Minden éremből egy a női döntőben!

2024. június 15.

Guzi Blanka ezüstöt, Erdős Rita bronzot szerzett a 2024-es öttusa világbajnokságon. A tizedik Bauer Blankával kiegészülve pedig világbajnok a női csapat!

Seungmin Seong (1.) és Guzi Blanka (2.) hajráversenye

Blanka negyedikként indulhatott el a laser runra, ahol módszeresen, körről körre dolgozta le hátrányát. Főleg az utolsó előttiben sikerült komolyabbat faragnia, lövészetével együtt 17 másodpercet dolgozott le az éllovas Seonggal szemben, akivel teljesen egyszerre indulhatott neki az utolsó körnek. A hajráversenyt kevesebb, mint egy másodperccel a koreai nyerte, de gyönyörűen csillog az az ezüstérem, pláne, ha mellétesszük Erdős Rita utolsó métereken megszerzett bronzát és csapat világbajnoki trófeáját!

Erdős Rita (3.) és Salma Abdelmaksoud (4.) befutója

Bauer Blanka is óriásit küzdött utóbbiért, a laser run felénél ugyanis még összességében 30 másodperc fölötti volt a koreai csapathoz számolt lemaradásunk. Gulyás Michelle-nek sajnos megismétlődött a tavalyi hercehurcája, és lovas nullázása kivette az érmekért folyó harcból. A versenyt ellenben folytatta, és hónapok óta a legjobb laser runját összerakva, annak mindenképp örülhetett, hogy igenis újra megy neki. És persze annál fájdalmasabb, hogy mi lett volna ha?…

A dobogós hármas: Guzi Blanka (2.), Seungmin Seong (1.) és Erdős Rita (3.)

De mégegyszer: utoljára hat évvel ezelőtt örülhettünk hasonlónak – világbajnok a magyar női öttusacsapat!

Fotók: UIPM World Pentathlon / Nuno Gonçalves