Születésnapok ma
 

A női és férfi váltók versenyével kezdetét vette a világbajnokság

A világbajnokság első napján a Gyurka Márk Manó, Regős Gergely alkotta férfi váltó a 8. helyen zárta a versenyt. A magyar páros 22 nyert asszóval hagyta el a pástot a rangsoroló vívást követően, mellyel a 6. legjobb összeállítású duónak bizonyultak. Ezután következett a lovaglás, ahol mindössze 1 verőhibával teljesítették a pályát. A bónusz páston sajnos nem sikerült plusz pontot gyűjteniük a fiúknak, így gyorsan futottak is tovább az uszodába, ahol 1:55.28-as idővel csaptak a célba. A befejező kombinált számot 3 tusa után a 10. helyről kezdhették meg a mieink, és mivel az 5. legjobb idővel fejezték be a záróakkordot, így összesítésben két helyet javítva a 8. helyen értek a célba.

A világbajnokság második napján rendezték a női váltók versenyét, ahol az Alekszejev Tamara, Erdős Rita összeállítású párosért szurkolhattunk. A lányok 11 nyert asszóval zártak a páston, majd a bónusz körben 1 tust szúrva plusz pontokat szereztek. A lovaglásban sajnos nem sikerült pontot szerezniük, így ez megnehezítette számukra a verseny további küzdelmeit. Az uszodában 2:15.84-es idővel csaptak célba, így az utolsó tusának a 10. helyről vághattak neki. A kombiban a 3. legjobb idővel értek célba, de sajnos ezzel sem tudtak pozíciót javítani, így a női váltó a 10. helyen zárta a versenyt. A lányok a végsőkig küzdöttek, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az utolsó számban nyújtott teljesítményben összesen két nemzet tudott felülkerekedni rajtuk.

Holnap kezdetét veszi az egyéni-, és csapatverseny a férfiak kvalifikációjával, így lesz bőven kinek szurkolnunk, hiszen négy magyar fiú áll majd rajthoz név szerint Bereczki Richárd, Bőhm Csaba, Demeter Bence és Szép Balázs.

Szép volt fiúk, lányok! Gratulálunk mindenkinek!

2022.07.25.

Friss hírek

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Ma 87 éves Dr. Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó. Az Öttusa Magazin 2020. évi adásában...

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

A Guzi Blanka, Bereczki Richárd alkotta mix váltó a 6. helyen zárta a Világbajnokságot! A mai versen...

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Tegnap rendezték az öttusa-világbajnokság férfi és női döntőinek küzdelmeit, ahol óriási sikert arat...

Ketten a döntőben!

Ketten a döntőben!

Ma rendezték a hölgyek elődöntős küzdelmeit, ahol négy magyar résztvevőnek szurkolhattunk. A döntőbe...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.