Születésnapok ma
 

MEGHÍVÓ – SPORTJUS konferenciára

SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság örömmel tájékoztatja a magyar sport szereplőit, sportolókat, sportvezetőket, sportszakembereket, sportjogászokat, és a magyar sport iránt érdeklődőket, hogy

2023. május 22., hétfő napon 14:00 órai kezdettel

„Sport és diszkrimináció, a sporthoz való jog és az egyenlő feltételek követelményének ütközése, avagy veszélyben a Párizsi Olimpia?” címmel szakmai konferenciát szervez.
Az eseményünk kifejezetten a sportban jelenleg tapasztalható genderizmus, traszneműség vs. a sport alapját képző egyenlő feltételek, illetve fair play alapelveinek érzékelhető ütközését, valamint a jövő évi Párizsi Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok diszkrimináció mentes részvételét, különös hangsúllyal az orosz és fehér-orosz sportolók indulási jogát, és a jelenlegi helyzetet kívánja szakmailag elemezni, értékelni. Alig másfél évvel vagyunk Párizs előtt, és hazánk idén, majd a következő években is számos világ- és kontinentális sportesemény házigazdája, illetve nemzetközi sportszervezeteket lát vendégül, ezért a nevezett témák relevanciája nemcsak közvetetten érint bennünket, amely okán a helyzet elemzése szükségszerűnek tűnik.

Társaságunk számára rendkívüli megtiszteltetés, hogy felkérésünket elfogadva a vendégeink között üdvözölhetjük többek között Dr. Wladár Sándor urat, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökét, World Aquatics elnökségének tagját és a Magyar Úszó Szövetség elnökét, Dr. Kamuti Jenő urat, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökét és a Nemzet Sportolóját, illetve Dr. Baji Balázs urat, a Nemzeti Sportügynökség Zrt. Sportszakmai és Sportstratégiai vezérigazgató-helyettesét.

A konferencia szakmai célzatú, azonban jogászokon, regnáló sportvezetőkön kívül várunk minden aktív és visszavonult sportolót, sportszakembert, a magyar olimpiai mozgalom szereplőit, és a téma, illetve a sportbeli trendek iránt érdeklődőket is.

Az esemény helyszíne a MOM Kultúrház Kupolaterme (XII. ker. Csörsz utca 18.).

A részvétel térítésmentes azonban előzetes és on-line regisztrációhoz kötött az info@sportjus.hu e-mail címen. Bízunk benne, hogy sikerült felkeltenünk az érdeklődését!

A konferencia online elérhetősége:
https://fb.me/e/VNzUEbZO

 

2023.05.19.

Friss hírek

Elhunyt Bodnár János

Elhunyt Bodnár János

79 évesen elhunyt Bodnár János, aki vízilabdában és öttusában is válogatottságig jutott, majd mindké...

Évi Rendes és Rendkívüli Tisztújító Közgyűlés – 2023. június 14. 11:00 óra

Évi Rendes és Rendkívüli Tisztújító Közgyűlés – 2023. június 14. 11:00 óra

A Magyar Öttusa Szövetség Elnöksége értesíti a Tisztelt Tagokat, hogy összehívja az Évi Rendes és Re...

MEGHÍVÓ – SPORTJUS konferenciára

MEGHÍVÓ – SPORTJUS konferenciára

SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság örömmel tájékoztatja a magyar sport szereplőit, sportolókat, sp...

Katonhajó-regatta – versenykiírás

Katonhajó-regatta – versenykiírás

Tisztelt Egyesületek!   A hétvégi csepeli MK 2. forduló alatt a Strand területén sport és csalá...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.