Születésnapok ma
 

Érmet is szereztünk az ankarai Öttusa Világkupadöntőn

Bronzérmet nyert a Bauer Blanka-Szép Balázs alkotta magyar öttusa vegyesváltó.
A fiatal csapat óvatosan indított, melynek hölgytagja még igencsak ifjúsági korú. A körvívás után csak a tizenegyedik helyen állt együttesünk.
Nagy volt tehát a tét a lovaglásban. Martinek János szövetségi kapitány kiadta a vezényszót: csak előre menni. Szó szerint, mert a versenyzők rendelkezésére bocsátott ankarai lóállományra jellemző, hogy ütem fölött szeretnek menni és abból ugranak szívesen. Versenyzőink bátran lekövették lovaikat, a mezőnyből egyedüli csapatként hibátlan pályát mentek, és ezzel megnyerték a lovasszámot. Mindjárt a 6. helyre ugrottak fel. Ezután a bónuszvíváson két csapatot is megvertek, további pluszpontokat gyűjtve. Az úszásban tartották helyüket, így hatodikként rajtolhattak a mindent eldöntő kombinált számban.
Parádés lövészetet és futást láthattunk Blankától és Balázstól, minden összejött ebben a számban is és a dobogós helyezésig meg sem álltak fiataljaink. Küzdeni tudás és talpraállás iskolapéldájának lehettünk tanúi.
Gratulálunk a bronzérmes váltónak, szép volt B+B!
A korábbi egyéni versenyek során az élmezőnyben végzett a két döntőbe jutott magyar férfi öttusázó. Csupán egyetlen másodperc hiányzott a dobogóhoz, így Bőhm Csaba az előkelő 4. helyen végzett az olimpiai kvótát adó Világkupa Döntő versenyen. A hatodik helyezettől szintén csak egy másodperc választotta el Szép Balázst és a 7. helyen zárt.
A döntő délutánján özönvíz lepte meg a mezőnyt, jókora késéssel és fokozódó izgalmakkal kezdődhetett verseny.
A kapitány, Martinek János úgy vélekedett, hogy mindkét fináléba jutott magyar fiúban benne volt a győzelem lehetősége, hiszen jól vívtak mind a ketten.
A lovaspályát Bőhm Csaba egy verőhibával teljesítette és egy győzelmet szerzett a bónusz víváson. Az úszásban a harmadik legjobb időt érte el. Csabi nyolcadikként, Bazsi pedig tizenharmadikként vágott neki a laser run számnak. Innen sikerült négy, illetve hat helyet előrelépniük. Szép Balázs remek, 10:30-as idővel meg is nyerte a kombinált számot.
A közvetlen olimpiai kvótát az egyiptomi Mohanad Shaban szerezte meg győzelmével. Ezüstérmes lett a brit Joseph Choong, a bronzérmet pedig a mexikói Emiliano Hernandez nyakába akasztották.
Női versenyzőink az elődöntőből sajnos ezúttal nem jutottak tovább a tizennyolcas döntőbe.
A finálé győztese és a friss közvetlen olimpiai kvóta szerzője az olasz Elena Micheli lett, a dobogóra a hazaiak versenyzője, Ilke Özyüksel és a francia Marie Oteiza ért fel.

 

Friss hírek

Dr. Simicskó István elnök úr levele az Elnökséghez

Dr. Simicskó István elnök úr levele az Elnökséghez

elnöki_levél_drSimicskóIstván...

Világbajnoki ezüstérmes férfi váltónk

Világbajnoki ezüstérmes férfi váltónk

A világbajnokság első öttusaversenyei kifejezetten pozitívan zárultak számunkra, a Regős Gergely...

Bretz Gyula a Hall of Fame-ben

Bretz Gyula a Hall of Fame-ben

A Nemzetközi Szövetség által alapított életműdíjat 2016-ban vezették be, és eddig mindössze 23-an ka...

Isten éltesse Balczó Andrást!

Isten éltesse Balczó Andrást!

Három olimpiai és tíz világbajnoki arany. Valószínűleg nevet sem kellene írnunk, mégis mindenki tudn...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.