Születésnapok ma
 

Négyen az elődöntőben!

Tegnap rendezték a hölgyek kvalifikációját, ami magyar szempontból szerencsésen alakult, hiszen mind a négy lány folytathatja a versenyt az elődöntőben.
Az „A” csoport küzdelmei során Simon Sarolta és Réti Kamilla is jól teljesített a páston, mivel Saci 23 győzelemmel, míg Kami 21 nyert asszóval zárt ezt a tusát. Az úszáson Saci 2:24.34-tal, míg Kami 2:29.93-es idővel hagyta el a medencét. Ezt követően a kombinált számban biztos továbbjutó helyen értek mind a ketten a célba. A „B” csoportban Gulyás Michelle és Guzi Blanka szálltak harcba a továbbjutásért, ami elég jól sikerült a lányoknak. Vívásban Michelle 19 nyert asszóval, míg Blanka 16 győzelemmel hagyta el a pástot. Az úszáson Michelle 2:10.49-cel, míg Blanka 2:16.08-as idővel csapott a célba. A másik csoporthoz hasonlóan itt is mind a két lány hozta a kombinált számban azt, amit tud, így biztos továbbjutást jelentő helyen értek a célba.
Kállai Ákos szövetségi kapitánnyal beszélgettünk kicsit a kvalifikációs napról.
„Érdekességképpen megjegyezném, hogy több női induló van, mint férfi, ami nem szokványos, de ennek ellenére, hogy relatív nagy a mezőny egy másodpercig nem éreztem azt, hogy veszélybe kerülhet egy bejutás, mert fizikálisan annyira jó állapotban vannak a lányok. Mindenkinek volt egy kis hiányossága a mai versenyben, de nagy megingás nem volt. Jó eredményeket produkáltak. A kötelező minimumot teljesítették, a cél az, hogy döntőbe kerüljenek. Az első kiemelten fontos dolog a holnapi vívás lesz. Biztosan más attitűddel állnak majd fel a pástra a lányok, mivel viszik tovább az elődöntőbe és a döntőbe is a holnapi eredményeket.”
Ma rendezték a nők rangsoroló vívását, ahol négy magyar lánynak szoríthattunk. A lányok felemás eredménnyel hagyták el a pástot.
Lássuk, hogyan alakult a mérlegük.
Simon Sarolta 22/13
Gulyás Michelle 20/15
Réti Kamilla 15/20
Guzi Blanka 11/24
 
„Nagyon körbeverte egymást a mezőny első fele, úgyhogy nagyon szoros elől a versenyígy kezdte az értékelést Kállai Ákos szövetségi kapitány. Saci és Michelle is jól vívott, ezzel abszolút versenyben vannak a dobogós helyekért, így a továbbjutás nem fog gondot okozni számukra. Michelle esetében fontos megjegyezni, hogy ismerve a fizikai számokban nyújtott teljesítményét, igazán kedvező pozícióból várja a folytatást. Nagyon jól küzdött Saci és Michelle is a páston, voltak hullámzó periódusok, de mindig ki tudták hozni magukat ezekből. A másik két lány megnehezítette a saját dolgát. Kamillánál látok esélyt a továbbjutásra, ha úgy teljesít, mint az ankarai világkupán. Blankánál már több kérdőjel van bennem.”
 
A hölgyek elődöntős küzdelmeit holnap rendezik, aminek élő közvetítését a UIPM Tv-n lehet követni! (https://uipm.tv/)
 
Közvetítés menetrendje:
„A” csoport elődöntő: 17:00-18:10 (Simon Sarolta, Réti Kamilla)
„B” csoport elődöntő: 19:30-20:40 (Gulyás Michelle, Guzi Blanka)
 
Hajrá fiúk, lányok! Hajrá magyarok!
2022.07.28.

Friss hírek

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Ma 87 éves Dr. Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó. Az Öttusa Magazin 2020. évi adásában...

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

A Guzi Blanka, Bereczki Richárd alkotta mix váltó a 6. helyen zárta a Világbajnokságot! A mai versen...

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Tegnap rendezték az öttusa-világbajnokság férfi és női döntőinek küzdelmeit, ahol óriási sikert arat...

Ketten a döntőben!

Ketten a döntőben!

Ma rendezték a hölgyek elődöntős küzdelmeit, ahol négy magyar résztvevőnek szurkolhattunk. A döntőbe...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.