Születésnapok ma
 

65. Év Sportolója Gála

Idén 65. alkalommal rendezte meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége új helyszínen, a budapesti Operaházban az Év Sportolója Gálát. Az év női sportolója kategóriában Gulyás Michelle bravúros évét követően a legjobb három sportoló között volt érintett, ami hatalmas megtiszteltetés Michellenek és a sportág számára is egyaránt.

„Nagy megtiszteltetés és kiváltság, hogy az Év Sportolója Gálán részt vehettem. Az azt megelőző szavazáson a sportújságírók a 2022-es eredményeim alapján a 33 olimpiai sportág 3 legjobb sportolója közé választottak.

Felemelő érzés volt olyan kiválasztottak között lenni, akik a sportáguk legjobbjai. Ritkán adatik meg, hogy ennyi klasszis társaságában legyen az ember.

Mindig arról álmodtam, hogy egyszer talán a világ egyik legjobb öttusázójává válhatok, arra azonban nem számítottam, hogy egy nap az év egyik legjobb sportolója lehetek hazámban. Nagy öröm, hogy az öttusa világán kívül is felfigyeltek rám.

Megragadom az alkalmat, hogy köszönetet mondjak azoknak, akik nélkül ez nem sikerült volna: edzőimnek, családomnak, szponzoraimnak és persze a szurkolóknak. Hálás vagyok azért, hogy mindvégig mellettem álltak.

A 2023-as évre számomra a legfontosabb sikeres államvizsgát tenni és befejezni az egyetemet. Bízom benne, hogy leendő munkahelyem is ugyanannyira támogatja majd sportolásomat, mint az egyetem. Az öttusában szeretnék továbbfejlődni, a 2024-es Párizsi Olimpiára a kvótát megszerezni és hasonló sikereket elérni, mint az előző évben. – így értékelt Michelle a Gálát követően.”

Az év női sportolóinak jelöltjei között szerepelt az Európa-bajnok tornász Kovács Zsófia és az Európa-bajnoki ezüstérmes gátfutó Kozák Luca. A díjat Kozák Luca vehette át, amihez szívből gratulálunk.

Továbbá a Gálán köszöntötték az immáron 70 éve rendezett 1952. évi nyári olimpiai játékok bajnokait, köztük Benedek Gábor olimpiai bajnok öttusázót is. A kiváló szakember örömmel fogadta el a meghívást.

2023.01.10.

Friss hírek

Dr. Simicskó István elnök úr levele az Elnökséghez

Dr. Simicskó István elnök úr levele az Elnökséghez

elnöki_levél_drSimicskóIstván...

Világbajnoki ezüstérmes férfi váltónk

Világbajnoki ezüstérmes férfi váltónk

A világbajnokság első öttusaversenyei kifejezetten pozitívan zárultak számunkra, a Regős Gergely...

Bretz Gyula a Hall of Fame-ben

Bretz Gyula a Hall of Fame-ben

A Nemzetközi Szövetség által alapított életműdíjat 2016-ban vezették be, és eddig mindössze 23-an ka...

Isten éltesse Balczó Andrást!

Isten éltesse Balczó Andrást!

Három olimpiai és tíz világbajnoki arany. Valószínűleg nevet sem kellene írnunk, mégis mindenki tudn...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.