Születésnapok ma
 

Ketten a döntőben

A hölgyek elődöntős küzdelmeit követhettük ma végig, ahol Bauer Blankáért, Guzi Blankáért és Réti Kamilláért szoríthattunk. A Blankák sikeresen vették ezt az akadályt is, így a szombati fináléban szurkolhatunk nekik tovább, sajnos Kamillának véget ért a verseny.

Beszélgettünk a Blanka duóval, és nevetésben nem volt hiány.

Hogyan jellemeznétek a döntőbe vezető utatokat egy szóval?

„Betegesen…”kezdte Guzi Blanka –, majd hozzátette, hogy egy betegség szélén áll éppen, így folyamatosan próbálja megtartani az egyensúlyt, mivel a terhelés hatására mindig rosszabbul lesz, ám ez a jókedvére szerencsére nem nyomja rá a bélyeget. Bauer Blanka szintén mosolygósan válaszolt, hogy számára megpróbáltatásokkal teli ez a szófiai világkupa. Erre rácsatlakozva jegyezte meg Guzi Blanka, „de azért a hangulat jó”.

Összességében milyen a verseny? „Eddig három versenynapon vagyunk túl. Az első napon a technikai számok nem sikerültek jól, ma pedig a fizikai számok nem estek jól, de minden napban volt valami jó, például a lövészetem stabilizálódott főleg mikor berohanok a lőállásba. Összességében van kedvem versenyezni, ami jó.”értékelt Guzi Blanka

A fizikai számok Bauer Blankának is jól mennek ezen a versenyen, de megjegyezte, hogy a lövészete napról napra jobban sikerül. Az idei világkupa-sorozat élete első teljes felnőtt versenyszezonja Blankának, és külön kiemelendő tény, hogy mind a három világkupán fináléba jutott. „A budapesti versenyen a vívásomnak köszönhetően jutottam eddig a legkönnyebben döntőbe. Nagyon boldog vagyok és pozitívan értékelem, hogy a felnőttek között is megmérettethetem magam.”

Zárásként a friss világkupa-győztes Guzi Blankától kérdeztük, hogy a két verseny közötti héten hogyan készült. „Érdemben nagy munka nem volt, meg kellett találnom az egyensúlyt. Nincs elvárásom magammal szemben a budapesti szereplés után, úgy gondolom, hogy jó úton vagyok rajta, aminek az első állomása volt a hazai siker.”

Ma rendezték a férfiak rangsoroló vívását. Regős Gergely 19, Tamás Joci 17, Szép Balázs 16, Bereczki Ricsi 15 győzelemmel zárta a mai napot.
Lássuk mit hozhat a holnapi elődöntő a kapitány szemével. „Azt gondolom, ezzel a vívóteljesítménnyel kötelező a döntőbe jutás mind a négy fiúnak. Stabil fizikai számos versenyzőkről beszélünk, így bizakodó vagyok.”

Fotó: UIPM / Aistė Ridikaitė

 

2023.05.11.

Friss hírek

Dr. Simicskó István elnök úr levele az Elnökséghez

Dr. Simicskó István elnök úr levele az Elnökséghez

elnöki_levél_drSimicskóIstván...

Világbajnoki ezüstérmes férfi váltónk

Világbajnoki ezüstérmes férfi váltónk

A világbajnokság első öttusaversenyei kifejezetten pozitívan zárultak számunkra, a Regős Gergely...

Bretz Gyula a Hall of Fame-ben

Bretz Gyula a Hall of Fame-ben

A Nemzetközi Szövetség által alapított életműdíjat 2016-ban vezették be, és eddig mindössze 23-an ka...

Isten éltesse Balczó Andrást!

Isten éltesse Balczó Andrást!

Három olimpiai és tíz világbajnoki arany. Valószínűleg nevet sem kellene írnunk, mégis mindenki tudn...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.