Születésnapok ma
 

Zárásként egy parádés aranyérem

A világkupa-döntő befejező napján rendezték meg a mix váltók versenyét, ahol a Gulyás Michelle, Szép Balázs összeállítású magyar csapatnak szurkolhattunk. A váltóversenyeknek mindig van egy nagyon jó hangulata, amire versenyzőink a mai nap elég jól ráhangolódtak.

„Nagyon boldog vagyok, hogy Szép Balázzsal sikerült aranyérmet nyernünk a világkupa-döntőn vegyes váltóban- kezdte nyilatkozatát Michelle. Szeretek váltóban indulni, mert annyira más a hangulata, mint az egyéni versenynek. Valahogy sokkal lazább és vidámabb, annak ellenére, hogy minden csapat nyerni akar és keményen küzd érte. Ezért is örülök, ha néha váltóban is indulhatok, bár azért ez is sokat kivesz az emberből pláne egy kemény világkupa sorozat végén. A nap nehézkesen indult. A körvívás nekem nagyon jól ment, de ennek ellenére középmezőnyben végeztünk. Nem keseredtünk el hiszen gyakran volt rá példa, hogy gyengébb kezdés ellenére eredményes lett a csapat. A lovaglás jól sikerült bár mindkettőnknek volt 1-1 verőhibája, de a lovakkal elégedettek voltunk hiszen jól teljesítettek. Az érdekes, hogy senki sem tudta a maximális pontszámot elérni. Ezután jött a bónusz vívás, amelyet sikerült 3 parádés győzelemmel zárnunk. Ugyan a laser run-t az ötödik helyről kezdtük, bíztunk benne, hogy jó teljesítménnyel sikerül a dobogóra felküzdeni magunkat. Balázsnak a harmadik helyen adtam át a „staféta botot”, aki kiváló lövészettel és futással megelőzte az élen futó japán fiút is, így 37 másodperces hátrányt sikerült ledolgoznunk és megnyerni a versenyt.

Köszönjük a felkészítő edzőinknek, az UTE-nak és családjainknak a támogatását!”

Balázs a maga lazaságával elemezte a mai napot. „Nagyon örülök ennek az első helynek és külön öröm számomra, hogy Michellel váltózhattam, mert nagyon jó páros voltunk, illetve nagyon jó barátok is vagyunk és mind a ketten az UTE öttusa szakosztályát képviseljük. Végig kiegészítettük egymást, én vívásban nyújtottam gyengébb teljesítményt, viszont a kombiban szerencsére felzárkóztam – mondjuk Michelle nem volt gyenge a kombiban sem. Azt sajnáltam, hogy lovaglás során leütöttünk két fát, de ez benne van. Összességében boldog vagyok, hogy Michellel együtt húztuk be ezt a győzelmet.

A világkupa-döntőt a magyar delegáció 3 éremmel zárta. Mindenkinek szívből gratulálunk!

Szép volt fiúk, lányok! Szép volt magyarok!

Fotó: UIPM World Pentathlon / Augustas Didžgalvis

2022.06.26.

Friss hírek

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Ma 87 éves Dr. Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó. Az Öttusa Magazin 2020. évi adásában...

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

A Guzi Blanka, Bereczki Richárd alkotta mix váltó a 6. helyen zárta a Világbajnokságot! A mai versen...

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Tegnap rendezték az öttusa-világbajnokság férfi és női döntőinek küzdelmeit, ahol óriási sikert arat...

Ketten a döntőben!

Ketten a döntőben!

Ma rendezték a hölgyek elődöntős küzdelmeit, ahol négy magyar résztvevőnek szurkolhattunk. A döntőbe...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.