Születésnapok ma
 

A magyar lányok mindent vittek a junior Európa-bajnokságon!

Erdős Rita aranyérmet szerzett a Junior Európa-bajnokságon. Az Erdős Rita, Bauer Blanka, Eszes Noémi alkotta női csapat nyakába szintén a legfényesebben csillogó érmet akasztották.

Rita óriási kombinált számot nyújtva szakíthatta át a célszalagot, hiszen elképesztően erős 10:56,18-as idővel nyerte meg a befejező tusát. Bauer Blanka ifi kora ellenére a hatodik legjobb időt kombizta, és így a 9. helyen ért célba. Eszes Noémi tökéletes 300 pontos lovaglást mutatott be a mai napon és végül a 12. helyen fejezte be a versenyt.

Megkérdeztük a lányokat arról, hogyan élték meg a mai napot.

Rita nagyon hálás a szakmai stábjának, hogy mindig támogatják és segítik a munkáját.
„Nagyon nehéz verseny van a hátam mögött. A tegnapi nap és a mai nap eleje sem úgy sikerült, ahogy terveztem. Azonban a kombinált számra sikerült összeszednem magamat fejben, koncentrálni tudtam a lövészeteimre és magamat is meglepve, sikerült megnyernem a versenyt, ami még most is felfoghatatlan számomra.

Szeretném megköszönni ezt a sikert az edzőimnek, akik mindig támogatnak, segítenek és biztatnak amikor szükségem van rá, nélkülük nem sikerült volna ilyen jól ez az Európa-bajnokság!
A mai nap még kicsit kiélvezem ezt a „mámort”, de tudom, hogy a siker törékeny és mulandó, ezért nem elégszem meg ezzel az eredménnyel, tovább folytatjuk a munkát a csapatommal!”

Blanka nehezebb lovat kapott, de megoldotta a feladatot és sikerült végigmennie a pályán, aminek nagyon örült.
„A mai napot kicsit felemásnak éreztem, mivel kombiban sem a lövészetem, sem a futásom nem úgy sikerült, ahogy azt szerettem volna. Viszont lovagláson egy kicsit nehezebb lovat kaptam, de sikerült végigmennünk a pályán, és a bónusz vívásban is sikerült két tust szereznem, aminek szintén örültem.”

Noncsi nem igazán elégedett a mai napjával, de nagyon örült a hibátlan lovaglásának és természetesen a csapataranynak.
„A rangsoroló vívás volt talán életem legnehezebb vívása. Az elején nagyon izgultam és nehezen állt össze a dolog, de az utolsó 8-10 asszóban már szépen tudtam adni a tusokat. Tegnap a selejtezőből viszonylag magabiztosan sikerült továbbjutnom. A mai döntőben a lovaglás sikerült a legjobban, jó lovat kaptam szerencsére és sikerült 300 pontot elérnem. A fizikai számok ma nagyon nehezen mentek, már az uszodában éreztem, hogy nagyon enerváltan mozgok, de ez főleg a futópályán jött ki. A lövészet magamhoz képest nem sikerült rosszul, de a tegnapi jó kombit nem tudtam megközelíteni ezzel a futással. Nem vagyok túl elégedett a mai nappal, még sokat kell gyakorolni a sorozatterhelést, de örülök, hogy a csapattal nyerni tudtunk.”
Bravó lányok! Tiszta szívből gratulálunk nektek és a felkészítőiteknek!

2022.06.22.

 

Friss hírek

Nemzeti Közszolgálati Egyetem – Sportösztöndíj program

Nemzeti Közszolgálati Egyetem – Sportösztöndíj program

A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 423/2012. (XII.29.) Korm. rendelet 22. § (2)-(3) bekezdés...

65. Év Sportolója Gála

65. Év Sportolója Gála

Idén 65. alkalommal rendezte meg a Magyar Sportújságírók Szövetsége új helyszínen, a budapesti Opera...

2023. évi BOM ösztöndíj pályázati felhívás

2023. évi BOM ösztöndíj pályázati felhívás

A BOM újra meghirdeti Berzeviczy Albert Tanulmányi Ösztöndíjprogramját, amelyre 2022. november 15-tő...

MET előadás – 2023.01.11., 11 óra

MET előadás – 2023.01.11., 11 óra

A Magyar Edzők Társasága a Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága támogatásával el...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.