Születésnapok ma
 

Aranyözön az U17 és U19 korosztályos Európa-bajnokságon

Igazán kedvelt üdülőhely fiatal öttusázóink szemében a litvániai Druskininkai.
Minden lány és fiú egyéni indulónk bejutott a döntőbe, ami külön is nagy dicsőség, hiszen sokan közülük csak most debütáltak nemzetközi mezőnyben.
A békebeli fürdővárosban mind az U17-es, mind az U19-es korosztályos Európa Bajnokságon szépen csillogtak az érmek a magyaroknak. Mondhatni, nagyon szépen.
Újdonság volt az akadályfutás az egész öttusatársadalom számára, a szakemberek most mérhették le először világversenyen, kik hol állnak az új szakágban (OCR). Nagy különbségeket okoz a pontozás, ugyanis 1 másodperc két pontot ér, azaz a befejező számra átszámítva két másodperc előnnyé vagy hátránnyá válik az akadálypályán elért idő.
Kettős magyar sikert ünnepelhettünk az U17-es korosztály kontinens bajnokságán.
A női verseny vége a mi lányaink diadalát hozta, csodálatos futással jöttek fel az első két helyre. Ezzel Herbák Emma Európa Bajnok és Haraszin Linda ezüstérmes lett. Az utolsó szám győztese a remek futóként és lövőként ismert Linda volt. Emma az akadályfutásban jeleskedett, ahol másodikként végzett.
Rajncsák Diána az előkelő 5. helyet szerezte meg, ahová a tizenkettedik helyről futott fel.
Ezek után nem volt kérdés, ki nyerte a csapataranyat: Magyarország!
A férfi U17-es versenyben sem maradtunk tegnap érem nélkül, ezüstöt vihetett haza a magyar együttes. Egyéniben 6. helyen csípett el Kiss-Szőllősi Álmos. Őt követte hetedikként Gyurka Hugó, míg Hornok Levente a tizenötödik helyen zárt.
További egyéni eredmények: 13. Králl Dóra, 28. Basa Botond.
Egészen fiatal versenyzőink is szépen mutatkoztak be az európai megmérettetésen, Bágyi Emese és Turbucz Ivola váltója negyedik helyezést ért el.
A hölgyek U19-es küzdelmeiben a kiegyensúlyozottan versenyző Zemán Zóra szerezte meg a bronzérmet. Az akadályfutást Mészáros Emma nyerte meg, összesítésben hatodik helyre küzdötte fel magát a tizenharmadikról. A mezőny első harmadában fejezte be a megmérettetést Varga Orsolya is. Hatalmas versenyben a német és a francia csapatot legyőzve Európa Bajnok a magyar ifjúsági csapat.
A férfiak versenye Tamás Botond sikerét hozta, egy helyet előrébb tudott kerülni a laser runban és a dobogó második fokára állhatott fel összesítésben. Jassó Zalán a vívásban érte el a második legjobb eredményt. Jól forgatta a párbajtőrt mindhárom magyar, a többi számban is hozták formájukat, így Marschall Attilával kiegészülve a csapat harmadik helyen végzett.
Egyéniben Gyarmati Lili a 19., Csányi Péter pedig a 23. helyen ért célba.
Az első napokban negyedikként fejezte be a férfi U19-es váltók versenyét Fábián Máté és Tory András. Hatodik helyen végzett a női váltó, Tatár Dorottya és Mecsnóber Mira összeállításban.
Európa bajnoki címet szerzett az U17 korcsoportban a Haraszin Linda-Gyurka Hugó összeállítású csapat.
Az első két számban hatodikként zártak a mieink. Az akadályfutás ezúttal is szétszórta a mezőnyt. Óriási küzdelem alakult ki az élen állók között a befejező szám, a laser run során. A mieink 31 másodperces nagy hátrányból indultak és folyamatosan dolgozták le a különbséget, a harmadik lövészetnél pedig már átvették a vezetést. Ezután sem remegtek meg a lőállásban és bírták a lengyelek, törökök ostromát a futásban.
A végére még egy csattanó jött az U19-es korosztály vegyesváltójában.
Ez a fiatal csapat az egész viadalon mindenhonnan oda tudott érni a dobogó tetejére. Az utolsó versenyszámban is ennek lehettünk boldog tanúi. Zemán Zóra és Tamás Botond elképzelhetetlen módon mutatta be az utolsó pár előre fuss játékot. A szerényebb vívás után nem csüggedtek, hanem második legjobbként teljesítették az akadálypályát. Úszóidejük a harmadik legeredményesebb volt. Szoros verseny alakult ki a futás-lövészetre, 18 másodperces hátránnyal vágtak neki a távnak. Hiába üldözte őket a többi esélyes csapat, elsőként haladt át a célvonalon a magyar váltó befutó embere. Ezzel a negyedik aranyérmet szereztünk meg a kontinensviadalon.
Csodálatos jövőképet festettek utánpótláskorú versenyzőink az egész Európa Bajnokságon, klasszisok módjára mutatkoztak be az új szakágat magában foglaló öttusában.
Köszönet az edzőgárdának, komoly felkészültséggel és motivációval avatták be rövid idő alatt öttusázóinkat az új versenyszámba, az akadályfutásba.

Friss hírek

Dr. Simicskó István elnök úr levele az Elnökséghez

Dr. Simicskó István elnök úr levele az Elnökséghez

elnöki_levél_drSimicskóIstván...

Világbajnoki ezüstérmes férfi váltónk

Világbajnoki ezüstérmes férfi váltónk

A világbajnokság első öttusaversenyei kifejezetten pozitívan zárultak számunkra, a Regős Gergely...

Bretz Gyula a Hall of Fame-ben

Bretz Gyula a Hall of Fame-ben

A Nemzetközi Szövetség által alapított életműdíjat 2016-ban vezették be, és eddig mindössze 23-an ka...

Isten éltesse Balczó Andrást!

Isten éltesse Balczó Andrást!

Három olimpiai és tíz világbajnoki arany. Valószínűleg nevet sem kellene írnunk, mégis mindenki tudn...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.