Születésnapok ma
 

MEGHÍVÓ – SPORTJUS konferenciára

SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság örömmel tájékoztatja a magyar sport szereplőit, sportolókat, sportvezetőket, sportszakembereket, sportjogászokat, és a magyar sport iránt érdeklődőket, hogy

2023. május 22., hétfő napon 14:00 órai kezdettel

„Sport és diszkrimináció, a sporthoz való jog és az egyenlő feltételek követelményének ütközése, avagy veszélyben a Párizsi Olimpia?” címmel szakmai konferenciát szervez.
Az eseményünk kifejezetten a sportban jelenleg tapasztalható genderizmus, traszneműség vs. a sport alapját képző egyenlő feltételek, illetve fair play alapelveinek érzékelhető ütközését, valamint a jövő évi Párizsi Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok diszkrimináció mentes részvételét, különös hangsúllyal az orosz és fehér-orosz sportolók indulási jogát, és a jelenlegi helyzetet kívánja szakmailag elemezni, értékelni. Alig másfél évvel vagyunk Párizs előtt, és hazánk idén, majd a következő években is számos világ- és kontinentális sportesemény házigazdája, illetve nemzetközi sportszervezeteket lát vendégül, ezért a nevezett témák relevanciája nemcsak közvetetten érint bennünket, amely okán a helyzet elemzése szükségszerűnek tűnik.

Társaságunk számára rendkívüli megtiszteltetés, hogy felkérésünket elfogadva a vendégeink között üdvözölhetjük többek között Dr. Wladár Sándor urat, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnökét, World Aquatics elnökségének tagját és a Magyar Úszó Szövetség elnökét, Dr. Kamuti Jenő urat, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökét és a Nemzet Sportolóját, illetve Dr. Baji Balázs urat, a Nemzeti Sportügynökség Zrt. Sportszakmai és Sportstratégiai vezérigazgató-helyettesét.

A konferencia szakmai célzatú, azonban jogászokon, regnáló sportvezetőkön kívül várunk minden aktív és visszavonult sportolót, sportszakembert, a magyar olimpiai mozgalom szereplőit, és a téma, illetve a sportbeli trendek iránt érdeklődőket is.

Az esemény helyszíne a MOM Kultúrház Kupolaterme (XII. ker. Csörsz utca 18.).

A részvétel térítésmentes azonban előzetes és on-line regisztrációhoz kötött az info@sportjus.hu e-mail címen. Bízunk benne, hogy sikerült felkeltenünk az érdeklődését!

A konferencia online elérhetősége:
https://fb.me/e/VNzUEbZO

 

2023.05.19.

Friss hírek

Dr. Simicskó István elnök úr levele az Elnökséghez

Dr. Simicskó István elnök úr levele az Elnökséghez

elnöki_levél_drSimicskóIstván...

Világbajnoki ezüstérmes férfi váltónk

Világbajnoki ezüstérmes férfi váltónk

A világbajnokság első öttusaversenyei kifejezetten pozitívan zárultak számunkra, a Regős Gergely...

Bretz Gyula a Hall of Fame-ben

Bretz Gyula a Hall of Fame-ben

A Nemzetközi Szövetség által alapított életműdíjat 2016-ban vezették be, és eddig mindössze 23-an ka...

Isten éltesse Balczó Andrást!

Isten éltesse Balczó Andrást!

Három olimpiai és tíz világbajnoki arany. Valószínűleg nevet sem kellene írnunk, mégis mindenki tudn...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.