Bőhm Csaba egyéni, valamint Gulyás Michelle és Szép Balázs váltó aranyérmével térhetnek haza az öttusázók a Világkupa Döntőről

2024. május 27.

Sikerekben gazdagon végződött a négy idei világkupát záró döntő forduló Ankarában. A hölgyek között Guzi Blanka, Gulyás Michelle és Bauer Blanka, míg az uraknál Bőhm Csaba, Szép Balázs és Demeter Bence kapott meghívót a megmérettetésre. Közülük ketten-ketten tudták teljesíteni az elődöntők akadályait, sajnos szó szerint – mind Bauer Blanka, mind Demeter Bence a lovaspályán elért nulla pontja miatt búcsúzott a folytatástól. Bencének különösen fájhatott a három ellenszegülés, ő ugyanis a körvívás során az előkelő harmadik helyen zárt, és minden esélye megvolt egy végső éremre is.

Az említett körvívás Bőhm Csabának még jobban sikerült, ő ugyanis a második pozícióból várhatta a Döntő döntőjét. A hölgyeknél Gulyás Michelle tizenhat, Guzi Blanka tizenhárom szúrt tussal vághatott neki a szombatnak, amit Michelle kezdett jobban, végül azonban Blanka zárkózott fel a hetedik helyig, Michelle pedig tizennegyedikként futott célba. A férfiak döntőjében aztán Csaba nem bízta véletlenre a dolgokat, hibátlanul lovagolt, aztán az élmezőnyben úszva a laser runt már egyes rajtszámmal kezdhette meg. Ott magabiztos versenyzéssel még növelni is tudta előnyét, és pályafutása során először Világkupa Döntőt nyert! Másik finalistánk, Szép Balázs is egyre lépdelt felfelé, végül hetedikként zárt.

Valentin Prades (2.), Woongtae Jun (5.), Mohamed Moutaz (6.), Bőhm Csaba (1.), Ahmed Elgendy (3.) és Emiliano Hernandez (4.) / Fotó: UIPM, Filip Komorous

Bőhm Csaba egyéni győzelme után pedig a Gulyás Michelle – Szép Balázs összetételű mix váltónk is aranyérmet szerzett Ankarában! Michelle és Balázs már a körvívás után is az előkelő második helyen álltak, a lovaglást követően pedig szó szerint átvették a gyeplőt, és ki sem engedték kezükből. Az úszást megnyerve már elég volt a harmadik legjobb laser run is ahhoz, hogy az egyiptomi csapat előtt kilenc másodperccel (mindenki mást pedig több mint negyvennel legyőzve) diadalmaskodni tudjanak.

Szép Balázs és Gulyás Michelle váltása a laser run során / Fotó: UIPM, Filip Komorous