Születésnapok ma
 

Értékes helyezések az ankarai világkupán

Demeter Bence és Guzi Blanka a 7. helyen, míg Marosi Ádám a 11. pozícióval zárta a világkupát. Lássuk milyen gondolatokkal búcsúznak az ankarai versenytől!
Blanka mindent kiadott magából a versenyen, ennek ellenére csalódott a 7. hely miatt.
„Nagyon értékes versenyen vagyok túl. Érdekes, hogy a vívás után már azért boldog voltam, hogy döntős lettem. Reggel még a top 10-ről se mertem álmodni, aztán látva a későbbi lehetőségeket végül mégis egy csalódott 7. hellyel zártam a napot. Elég kemény edzéshétből utaztam ki Törökországba, tudtam, hogy nehéz lesz, de nem sejtettem, hogy ennyire. Már a középdöntő megviselt, nagyot kellett küzdenem, és sajnos ezek után a mai döntőre teljesen elfogytam. Eleinte nagyon csalódott voltam, hogy egy igen gyenge kombinált számot tudtam csak nyújtani, de sikerült végül higgadtan átgondolnom és elfogadnom, hogy egy “nagyobb jó” cél érdekében, muszáj ilyen pofonokat elszenvednem. Ez a teszt év, erre van és lett szánva, örülök, hogy ilyen friss “sérelmekkel” is sikerült ezt magamtól belátnom és elfogadnom.”
Bence szintén a 7. helyet csípte el a férfiak mezőnyében, amivel teljesen elégedett.
„Sajnos a meglehetősen szeszélyes időjárásnak köszönhetően 15 percet csúszott a kezdés, valamint lecsíptek az így is nagyon szűkös melegítésből 20 percet. Őrült tempóban próbáltam felkészíteni magamat a verseny kezdetére, ami viszonylag jól sikerült. Igyekeztem kizárni minden külső tényezőt, és azon minimális idő alatt összeszedni a gondolataimat. Hatalmas lökést adott a hibátlan lovaglás számomra, ami remekül megalapozta a folytatást. Mind a bónusz páston mind a fizikai számokban közel a legjobb formámat tudtam nyújtani, aminek nagyon örültem. Sajnos a rangsoroló vívásnak köszönhetően ebben a versenyben számomra nem volt több, de ennek ellenére elégedett vagyok a világkupán nyújtott teljesítményemmel.”
287587812_2125940814246942_2217429632295400525_n
Ádám csalódott kicsit, de megy tovább előre.
„Nehéz most bármit mondanom, mert bár fizikálisan partiban voltam a többiekkel, a technikai számokkal végig hadilábon álltam az elmúlt négy napban és ez rányomta a bélyegét a végső helyezésemre. Nem titkolom, csalódott vagyok egy kicsit. De továbbra sem adom fel! Amíg be tudok jutni a döntőbe ilyen döcögős technikai számokkal, addig van keresnivalóm a nemzetközi mezőnyben. Most helyre kell raknom magam mentálisan, és megyek tovább.”
287516011_2125940954246928_2963704347721863304_n
Szívből gratulálunk mindenkinek!
Fotó: UIPM World Pentathlon/ Nuno Gonçalves
2022.06.11.

 

Friss hírek

Szépen zárult a juniorok kontinensviadala is

Szépen zárult a juniorok kontinensviadala is

A Junior Európa-bajnokság befejezéseként az Eszes Noémi, Gyurka Márk Manó összeállítású mix váltóért...

Zárásként egy parádés aranyérem

Zárásként egy parádés aranyérem

A világkupa-döntő befejező napján rendezték meg a mix váltók versenyét, ahol a Gulyás Michelle, Szép...

A pontosság, távolság, taktika, sebesség mind helyreállt!

A pontosság, távolság, taktika, sebesség mind helyreállt!

A Koleszár Mihály, Viczián Bence alkotta férfi váltó a dobogó harmadik fokára állhatott fel a tegnap...

Bőhm Csaba bronzérmes az ankarai világkupa-döntőn!

Bőhm Csaba bronzérmes az ankarai világkupa-döntőn!

Csabi első éves felnőttként valósággal berobbant a férfi mezőnybe és máris 3 éremmel gazdagította az...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.