Születésnapok ma
 

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Tegnap rendezték az öttusa-világbajnokság férfi és női döntőinek küzdelmeit, ahol óriási sikert aratott a magyar delegáció. Gulyás Michelle világbajnoki ezüstérmes és a Gulyás Michelle, Simon Sarolta, Guzi Blanka összeállítású csapat bronzéremmel térhetett haza. A férfiak sem hagytak minket érmek nélkül, hiszen Szép Balázs világbajnoki bronzérme mellett a Szép Balázs, Demeter Bence, Bőhm Csaba alkotta csapat a dobogó második fokára állhatott fel.

Nagyon izgalmas volt mind a két nem döntője, nagyon látványos és izgalmas befejező számot kísérhettek végig a nézők. A férfiak küzdelmeit követhettük végig nagy figyelemmel, ahol is az utolsó kombinált számban Szép Balázs a mezőny második legerősebb idejét futva a 11. helyről egészen a 3. helyig küzdötte fel magát. „Nagyon örülök ennek a harmadik helynek, nagyon boldog vagyok, hogy az első egyéni világbajnokságomon egy bronzérmet tudtam szerezni, csapatban pedig egy ezüstöt. Jó indult a verseny plusz egyes vívással, aminek nagyon örültem. Az egész körvívásban jól ment a vívás, de az utolsó 8-10 asszóra elfáradtam, azt sajnáltam, mert talán egy kicsit jobb eredmény is ki tudott volna jönni. Végig tudtam javulni, a kvalifikációból az elődöntőbe, majd a döntőben egyre jobbakat úsztam. Jó kis lovat kaptam, gyorsan megtaláltam vele az összhangot. Eleinte féltem tőle, mert nagyon kis gebe volt, de végül hibátlan pályát tudtam vele menni. A kombit a 11. helyről kezdtem, nem gondoltam rá, hogy meg lehet a dobogó, őszintén nem is gondolkodtam. Misi bácsival beszéltem, hogy kizárok mindent és mindenkit, csak én vagyok a pisztoly meg a tábla, erre fókuszáltam. Ez szerencsére elég jól sikerült, mert 38 másodpercet lőttem. A futás egész jól esett, mert friss tudtam maradni a döntőre, így összességében nagyon elégedett vagyok ezzel a versennyel. Most egy hét pihenő következik utána pedig megy tovább a felkészülés, készülünk a szeptemberi Eb-re, remélem jó lesz.”

Ezután a páratlan élmény után következett a hölgyek megmérettetése, ahol két magyar versenyzőnek szoríthattunk. Gulyás Michelle ebben a szezonban, amelyik versenyen rajthoz állt, annak érem lett a vége. Természetesen ez most sem volt másképp. Michelle elképesztően stabil, magabiztos versenyzést mutatott, így gyakorlatilag minden számban a top 10 atléta közötti eredményt ért el. A kombinált számban elképesztő hátrányt dolgozott le az élen álló olasz lány mögött és szinte egyszerre kezdték meg az utolsó kört, ami idegtépő volt. Michelle a második helyen ért célba, kétséget nem hagyva senkiben, hogy nem tett bele apait- anyait. „Micsoda verseny. Ez volt az idei legnehezebb verseny. 70 remek öttusázó mérte össze erejét, és mindenki mindent beleadott, hogy a döntőbe kerülhessen. Minden másodperc számít minden másodpercért keményen meg kell küzdeni. Én bevallom, nem tudtam tartalékolni, mert olyan közel volt egymáshoz mindenki, nyomni kellett, hogy biztosan továbbjuthassak. Nagyon fáradtnak éreztem magam a döntőbe kerülés után. Sikerült jól kipihennem magam és feltöltődnöm a döntő napjára, így jó kedvűen kezdtem a lovaglást. Szokás szerint kicsit izgultam a lovaglás előtt, de szerencsére a lovammal együttműködve sikerült hibátlan pályát mennem. A bónusz vívásban sikerült egyet nyerni. Az úszás az idei formámnak megfelelően sikerült. Bár a laser run-tól kicsit tartottam, de sikerült az eddigi legjobb kombimat összehozni, jól lőttem, de nem kiválóan, viszont a futás tényleg remekül ment. Sajnos az olasz Elena Micheli túl nagy előnnyel indult, amit nem sikerült teljesen ledolgoznom. Nagyon örülök, hogy így sikerült a verseny, elégedett vagyok az ezüstéremmel.

Nagyon hálás vagyok és megragadom az alkalmat, hogy köszönetet mondjak családomnak, edzőimnek, valamint szponzoraimnak, nélkülük ez nem sikerülhetett volna. Külön köszönet illeti a szurkolókat is, akik mindvégig kitartottak mellettem és a TV előtt szurkolva biztattak minket!”

 

A férfiak egyéni versenyében Demeter Bence 8., Bőhm Csaba 10. és Bereczki Richárd a 13. helyen ért célba. A hölgyeknél a döntőben Simon Sarolta 16. helyezésének örülhettünk még.

Elképesztő teljesítmények, bravúros tusok, bámulatos futások. Röviden ezek jutnak eszünkbe a magyar csapat világbajnokságon nyújtott szerepléséről.

Tiszta szívből gratulálunk mindenkinek, aki ebbe a kemény munkába beleadta szívét, lelkét és hozzásegítette a versenyzőinket álmaik eléréséhez!

 

Szép volt fiúk, lányok!

Fotó: UIPM World Pentathlon / Nuno Gonçalves

2022.07.31.

Friss hírek

Szövetségi összegzés a UIPM 72. Kongresszusáról

Szövetségi összegzés a UIPM 72. Kongresszusáról

A 72. UIPM Kongresszust 2022. november 12-13. között rendezték meg online, ahol több, a sportág jövő...

Dr. Pósta Sándor Emlékverseny – szabadidős egyéni párbajtőrverseny

Dr. Pósta Sándor Emlékverseny – szabadidős egyéni párbajtőrverseny

Tisztelt Egyesületek, Szakosztályok! A Bajai Vívó Sportegyesület 2022. november 27-én párbajtőrverse...

A 72. UIPM Kongresszuson magyar elismerés is született

A 72. UIPM Kongresszuson magyar elismerés is született

Az UIPM szombaton döntött a legfontosabb témában: a 2024-es, párizsi olimpia után a lovaglás helyére...

Veresegyház – vívóverseny

Veresegyház – vívóverseny

Tisztelt Egyesületek, Szakosztályok! A Veresegyház Városi Sportkör Vívószakosztálya több korosztályb...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.