Születésnapok ma
 

Értékes helyezések a szófiai világkupa döntőiben

Ma rendezték a nők és a férfiak döntőjét Szófiában. A hölgyeknél két magyar versenyzőnek, Guzi Blankának és Bauer Blankának szurkolhattunk. A lovaglás felemás eredménnyel zárult, mivel Bauer Blanka nem tudott végigmenni a pályán, míg Guzi Blanka hibátlan eredménnyel zárta a kezdőszámot. Ezt követően a bónuszvíváson Bauer egy extra tussal gazdagodott. Úszásban hozták a tőlük elvárt formát, végül a kombinált szám zárásaként Guzi Blanka a 7., míg Bauer Blanka a 17. helyen ért célba.

A férfiak versenyében három magyar indulónak drukkolhattunk. Lovaglásban Bereczki Ricsi és Szép Balázs is hibátlan pályát teljesített, Regős Gergely egy verőhibával ment végig. Bónuszvíváson mindannyian tudtak pluszpontokat gyűjteni, de Reggie kiemelkedett a többiek közül, mivel hat extra másodperccel gyarapította összpontszámát. Az úszáson a férfiak esetében sem volt meglepetés, hozták a tőlük megszokott időeredményt. A befejező számban Szép Balázs 10:13.50-es idejével megnyerte ezt a számot, ezzel legeredményesebb magyarként az 5. helyen ért célba. Reggie végül a 9. helyen, míg Ricsi a 14. pozícióban ért célba.

Nézzük hogyan értékeli a látottakat a kapitány. „A kis Blanka élete harmadik világkupáján is döntőbe jutott, ami dicséretes számára. A lovaglás sajnos nem úgy sikerült, ahogyan szerette volna, így ez meghatározta a végső eredményét az összetettben. A nagy Blanka nagyon jó versenyt csinált, egyetlen egy lövészetét rontotta el a döntőben, ami meghatározta, hogy nem tudott odaérni a helyezettek közé, sajnos ezzel elszálltak a dobogós esélyei is. A technikai hibát nem tudjuk mi okozta nála, de nem esett kétségbe, ezt majd elemezni kell.

A fiúknál, amit kiemelnék, hogy elég szorosan indultak egymáshoz képest a laser run-ba és Bazsi a jó kombijának köszönhetően tudott az 5. helyre felszaladni, de ebben még nagyon sok van. Reggie jó versenyt csinált, örült neki, hogy végre döntőt fogott, így a lovaglással is kiegészülhetett a versenye. Ricsinek az első lövészete nem jött össze, sajnos olyan időhátrányba került, amivel nem tudott már előrébb lépni a versenyben.”

Fotó: UIPM / Aistė Ridikaitė

2023.05.13.

Friss hírek

Dr. Simicskó István elnök úr levele az Elnökséghez

Dr. Simicskó István elnök úr levele az Elnökséghez

elnöki_levél_drSimicskóIstván...

Világbajnoki ezüstérmes férfi váltónk

Világbajnoki ezüstérmes férfi váltónk

A világbajnokság első öttusaversenyei kifejezetten pozitívan zárultak számunkra, a Regős Gergely...

Bretz Gyula a Hall of Fame-ben

Bretz Gyula a Hall of Fame-ben

A Nemzetközi Szövetség által alapított életműdíjat 2016-ban vezették be, és eddig mindössze 23-an ka...

Isten éltesse Balczó Andrást!

Isten éltesse Balczó Andrást!

Három olimpiai és tíz világbajnoki arany. Valószínűleg nevet sem kellene írnunk, mégis mindenki tudn...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.