Születésnapok ma
 

Bőhm Csaba finalista a kairói világkupán!

A férfiak elődöntőjét ma rendezték a kairói világkupán, ahol három magyar versenyzőnek szurkolhattunk. Bőhm Csaba az „A” csoportban magabiztos versenyzéssel könnyedén jutott be a férfiak holnapi fináléjába. A „B” csoportban induló Tamás József egészen a kombinált számig menetelt az elődöntős küzdelmek során, ám lábsérülése miatt feladni kényszerült a versenyt. Marosi Ádám a befejező kombinált számban a 15. helyen ért célba, így sajnos nem jutott tovább a holnapi döntőbe.

Összegeztük a ma látottakat a kapitánnyal, illetve Csabival is beszélgettünk a fantasztikus lövészetének titkáról és persze az odavezető útról.

„Reggel Csabival kezdtük a napot és a jó vívásának köszönhetően az élmezőnyhöz tartozott. Jól is úszott, így a kombijától függött a továbbjutása. Remek lövészetével megkönnyítette a saját feladatát is, így nem kellett kifutnia magát ahhoz, hogy döntőbe jusson. A délutáni csapatban Joci és Ádi volt érintett. Joci már reggel a melegítésnél jelezte, hogy nem fogja tudni végigcsinálni a versenyt, mert nagyon fáj a lába és ezért úgy döntöttünk, hogy a laser run előtt majd visszalép, hogy a budapesti világkupán való indulását ne kockáztassuk. Ádi hozott egy győzelmet a bónusz vívásban. Jól is úszott, hozta azt, amit tud. Lövészetben sajnos nem sikerült megvalósítania azt, amit szeretett volna, így emiatt futásával nem tudta kompenzálni a hátrányát, így nem tudott döntőbe jutni – nyilatkozta a kapitány.”

Elképesztő lövészetet produkáltál ma Csabi. Mindösszesen három hibával sikerült a négy sorozatot lehoznod cirka 36.2 másodperc alatt, bravúros. Mesélsz nekünk arról, hogy mi volt az, amitől ennyire fókuszáltan tudtál ma teljesíteni?

„A Peridoton nagyon rosszul lőttem és vívtam és ez a két szám volt most előtérben a felkészülésemben a világkupa előtt, hogy kijavítsam ezeket a hibákat. Hárman tettek össze engem Balázs, Karcsi bácsi és Szilárdi Kati a pszichológusom, ez nem az én érdemem, hanem az övék. Ők hárman nagyon odafigyeltek rám és erre a két számra, így szerencsére jól lőttem, de nyilván van még egy döntő és remélem tudom tartani ezt a tendenciát.”

Tavaly életed első felnőtt világkupáján vehettél részt ugyanitt Kairóban, miben más most az idei?

„Az első világkupámon mínusz 5-öt vívtam és most plusz 5-öt. Ez egy nagyon jó visszajelzés nekem és az edzőimnek, hogy nagyot fejlődtem és sokat segített az is, hogy idén kijöhetett velem egy edzőm is. Most itt volt a vívóedzőm, ami sokat segített a víváson. A fizikai számok azok, amik holnap lesznek lényegesek a döntőben. A kombi időt majd összehasonlítom a tavalyival és meglátjuk fejlődtem- e, de ez a mezőny mindenképpen erősebb, mint a tavalyi volt, valószínűleg az olimpiai pontszerzés miatt.”

Holnap női és férfi döntő, ahol 4 magyar versenyzőért szoríthatunk. A hölgyeknél Barta Luca, Bauer Blanka és Gulyás Michelle, míg a férfiaknál Bőhm Csaba száll harcba az érmekért.

Hajrá magyarok, mindent bele!

Fotó: Fotó: UIPM/ Nuno Gonçalves

 

2023.03.10.

Friss hírek

PBT Kupa U15-junior válogató #2 – versenykiírás 04.01-02.

PBT Kupa U15-junior válogató #2 – versenykiírás 04.01-02.

Tisztelt Szakosztályok, Egyesületek! Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét a szabályos felszerelése...

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj 2022/2023. tanév II. félévére vonatkozó pályázati kiírás

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj 2022/2023. tanév II. félévére vonatkozó pályázati kiírás

A Kormány oldalán közzétételre került a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2022/2023. tanév II....

PBT Kupa U15-junior válogató #1 – versenykiírás 03.25-26.

PBT Kupa U15-junior válogató #1 – versenykiírás 03.25-26.

Tisztelt Egyesületek, Szakosztályok! A 2023. március 25-26-án megrendezésre kerülő U15-junior váloga...

PBT Kupa U15-junior válogató #1 – versenykiírás

PBT Kupa U15-junior válogató #1 – versenykiírás

Tisztelt Szakosztályok, Egyesületek! Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a versennyel egy időben, az...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.