Születésnapok ma
 

Szépen zárult a juniorok kontinensviadala is

A Junior Európa-bajnokság befejezéseként az Eszes Noémi, Gyurka Márk Manó összeállítású mix váltóért szoríthattunk. A magyar páros az előkelő negyedi helyen ért célba.

„A rangsoroló vívás nehezen indult, de viszonylag hamar sikerült összeszedni magunkat, így plusz néggyel fejeztük be- kezdte Noémi. Örülök, hogy az egyéni víváshoz képest most egy koncentráltabb, technikailag jobb vívást tudtam csinálni, de meg így is úgy érzem, hogy maradt benne pár tus. A lovaglást szerintem jól meg tudtam oldani, sikerült verőhiba nélkül teljesítenem. Bónusz víváson most nem tudtam tust adni, de ez nem tört le és utána úszáson magamhoz képest jó időt úsztam. A kombinált számban már nagyon nehéz volt a futás, de összességében azért meg vagyok elégedve magammal és köszönöm Manónak a mai napot.”

 Manó az egyéni ezüstérme és a csapataranyt követően sok tapasztalatot szerzett a mix váltó versenye alatt. „Elég sokat kivett belőlem ez a nap. A vívásnak nagyon örültem, külön öröm volt a francia csapatot megverni, akikkel az előző váltóknak meggyűlt a baja! Ezután a lovagláson nagyon aranyos pacit kaptam, sajnos az utolsó rudat levertem vele, mert túlhajtottam a cél előtti egyenesben. Az utolsó new format-os szakaszban annak ellenére, hogy rövidebbek voltak a távok, egyáltalán nem volt könnyebb a verseny. Kihajtottuk magunkat, de sajnos nem sikerül utolérni a többieket. Nagyon élveztem ezt a napot, és annak ellenére, hogy nem érmes helyezést értünk el, jó teljesítményt nyújtottunk és én személy szerint rengeteg tapasztalatot szereztem!”

A juniorok bámulatos Eb szereplésen vannak túl, hiszen összesen 3 arany-, 1 ezüst-, és 2 bronzéremmel térhetnek haza a barcelonai kontinensviadalról.

Szívből gratulálunk mindenkinek! Szép volt fiúk, lányok! Szép volt MAGYAROK!

2022.06.26.

Friss hírek

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Ma 87 éves Dr. Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó. Az Öttusa Magazin 2020. évi adásában...

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

A Guzi Blanka, Bereczki Richárd alkotta mix váltó a 6. helyen zárta a Világbajnokságot! A mai versen...

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Tegnap rendezték az öttusa-világbajnokság férfi és női döntőinek küzdelmeit, ahol óriási sikert arat...

Ketten a döntőben!

Ketten a döntőben!

Ma rendezték a hölgyek elődöntős küzdelmeit, ahol négy magyar résztvevőnek szurkolhattunk. A döntőbe...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.