Születésnapok ma
 

Ne maradj le a 2024-es Peridot Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokságról!

Február 8 és 12 között eldől, kik versenyezhetnek az Olimpiai kvótáért és képviselhetik hazánkat Párizsban

 

Idén is a BOK csarnok ad majd otthont február második hétvégéjén a Peridot Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokságnak, amelyen hazánk legjobb öttusázói mérettetik meg magukat és döntik el, kik versenyezhetnek a Párizsba szóló repjegyekért.

 

Az Olimpia előtt a hazai közönség mindössze néhány alkalommal láthatja majd élőben versenyezni hazánk legjobb, legtehetségesebb öttusázóit, köztük az igen nagy népszerűségnek örvendő Gulyás Michelle-t, Bőhm Csabát és Demeter Bencét is.

 

Családias, sportszerető környezetben kínál hétvégi  programot idén is a Nyílt Magyar Bajnokság, amelyen a kiélezett, sportszerű küzdelem mellett a közönség apraja-nagyja találkozhat személyesen is napjaink sportoló példaképeivel.

 

Az évindító nemzetközi versenyt hosszú évtizedek óta kishazánk rendezi, és bár a külföldi versenyzők számára szinte tét nélküli a megmérettetés, megannyi nemzet legjobb öttusázói rendszeres résztvevőknek számítanak. Talán nem meglepő, hogy a csehek, az osztrákok és a bolgárok évről évre eljönnek, de a franciák, a britek, a németek és a litvánok is minden februárban repülőre szállnak, ideális erőpróba ez a szezon kezdetén. Tavaly 46 női és 63 férfi indulót számlált a rendezvény, még Japánból és Brazíliából is érkezett pentatlonista, és már akkor is – első ízben – felnőtt országos bajnoki címet osztottak a magyarok legjobbjainak.

 

És hogy kikkel érdemes leginkább számolni? Gulyás Michelle tavaly és három évvel ezelőtt is megnyerte a komplett versenyt, és lett természetesen országos bajnok, de egy esztendővel ezelőtt, hosszú idő után a férfi trófeát is itthon tartotta Gáll András. A hölgyek között Réti Kamilla, Bauer Blanka, Barta Luca és Simon Sarolta is a legjobb tízben végzett legutóbb, míg az urak esetében Szép Balázs, Koleszár Mihály, Bőhm Csaba, Tamás József és Marosi Ádám tudta ezt véghez vinni. Utóbbi, Kardos Bencével karöltve, két éve dobogóra is állt, így bizton állíthatjuk, hogy esélyesekben nem szenvedünk hiányt. A tét pedig hatalmas, hiszen a Játékokra mindössze nemenként kettő versenyző utazhat majd, az OB-n elért eredmény pedig döntően befolyásolja a végkifejletet.

 

Várunk minden kedves sportszerető nézőt aki szeretné közelebbről is megismerni a párizsi Olimpiára készülő öttusázókat.


 

TUDTA-E?
Magyarország öttusázói a legutóbbi Olimpia óta egyéni és csapat szinten 2 világbajnoki aranyat, 4 ezüstöt és 5 bronz érmet, valamint 5 Európa-bajnoki aranyat, 4 ezüstöt és 5 bronz érmet szereztek hazánknak, és ezáltal a párizsi Olimpia éremesélyesei közé sorolja a magyar pentatlonistákat a nemzetközi sport.

 

Részletes program:

2024 fedett pályás tervezett időrend

2024 fedett pályás tervezett időrend_page-0001

2024 fedett pályás tervezett időrend_page-0002 2024 fedett pályás tervezett időrend_page-0003

Friss hírek

Ez Történt A Peridot Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokságon

Ez Történt A Peridot Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokságon

Február 8 és 12 között került megrendezésre a Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság, mely amellett, h...

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Fényképgaléria

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Fényképgaléria

Folyamatosan frissítve, az alábbi linken lesznek elérhetők a verseny legszebb pillanatai / fotók: St...

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Női- és férfi kvalifikáció összegzés

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Női- és férfi kvalifikáció összegzés

Mind a hölgyek, mind az urak számára véget ért az első versenykör, és immár 36-an várhatják a folyta...

Érmes évkezdés – Kairói Pentathlon Challenger visszatekintő

Érmes évkezdés – Kairói Pentathlon Challenger visszatekintő

Január 23 és 27 között rendezte Egyiptom az idei első olimpiai kvalifikációs versenyt. A tét azonnal...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.