Születésnapok ma
 

Érmes évkezdés – Kairói Pentathlon Challenger visszatekintő

Január 23 és 27 között rendezte Egyiptom az idei első olimpiai kvalifikációs versenyt. A tét azonnal hatalmas volt, mert, ahogyan azt egy korábbi interjúban Martinek János szövetségi kapitány saját szavaival is elmondta, mind a nők mind a férfiak számára ezzel a versennyel veszi kezdetét az a több lépcsős kiválasztási folyamat, melynek végén a lehető legigazságosabban eldől majd, mely nemenkénti két fő utazhat a párizsi olimpiára.

(Az említett interjú: https://www.youtube.com/watch?v=56N5w86IMQo )

A hölgyek között első körben Alekszejev Tamara, Erdős Rita, Réti Kamilla és Simon Sarolta; míg az uraknál Gáll András, Kardos Bence, Marosi Ádám és Tamás József feszült egymásnak, no meg persze ellenfeleiknek. A verseny annyira fontos volt, hogy bár Andris alig néhány nappal korábban még 41 fokos lázzal küzdött, mindenképp menni akart, és az utolsó pillanatban visszakerült a neve az indulók listájára.

Mind a négy női versenyzőnk +4-ben fejezte be a körvívást, és gond nélkül döntőbe is kellett volna, hogy jusson, de Réti Kamilla fegyvere a második sorozatra meghibásodott, és rengeteg időt vesztett. Feltehetően az első lövések utáni letételkor állítódott el benne valami, és bár versenyzőnk hamar kapcsolt, és célpontáthelyezéssel igyekezett így is találni, nem volt esélye a legjobb tizennyolc közé kerülni. A döntőben aztán Erdős Ritának jött ki legjobban a lépés, aki Madrid után Kairóban is ezüstérmes pozícióban tudott célba érni egy Pentathlon Challengeren. Értékes ranglista pontokat gyűjtött a kilencedik Simon Sarolta és a tizedik Alekszejev Tamara is, a női csapat pedig a dobogó tetején ünnepelhetett!

Rita ezüst

Erdős Rita, 2. hely

Alekszejev Tamara, Simon Sarolta és Erdős Rita, 1. hely

Alekszejev Tamara, Simon Sarolta és Erdős Rita, 1. hely

A férfiaknál Tamás József talált valami elképesztő formára, mert a körvívást megnyerve könnyedén döntőbe jutott, és igencsak előkelő helyzetből várhatta a szombatot. Gáll András és Kardos Bence is viszonylag simábban, kétszeres világbajnokunk Marosi Ádám viszont igencsak megküzdött a kombinált szám során az elemekkel, végül 9. helyen csusszant tovább. A döntőben aztán Tamás sokáig őrizte vezető pozícióját – két verőhibásat lovagolt, de aztán megnyerte a bónusz vívást is, és a harmadik legjobbat úszta – a laser-run során viszont veszített néhány pozíciót, és végül ötödik lett. Gáll hibátlanul lovagolt, majd kissé gyengébb körvívását öt bónuszos találattal acélozta meg, az úszás után pedig meg is érkezett a kilencedik helyre, közvetlenül Kardos és Marosi mögé. Gáll András végül hetedik, Kardos Bence tizedik, Marosi Ádám pedig tizenhatodik helyen ért célba – a Tamás, Gáll, Kardos csapat pedig ezüstérmet szerzett.

ffi csapat

Gáll András, Tamás József és Kardos Bence, 2. hely

A kairói olimpiai kvalifikációs verseny rövid videós összegzése: https://www.tiktok.com/@pentathlonhun/video/7331360667997457697

Friss hírek

Ez Történt A Peridot Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokságon

Ez Történt A Peridot Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokságon

Február 8 és 12 között került megrendezésre a Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság, mely amellett, h...

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Fényképgaléria

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Fényképgaléria

Folyamatosan frissítve, az alábbi linken lesznek elérhetők a verseny legszebb pillanatai / fotók: St...

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Női- és férfi kvalifikáció összegzés

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Női- és férfi kvalifikáció összegzés

Mind a hölgyek, mind az urak számára véget ért az első versenykör, és immár 36-an várhatják a folyta...

Érmes évkezdés – Kairói Pentathlon Challenger visszatekintő

Érmes évkezdés – Kairói Pentathlon Challenger visszatekintő

Január 23 és 27 között rendezte Egyiptom az idei első olimpiai kvalifikációs versenyt. A tét azonnal...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.