Születésnapok ma
 

Hárman jutottak tovább az elődöntőbe a férfiaknál

Négy magyar indulója volt a férfi mezőnynek, amiből hárman vették sikeresen a kvalifikációs kört. A lányokéhoz hasonlóan, megkértük Martinek János szövetségi kapitányt, hogy értékelje a férfiak mai versenyét is.

„Ádám nagyon jól kezdett a víváson, majd a végére a kezdeti formát már nem tudta tartani, de összességében pozitív mérleggel zárt a páston. Jól úszott, majd a kombiban magabiztosan jutott tovább az elődöntőbe. Bazsinak ma nem ment jól a vívás, nem tudta megcsinálni azt, amit tud, így sajnos mínuszban zárt a végén. Úszásban hozta a tőle elvárt jó formát, így a 28. helyről kezdhette meg a befejező számot. A kombiban a második lövészet után még esélyes volt a bejutásra, de sajnos a harmadik lövészetét elrontotta, amiből már nem tudott futásban megújulni, így nem sikerült felzárkóznia a bejutókhoz. A „B” csoportban Csabi kiegyensúlyozottan vívott, jól úszott és a kombiban is magabiztosan versenyzett, amivel könnyedén jutott az elődöntőbe. Józsi nagyon-nagyon jól kezdett a vívásban, de az utolsó harmadában fejben és fizikálisan is elfáradt, de ennek ellenére nagyon jól úszott. A kombiban az élmezőnyből rajtolt, a lövészete kissé akadozott, így végül a 19. helyen ért célba. Az egyiptomiak 12 versenyzőt indíthattak, amiből a 6 legjobb eredménnyel rendelkező helyi juthatott be az elődöntőbe, így Józsinak lehetősége nyílt a továbbjutásra, tehát három fiúval megyünk a verseny következő szakaszába.”

Mit vár a holnapi rangsoroló vívástól?

„A legfontosabb része jön most a versenynek ezzel, így bízom abban, hogy a Csabi az apró hibáit ki tudja holnapra javítani és még jobban teljesít majd. Szeretném, ha Ádám mai kezdeti koncentrációja holnap végig kitartana. Józsi eredménye a lábától függ, hogy holnapra mennyire tud regenerálódni. Egyelőre megpróbáljuk enyhíteni a sérülése okozta fájdalmait, így reménykedni tudok abban, hogy holnap bírni fogja végig és legalább a mai formát fogja tudni nyújtani a páston.”

 

A hölgyek elődöntős küzdelmei mellett a férfiak rangsoroló vívásával folytatódik holnap a verseny.

 

2023.03.08.

Friss hírek

PBT Kupa U15-junior válogató #2 – versenykiírás 04.01-02.

PBT Kupa U15-junior válogató #2 – versenykiírás 04.01-02.

Tisztelt Szakosztályok, Egyesületek! Szeretnénk felhívni mindenki figyelmét a szabályos felszerelése...

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj 2022/2023. tanév II. félévére vonatkozó pályázati kiírás

Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj 2022/2023. tanév II. félévére vonatkozó pályázati kiírás

A Kormány oldalán közzétételre került a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogram 2022/2023. tanév II....

PBT Kupa U15-junior válogató #1 – versenykiírás 03.25-26.

PBT Kupa U15-junior válogató #1 – versenykiírás 03.25-26.

Tisztelt Egyesületek, Szakosztályok! A 2023. március 25-26-án megrendezésre kerülő U15-junior váloga...

PBT Kupa U15-junior válogató #1 – versenykiírás

PBT Kupa U15-junior válogató #1 – versenykiírás

Tisztelt Szakosztályok, Egyesületek! Felhívjuk mindenki figyelmét, hogy a versennyel egy időben, az...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.