Születésnapok ma
 

Gulyás Michelle arany-, Bőhm Csaba ezüstéremmel térhet haza a kairói világkupáról

A mai napon rendezték a női és férfi döntők versenyét a kairói világkupán. A hölgyeknél Barta Luca, Bauer Blanka és Gulyás Michelle képviselte hazánkat, míg a férfiaknál Bőhm Csaba szállt be az érmekért folytatott harcba.

Gulyás Michelle megállíthatatlannak bizonyult. A szerdai körvívás során felszántotta a pástot a maga 23 győzelmével, majd az elődöntős küzdelmekből könnyedén kvalifikálta magát a mai fináléba. Ezt az erős szériát folytatta a lovaspályán, ahol hibátlan lovaglással tovább erősítette pozícióját, majd a bónuszvíváson 4 extra pontra is szert tett. Az uszodában a nyolcadik legjobb időt úszta, de ezzel is megőrizte második helyét a versenyben, így a kombinált számnak a francia Elodie Clouvel mögött hat másodperes hátrányból vághatott neki. Michelle elképesztő hibátlan négy sorozatot lőtt mindösszesen 33.04 másodperc alatt, így a magabiztos futásának köszönhetően ő szakíthatta át a célszalagot Kairóban.

A tavalyi vk-s ezüstérmet most aranyra cserélted. Gondolom jó visszajelzés ez neked, de mégis azt nyilatkoztad, hogy a fizikai számaiddal nem vagy kibékülve. Kívülről nem látszódott ez, hiszen állva hagytad a mezőnyt. Ilyen az, amikor úgy érzed „nem annyira jó”?

„Igen, a technikai számokkal teljesen meg vagyok elégedve, főleg a lövészetemmel, mert szerintem nem volt még ilyen, hogy ne hibáztam volna, de tudtam, hogy erre most szükségem lesz, mert a fizikai számaim még nincsenek a toppon. Az első körben rosszul esett a futás és el is vagyok szokva ettől a melegtől. Örülök, hogy ilyen összeszedetten tudtam versenyezni. A lovaglásom és a vívásom nagyon jó volt, a lövészetemmel is teljesen elégedett vagyok, majd innentől a fizikai számaimra kell ráfeküdni, hogy mire kezdődnek a kvalifikációs versenyek addigra összeálljon minden. Egyébként, úgy érzem, hogy mentálisan annyira felkészültem erre a versenyre, hogy emiatt bírtam így a gyűrődést és a stresszhelyzetet – nyilatkozta Michelle a versenyt követően.”

Barta Luca a 14. helyen ért célba élete első kairói világkupáján.

Milyen élmény volt Kairóban versenyezni? Milyen tapasztalatokat gyűjtöttél?

„Igen, nekem ez az első vk-m volt itt Kairóban. Igazából jó volt a nap. A lovaglás jól sikerült, örültem neki nagyon. Sikerült 300-at menni, majd szúrtam két tust a bónuszban. Az uszodában azt úsztam, amit mostanában szoktam, így ott is kihajtottam magam. A kombiban a lövészet sikerült most rosszabbul, mindenképpen jobbat akartam, de sajnos nem tudtam annyira odakoncentrálni, így abban maradt sok. Összességében elégedett vagyok, örülök ennek az eredménynek. Ez a verseny arra nagyon jó volt, hogy megtudtam mit kell még fejleszteni, mibe kell fejlődni sokat– így értékelt Luca.”

 Bauer Blanka az elődöntő után úgy fogalmazott, hogy számára plusz jutalom ez a döntő. Blanka a döntőben a 17. helyen végzett.

Milyen volt a jutalom? Milyen tapasztalatokat nyertél vele?

„Nagyon örültem, hogy döntőzhettem, kimondottan a lovaglás miatt (de a többi szám sem volt jelentéktelen), mivel szeretnék minél többet gyakorolni és versenyrutint szerezni, ami szerintem csak versenyzéssel lehetséges.”

A női döntőt követően a férfi finálén volt a hangsúly, ahol Bőhm Csabának szurkolhattunk. Csabi szintén nagyon jól vívott, így abszolút az élmezőnyhöz tartozott. A tegnapi elődöntőben elképesztően jó lövészetet produkált, ami miatt könnyedén jutott tovább a mai döntőbe. Csabinak is jól indult a verseny, hiszen hibátlan lovaglást mutatott be, amit követett a bónuszvívás. Extra pontot ott nem tudott bezsebelni, de nem is volt igazán szüksége rá, hiszen az uszodában a második legjobb időt úszta, ezzel pedig feljött a második helyre a befejező szám előtt. Az egyiptomi Mohanad Shaban mögött 25 másodperccel rajtolhatott el és sokáig nem is kellett várni arra, hogy ledolgozza a hátrányát. Csabi végig a tokiói olimpiai ezüstérmes Ahmed Elgendy-vel csatázott, ám végül az egyiptomi versenyző szakította át a célszalagot, de Csabitól az ezüstöt már nem vehette el senki.

A tavalyi kairói világkupa volt életed első felnőtt vk-ja, ahol szintén ezüstérmet szereztél. Miben volt más ez, mint a tavalyi? Volt különbség?

„Sokkal tapasztaltabban érkeztem, hiszen a hátam mögött van már egy-két világkupa, felnőtt eb és vb. A vívómezőnybe egészen beleerősödtem, így ez nagy különbség a tavalyi vk-hoz képest. Igazából a fizikai számokban tudtam javulni. A futóidőm jó lett, aminek nagyon örültem. A lövészetem most nem sikerült annyira jól, mert már elfáradtam, illetve elég nagy volt a nyomás is, ráadásul bekerültem a két egyiptomi srác közé, akik teljesen más ritmusban lőttek, mint én és ez kissé zavaró volt. Összességében elégedett vagyok és örültem az ezüstéremnek.”

 A közvetítésben látszódott, hogy többen a magyar csapatból a pálya különböző pontjain álltak és drukkoltak neked. Mennyire segített ez? Érzékeltél ebből valamit?

„Az egész magyar csapat nekem szurkolt, mert egyedüli fiúként voltam a döntőben. Ádi izomból ordított, hogy menni kell, menjek gyorsabban, viszont akkora egyiptomi ellentáborral szembesültem, hogy azt nem tudták sajnos túlkiabálni, de természetesen nagyon hálás vagyok nekik, mert sokat segített és nagyon jól is esett a buzdításuk.”

 

Szeretnénk szívből gratulálni a versenyzőknek, illetve az őket felkészítő szakmai stáboknak!

Szép volt fiúk, lányok! Szép volt magyarok!

 

Fotó: UIPM/ Nuno Gonçalves

2023.03.11.

Friss hírek

Tisztújító Közgyűlés – Az Új Elnökség

Tisztújító Közgyűlés – Az Új Elnökség

Rövid beszámoló az Öttusa Szövetség idei talán legmeghatározóbb napjáról: A módosított napirendi pon...

Fábián László Prima-díjas!

Fábián László Prima-díjas!

Olimpiai- és világbajnokunk, a MOB főtitkára, Fábián László Prima-díjas! A korábbiaknak megfelelően...

Elindult a jelentkezés a BOM Alapítvány Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogramjára

Elindult a jelentkezés a BOM Alapítvány Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogramjára

A BOM Alapítvány tizenegyedik alkalommal hirdeti meg tanulmányi ösztöndíját azon fiatal tehetségekne...

Pályázat a Magyar Honvédség 2. Sportszázadába történő felvételhez

Pályázat a Magyar Honvédség 2. Sportszázadába történő felvételhez

2023. november 13-án a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága és a Nemzeti Sportüg...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.