Születésnapok ma
 

Junior VB egyéni kvalifikációk és elődöntők

Női kvalifikáció:

A junior világbajnokság harmadik napján rendezték a lányok kvalifikációját két csoportban. Az „A” csoportban Bauer Blanka és Tóth Dorka Sára álltak rajthoz. Blanka magabiztosan mozgott a páston, így könnyedén jutott tovább az elődöntőbe. Dorkának nehezebben ment ma a vívás, de a kombinált számban nyújtott bravúros teljesítményével biztosította a helyét a verseny következő fordulójára. A „B” csoportban Erdős Rita és Eszes Noémi küzdött meg a nemzetközi mezőnnyel. Mindkét lány értékes tusokat hagyott a páston, de jó úszóidejüknek köszönhetően pár helyet nyerve kezdhették meg a kombinált számot. Rita bomba formát nyújtott a laser run-ban és Noncsi is a 10. legjobb időt hozta csoportjában, így mind a ketten menetelnek tovább az elődöntőbe.

Férfi kvalifikáció:

A junior világbajnokság negyedik napján rendezték a férfiak kvalifikációját két csoportban és a nők rangsoroló vívását. Az „A” csoportban Tamás Botond és Viczián Bence versenyeztek. Mind a két fiú hagyott értékes tusokat a páston, de stabil úszásuknak és jó kombinált számuknak köszönhetően fix továbbjutó helyen kvalifikálták magukat az elődöntőbe. A „B” csoportban Gyurka Márk Manó és Koleszár Mihály kezdték meg a versenyt a mai napon, ami nem is sikerült rosszul nekik, hiszen vívásban Misi 21 nyert asszóval, míg Manó 16 győzelemmel zárta ezt a tusát. Úszásban hozták a stabil formát, így a befejező számban egy könnyed futással mind a ketten továbbjutottak az elődöntőbe.

Női elődöntő:

A lányok elődöntős küzdelmeit ma rendezték, ahol 4 magyar lányért szoríthattunk.
Az „A” csoportban Bauer Blanka és Tóth Dorka Sára versenyeztek. A bónusz víváson kezdtek a lányok, ahol Blanka 2 nyert asszóval, Dorka pedig plusz egy szúrt tussal lépett tovább az úszásra. Az uszodában Blanka a 3. legerősebb időt teljesítette, míg Dorka a 9. legjobbnak bizonyult csoportjában. Végül a kombinált számnak Blanka a 13. helyről, Dorka a 17. pozícióból vágott neki. Mind a két lány szuper jól teljesített ebben a tusában, hiszen Blanka nem talált legyőzőre, így az „A” csoport legerősebb kombi idejével a 3. helyen fix továbbjutóként várja a szombati döntőt. Dorka is fantasztikusan teljesített, hiszen a 7. legjobb időt teljesítette a befejező számban és így a 13. helyen ért célba, amivel sajnos Dorka nem jutott tovább a fináléba. A „B” csoportban Erdős Rita és Eszes Noémi állt rajthoz. A bónuszon Rita plusz 6, Noncsi plusz 2 pontot gyűjtött be, amivel értékes másodpercekre tettek szert. Az uszodában Noncsi a 7., Rita a 13. idővel csapott a célba. Ezt követte a kombinált szám, amit Noémi a 10., Rita a 11. helyről várt. Rita hozta a magabiztos formáját és csoportjának legerősebb idejét teljesítve a 2. helyen ért célba, így vele biztosan találkozhatunk a döntőben. Noncsi keményen küzdött, így nem is csoda, hogy a 10. legerősebb idővel fejezte be a kombit, ami összességében a 11. helyet jelentette számára, így sajnos Noncsi sem kvalifikálta magát a döntőbe.

Férfi elődöntő:

Az „A” csoportban Tamás Botond és Viczián Bence állt rajthoz. A bónusz vívással indították a napot, ahol Bence plusz egy szúrt tussal hagyta el a pástot, Botinak nem sikerült plusz pontokat gyűjtenie. Következett az úszás, ahol Bence a 6., Boti a 11. legjobb időt produkálta. A befejező kombinált számban Bence magabiztos versenyzésének köszönhetően a 7. helyen fix továbbjutóként kvalifikálta magát a döntőbe. Boti ifiként a junior mezőnyben csoportjának 12. legjobb idejét produkálta és a 12. helyen is ért célba, ami sajnos nem volt elegendő számára a továbbjutáshoz. A „B” csoportban Gyurka Márk Manó és Koleszár Mihály állt rajthoz. A bónuszon Manó és Misi is brillírozott, hiszen Manó 4 győzelmet aratott, míg Misi 2 nyert asszó után hagyta el a pástot. Az uszodában Manó 2:06.02, Misi 2:08.53-as idővel teljesítette a távot. Végül a kombinált számot Misi a 2., Manó a 7. helyről kezdhette meg. Misi nagyon magabiztosan versenyzett, így nem volt kérdés, hogy a döntőben lesz a helye. Manónak a lövészet nem jött ki ezúttal, így sajnos nem jutott tovább a fináléba.

Szép volt fiúk, lányok! Mindent bele!

2022.10.07.

Friss hírek

Ez Történt A Peridot Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokságon

Ez Történt A Peridot Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokságon

Február 8 és 12 között került megrendezésre a Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság, mely amellett, h...

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Fényképgaléria

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Fényképgaléria

Folyamatosan frissítve, az alábbi linken lesznek elérhetők a verseny legszebb pillanatai / fotók: St...

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Női- és férfi kvalifikáció összegzés

Fedett Pályás Nyílt Magyar Bajnokság – Női- és férfi kvalifikáció összegzés

Mind a hölgyek, mind az urak számára véget ért az első versenykör, és immár 36-an várhatják a folyta...

Érmes évkezdés – Kairói Pentathlon Challenger visszatekintő

Érmes évkezdés – Kairói Pentathlon Challenger visszatekintő

Január 23 és 27 között rendezte Egyiptom az idei első olimpiai kvalifikációs versenyt. A tét azonnal...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.