Születésnapok ma
 

A pontosság, távolság, taktika, sebesség mind helyreállt!

A Koleszár Mihály, Viczián Bence alkotta férfi váltó a dobogó harmadik fokára állhatott fel a tegnapi versenynap végén. A juniorok valósággal szárnyalnak ezen a kontinensviadalon, ami bizakodásra ad okot a sportág jövőjét tekintve.

„A lányokhoz hasonlóan nehezen indult a napunk és nem annyira ment a vívás, nekem nem volt meg a jó érzés szenvedős volt- így kezdte a nyilatkozatát Bence. Lovagláson jól mentünk az én lovam eddig egyéniben 3-4-et vert, most sikerült végigmenni eggyel annak örültem. Aztán jött a bónusz, ahol 4-et nyertünk ott úgy vívtunk, ahogy kellett volna a rangsorolón, így azt jó érzéssel zártuk és a végén jól jött az a 8 másodperc. Úszáson szerintem megleptük magunkat, mert elég jól sikerült. Kombin nekem nagyon jól ment a lövészet két hibátlannal zártam, a futáson már éreztem a fáradtságot a hét után. Nagyon köszönöm Misinek a napot, és hogy ilyen eredmény lett a végére.”

 Misi hasonlóan kezdte az értékelését, mint Bence. „Nehezen indult a napunk. A vívás nem éppen kedvezően alakult számunkra. Egyelőre számomra még ismeretlen az ok, hogy mitől ment ennyire szenvedősen. Szerencsére Bence és a magyar szurkolók az első tusa után újra lelket tudtak önteni belém és biztatva, hogy még nincs vége a versenynek. Lovagláson Bence bevállalta a kevésbé ügyes négylábú állatot és mindössze egy verőhibával meg is oldotta a saját részét, mialatt én is megbarátkoztam a hozzám került jószággal, és így egy jó lovas számot tudhattunk magunk mögött. Kis egyveleg melegítés után következett a bónusz vívás, ahol mintha lecseréltek volna minket, úgy küzdöttünk. A pontosság, távolság, taktika, sebesség mind helyreállt. Ennek külön nagyon örülök, mert így jó érzésekkel hagyom itt a spanyol pástokat. Úszáson már hajtott minket a tűz, így elég jó idővel csaptunk célba. A 7. hely ijesztőnek tűnt a kombinált szám rajtja előtt, de a vívást követő számoknak köszönhetően jócskán felzárkóztunk a dobogós helyekhez. Bence hibátlan lövészete és kiváló futása meghozta az eredményét: negyedikként adta át a stafétát nekem, alig lemaradva az ukrán csapattól. Hátulról már nem éreztem veszélyt, de tudtam, a dobogóra fel kell küzdeni magunkat még. Lőttem, mint a vakegér, futottam, mint a sánta róka és így az irgalmatlan fáradtság ellenére, ami ekkor már elfogott, sikerült pontot tenni a verseny végére. Széles vigyorral futottam Bence felé a célvonalon át. Sajnálom, hogy nem tudtam többet beleadni, de úgy hiszem boldogok lehetünk, mert nem adtuk fel egész a végéig. Köszönöm ezt az élményt!”

Szép volt fiúk! Hajrá magyarok!

2022.06.26.

Friss hírek

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Ma 87 éves Dr. Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó. Az Öttusa Magazin 2020. évi adásában...

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

A Guzi Blanka, Bereczki Richárd alkotta mix váltó a 6. helyen zárta a Világbajnokságot! A mai versen...

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Tegnap rendezték az öttusa-világbajnokság férfi és női döntőinek küzdelmeit, ahol óriási sikert arat...

Ketten a döntőben!

Ketten a döntőben!

Ma rendezték a hölgyek elődöntős küzdelmeit, ahol négy magyar résztvevőnek szurkolhattunk. A döntőbe...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.