Gulyás Michelle ügetőversenyen indul a Kincsem Parkban

2024. május 3.

Szombaton egyetemi tandem ügetőversenyt rendez a Kincsem Nemzeti Lóverseny és Lovas Stratégia Kft, melyen legeredményesebb aktív öttusázónk, Gulyás Michelle is részt vesz! Az eseményre alig két nap múlva, május 4-én, 15:25-kor kerül sor.

Indulók:

Egyetemi Tandem verseny indulók

Traffic Jam – Gondos Viktória

19 éves, A Nemzeti Közszolgálati Egyetem első éves közlekedés szakirányos hallgató. Mindig is szeretett mindenféle sportot kipróbálni, fotózni, rajzolni és túrázni. Kiskora óta lovagol, a lovak mindig is az élete része voltak.

Doktor Szöszi – Farkas Petra

23 éves, az Állatorvostudományi Egyetem negyedéves hallgatója. Szegedről származik, gyerekkora óta az állatok, különösképp a lovak szerelmese. Korábbi, négy évig tartó észak-olaszországi tartózkodása alatt lehetősége volt komolyabban belekóstolni a cross-country világába, azaz a versenyszerű terepakadályos lovaglásba. Mióta hazaköltözött és elkezdte az egyetemet, sajnos nem sokszor ült lóháton, remélhetőleg a jövőben ez változni fog. Jelenlegi hobbija a festés, rajzolás, pilates és a falmászás, de a legfontosabb a hallgatótársaival, barátaival való időtöltés. Még nem pontosan tudja, hogy mit és hol fog csinálni, de szeretne minél több dologba belelátni és kipróbálni. Most a sebészet vonzza leginkább, mind a lógyógyászat, mind a kisállatgyógyászat vonatkozásában.

Semmelweis Kincse – Bényi Botond Boldizsár

A Semmelweis Egyetem V. évfolyamos orvostanhallgatója. Tanulmányai mellett a hallgatók érdekeit képviseli elsősorban tanulmányi ügyekben. Ő az ÁOK Kari vezető helyettese, e mellett pedig szórakozás gyanánt az Ultra szurkolói csapat útját egyengeti. Szívhez közel áll a sport, szabadidejében teniszezik és konditerembe jár, illetve szívesen néz különböző sportközvetítéseket a televízióban. 

Lady Pentathlon – Gulyás Michelle

Gulyás Michelle a magyar öttusa jelenlegi legnagyobb egyénisége, többszörös magyar bajnok, ifjúsági és junior Európabajnok, ifjúsági olimpiai bronzérmes, egyéniben és csapatban is világbajnoki ezüstérmes sportoló. 2022-ben és 2023-ban az év magyar öttusázójává választották, a tokiói olimpián egyéniben a 12. helyen végzett. Megnyerte az idei világkupa sorozat első állomását Kairóban, most pedig a nyári, párizsi játékokra készül. Az utolsó olyan olimpiáról, ahol az öttusa számai között még szerepel a lovaglás, éremmel szeretne haza jönni. 2019 óta a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója, ahol bűnügyi nyomozó szakirányon tanul.

Top Vet – Boros Boglárka

22 éves, az Állatorvostudományi Egyetem harmadéves hallgatója. Oszlopos tagja a Lógyógyász Szakkollégiumnak, valamint az újonnan megalakult Haszonállat és Élelmiszerlánc-biztonsági Szakkollégium alelnöke. A lovak és a lovassportok gyermekkora óta közel állnak a szívéhez, kiemelten a fogathajtás, melyet nagypapájától tanult. Versenyzői pályafutását 12 évesen kezdte meg, azóta is kitartóan hajt, kettesfogattal C kategóriában és országos bajnokságokon indul. Régi nagy vágya volt, hogy ügetőversenyen is indulhasson, ezúton is hálásan köszöni a szervezőknek a lehetőséget és szeretett egyetemének a támogatását, valamint a bizalmát.

Semmelweis Aranyhajtója – Koós Gábor

23 éves, V. évfolyamos orvostanhallgató a Semmelweis Egyetem. A Hallgatói Önkormányzatban az orvosi kar kari vezetője, mely során számos kérdésben működik együtt az egyetem vezetésével, hogy a hallgatói-tanulmányi élet és az oktatás a lehető leggördülékenyebben, a hallgatókhoz maximálisan igazodva történjen. Szerves része az életének a mozgás, az egészséges életmód. Szabadidejében szívesen túrázik és edzőterembe is jár rendszeresen. Kardiológusnak készül, így ezen a területen kutat a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika Kardiológiai Szakmaspecifikus Intenzív Osztájának, újraélesztett pánciesekkel foglalkozó munkacsoportjában. Az idei évtől az említett klinikán, az egyetem Doktori Iskolájának támogatásával a Ph.D. képzését is megkezdte, orvosi tanulmányai mellett.

Semmelweis Egyetem

A Semmelweis Egyetem Magyarország legkiválóbb orvosképző intézménye. Európa egyik vezető gyógy- és egészségügyi központja az oktatás, kutatás és gyógyítás egységére épül. Magyarországon az orvosi és egészségtudományi képzésre jelentkező hallgatók közül legtöbben a Semmelweis Egyetemet választják. A képzés hat karon és három nyelven (magyar, angol, német) folyik, a több mint 11 ezer hallgató mintegy harmada külföldi. A 250 éves Semmelweis Egyetem mintegy 40 betegellátásban részt vevő egységével Magyarország egyik legnagyobb egészségügyi intézménye. Az egyetemen folyó kutatómunka nemzetközileg is elismert, mintegy 300 egyetemi kutatócsoport működik, kutatásaikat 46 nemzetközi és 263 hazai pályázat támogatja.

Állatorvostudományi Egyetem

Az Állatorvostudományi Egyetem Magyarország egyetlen állatorvosi képzést adó intézménye, amely 1787 óta működik. Ma már három nyelven – magyar, angol és német – folyik az osztatlan állatorvos képzés, magyar nyelven a biológus alap és mester képzés valamint angol és magyar nyelven az állatorvos doktori képzés. 2014-ben az akkor még a SZIE Állatorvostudományi Karaként ismert intézmény megkapta az EAEVE – az európai állatorvosi egyetemek akkreditációs bizottságának – kétszintű akkreditációját, melyet eddig összesen hét európai állatorvosi egyetem teljesített.

Nemzeti Közszolgálati Egyetem

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) 2012. január 1-jén jött létre azzal a céllal, hogy szakembereket képezzen a hazai és nemzetközi közigazgatási szféra, a Magyar Honvédség, valamint a rendvédelmi szervek számára. A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem, a Rendőrtiszti Főiskola, és a Budapesti Corvinus Egyetem Közigazgatástudományi Kara integrációjával létrejött intézmény 2017-ben a bajai Eötvös József Főiskola vízügyi képzéseivel bővült. Jelenleg négy karral és hazánk egyik legmodernebb és legszebb egyetemi campusával büszkélkedhetünk. A közigazgatás, a diplomácia, a rendvédelem, a honvédelem és a nemzetbiztonsági szolgálatok személyi állománya, valamint a vízügyi szakemberek az államszervezet alapvető feladatait látják el, így az egyetem az alap-, mester-, és továbbképzéseivel, valamint doktori programjaival és kutatásaival markáns szerepet vállal a jó állam és a jó kormányzás eszméinek gyakorlatba való átültetésében.