Születésnapok ma
 

Teljes csapattal irány a döntő!

Elképesztő teljesítménnyel mind a négy magyar fiú döntős a Világbajnokságon! Mi már alig várjuk, hogy szombaton kezdetét vegye a finálé, de előtte még a lányoknak hasonlóan eredményes napot kell kiszurkolnunk ma.
A férfiak elődöntős futamait szintén két csoportban rendezték meg, ahol az „A” csoportból Bőhm Csaba és Szép Balázs verekedték tovább magukat a szombati végső megmérettetésre. Csabi az uszodában nyújtott egészen kiemelkedő teljesítményt, hiszen 1:59.42-es idejével saját csoportjában ő volt ma a leggyorsabb atléta, illetve a teljes elődöntős mezőny második legerősebb idejét úszta. Bazsi őrületes kombinált számot produkált, amiben bőven van még tartalék, de így is a második helyen ért célba. Lássuk, hogyan értékelte ő ezt a „könnyed” kombit. Nagyon örülök, hogy bent vagyok a döntőben, mert ez az első felnőtt egyéni világbajnokságom. Igazából a kombinak nagyon örültem, hogy ilyen jól sikerült, mivel a kvalifikációban nem lőttem túlságosan jól, ha jól emlékszem 53 másodperc volt összességében, így ezt szerettem volna kijavítani. Az edzőmmel, Tibsivel azt beszéltük meg, hogy csak erre fogok figyelni és ez sikerült is. Szerencsére nem kellett kifutnom magam, picit nehezebbre számítottam, hogy jobban kell majd küzdeni, de a döntő számít igazán, az a fontos. Azt érzem friss maradtam, nem fogott meg ez a futás annyira. Szeretnék felszabadultan versenyezni.”
A „B” csoportból Demeter Bence és Bereczki Richárd vágtak neki a mai elődöntős kanyarnak és Csabihoz, illetve Bazsihoz hasonlóan jól vették az akadályokat, hiszen ők is kvalifikálták magukat a döntőbe. Ricsi és Bence is 2 nyert asszóval fejezték be a bónusz vívást, majd az uszodában a 4. és 5. legjobb idővel hagyták el a medencét. A kombinált számot követően Bence a biztos továbbjutást érő 5. helyen ért célba, míg Ricsi csoportjának 4. legjobb idejével a 10. helyen futott be, ami elég volt ahhoz, hogy kvalifikálja magát a szombati fináléba.
Így tehát a fiúk komoly éremszerzési lehetőség előtt állnak, nagy szükségük van a biztatásra!

Szép volt fiúk! Hajrá magyarok!❤️
Fotó: UIPM World Pentathlon / Nuno Gonçalves
2022.07.29.

Friss hírek

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Ma 87 éves Dr. Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó. Az Öttusa Magazin 2020. évi adásában...

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

A Guzi Blanka, Bereczki Richárd alkotta mix váltó a 6. helyen zárta a Világbajnokságot! A mai versen...

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Tegnap rendezték az öttusa-világbajnokság férfi és női döntőinek küzdelmeit, ahol óriási sikert arat...

Ketten a döntőben!

Ketten a döntőben!

Ma rendezték a hölgyek elődöntős küzdelmeit, ahol négy magyar résztvevőnek szurkolhattunk. A döntőbe...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.