Születésnapok ma
 

Könnyed továbbjutás a férfiaknál!

A férfiak kvalifikációját két csoportban bonyolították le kedden, ahonnan mind a négy magyar srác könnyedén jutott tovább az elődöntőbe.
Az „A” csoport küzdelmei során Bőhm Csaba és Szép Balázs is jól teljesített a vívásban, mivel Bazsi 20 nyert asszóval, míg Csabi 19 győzelemmel hagyta el a pástot. Az úszáson Csabi 2:00.36-tal, míg Bazsi 2:06.39-es idővel csapott a célba. Ezt követően a kombinált számban lazán fix továbbjutó helyen értek a célba, így kvalifikálva magukat a csütörtöki elődöntőbe. A „B” csoportban Bereczki Richárd és Demeter Bence szálltak harcba a továbbjutásért, ami elég jól sikerült a fiúknak. Bence 21 nyert asszóval, míg Ricsi 17 győzelemmel zárta a vívást. Az uszodában Ricsi 2:02.11-gyel, Bence 2:02.99-es idővel hagyta el a medencét. A másik csoporthoz hasonlóan itt is mind a két fiú hozta a kombinált számban azt, amit tud, így biztos továbbjutást jelentő helyen értek a célba.
Martinek János szövetségi kapitány, így értékelte a kvalifikációs napot.
„A vívásnál úgy érzem, hogy a világbajnokság súlya ráült egy- két versenyző vállára, de volt, aki felül tudott kerekedni rajta és volt, aki nehezebben viselte, ennek ellenére azt gondolom, hogy mind a négy versenyző könnyedén tudott biztos továbbjutó helyen elődöntőbe kerülni. Ami nagyon fontos az a holnapi nap lesz számukra, és remélem, hogy ezt mind a négyen meg fogják tudni jól oldani. Bizakodó vagyok a ma látottak alapján, amennyiben a mai apró hibákat ki tudják javítani a srácok.”
Eddig jól alakul a fiúk világbajnoksági szereplése, hiszen a mai nap rendezték meg az elődöntős és a döntős teljesítménybe mérvadó rangsoroló vívást, ahonnan a magyarok biztató találatokkal hagyták el a pástot.
A fiúk mérlege az alábbiak szerint alakult.
Bőhm Csaba 21/14
Demeter Bence 20/15
Szép Balázs 18/17
Bereczki Richárd 15/20
„Részben elégedett lehetek – így kezdte az értékelést a mai körvívást követően Martinek János szövetségi kapitány. Demeter Bence a legrutinosabb versenyzőm, akinek jól indult a vívás, ám a felénél volt egy nagyobb hullámvölgye. Bőhm Csabi és Szép Bazsi első éves felnőttként debütáltak a Vb-n, számukra is jól indult a mai megmérettetés. Csabi tartotta a formáját, végig nagyon jól vívott, ahhoz képest, hogy kezdő ebben a mezőnyben. Bazsi jól vívott, de a végére elfáradt. Mind a három versenyzőnek nagy esélye van a döntőbe jutásra. Bereczki Ricsi gyengébben zárta a körvívást, ennek ellenére, ha a hátralévő versenyszámokban jól szerepel neki is van esélye döntőbe kerülni.”
A férfiak elődöntős küzdelmeit holnap rendezik, aminek élő közvetítését a UIPM Tv-n lehet követni! (https://uipm.tv/)
Közvetítés menetrendje:
„A” csoport elődöntő: 17:00-18:10 (Bőhm Csaba, Szép Balázs)
„B” csoport elődöntő: 19:30-20:40 (Bereczki Richárd, Demeter Bence)
Hajrá fiúk, lányok! Hajrá magyarok!
2022.07.27.

Friss hírek

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Ma 87 éves Dr. Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó. Az Öttusa Magazin 2020. évi adásában...

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

A Guzi Blanka, Bereczki Richárd alkotta mix váltó a 6. helyen zárta a Világbajnokságot! A mai versen...

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Tegnap rendezték az öttusa-világbajnokság férfi és női döntőinek küzdelmeit, ahol óriási sikert arat...

Ketten a döntőben!

Ketten a döntőben!

Ma rendezték a hölgyek elődöntős küzdelmeit, ahol négy magyar résztvevőnek szurkolhattunk. A döntőbe...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.