Születésnapok ma
 

Bőhm Csaba bronzérmes az ankarai világkupa-döntőn!

Csabi első éves felnőttként valósággal berobbant a férfi mezőnybe és máris 3 éremmel gazdagította az éremgyűjteményét. Kairóban rögtön az első komoly versenyén lehetetlen helyzetből felállva szárnyalt a dobogó második fokára, majd ezt követte az ankarai ezüstérme, melyet most egy világkupa-döntős bronzéremmel fejelt meg.

„Mai nap nagyon jól indult- nyilatkozta Csabi. Ismertem már a lovat, az előző vk-n is ezzel a lóval mentem, ezért megkönnyebbülten indultam neki a pályának, ami hibátlan lett. Örülök, hogy a tegnapi lovaglásomat ki tudtam javítani. A bónusz nagyon sokat vitt előre, sikerült 5-öt nyernem. Az úszás futás nagyon szenvedős volt, és a lövészetbe is csúszott hiba, de nagyon- nagyon örülök ennek a bronznak, és hálás vagyok minden embernek, aki egy kicsit is hozzásegített ehhez az eredményhez.

Köszönöm Nektek!”

A világkupa-döntő másik két versenyzője Szép Balázs, aki végül a 8. helyen zárta a versenyt, illetve a rutinos róka Marosi Ádám, aki a 15. helyet csípte el. Balázs elképesztően bomba formát mutatott ma a kombinált számban, így nem is csoda, hogy a második legjobb időeredményt produkálta a mezőnyben. Ádinak ez a verseny ajándék volt, hiszen nem rég tudta meg, hogy számítanak a szervezők a részvételére, mivel ő a regnáló világbajnok, így lassan 38 évesen.

„Nagyon nehéz volt a gyenge vívás után felállnom- így kezdte a beszámolóját Marosi Ádám. Úgy gondolom mindent kiadtam magamból, a 33. helyről lettem tizenötödik. Ez a verseny egy ajándék volt nekem, regnáló világbajnokként lettem meghívva, így másfél héttel ezelőtt kaptam az értesítést arról, hogy rajthoz állhatok. Mindenképpen értékes tapasztalás volt, még így rangidősként is, hiszen ez a 90 perces lebonyolítás nekem is új, tanulnom kell. Most egy hosszabb pihenő következik, aztán csinálom, megyek tovább.”

 Holnap Gulyás Michellere és Szép Balázsra vár még egy mix váltó, így van kiért szurkolnunk a világkupa-döntő zárónapján is!

Szép volt fiúk! Tiszta szívből gratulálunk mindenkinek! Hajrá magyarok!

Fotó: UIPM World Pentathlon / Augustas Didžgalvis

2022.06.25.

Friss hírek

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Ma 87 éves Dr. Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó. Az Öttusa Magazin 2020. évi adásában...

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

A Guzi Blanka, Bereczki Richárd alkotta mix váltó a 6. helyen zárta a Világbajnokságot! A mai versen...

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Tegnap rendezték az öttusa-világbajnokság férfi és női döntőinek küzdelmeit, ahol óriási sikert arat...

Ketten a döntőben!

Ketten a döntőben!

Ma rendezték a hölgyek elődöntős küzdelmeit, ahol négy magyar résztvevőnek szurkolhattunk. A döntőbe...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.