Születésnapok ma
 

Nyulászi András 90 éves!

Ma ünnepli 90. születésnapját Nyulászi András tanár úr, aki téli öttusában és lesiklásban is magyar bajnok volt a Dózsa versenyzőjeként.

nyulászi5

Ő volt az, aki téli öttusában és lesiklásban is magyar bajnok volt a Dózsa versenyzőjeként, és aki 1958-tól felélesztette álmából a Fáklya Egyesület utódjaként működő Pedagógus SC-t, ahol főleg utánpótlás korú csoportot szervezett. Ennek a csoportnak a színe-java alakította újjá a tanár úr vezetésével az Újpesti Dózsa Öttusa Szakosztályát és alapozta meg a későbbi komoly nemzetközi sikereket.  Legeredményesebb tanítványai:Kelemen Péter, Horváth László, Pálvölgyi Miklós. Nyulászi, aki az alapítástól vezette a szakosztály szakmai munkáját, 1975-ben megválik az Újpesti Dózsától. A Dózsás évek  után dolgozott Görögországban és Egyiptomban is. 2013-ban munkássága elismeréséül Magyar Érdemrend Lovagkeresztet kapott.

Kívánunk szép születésnapot és további sok egészséget és örömöt!

 

Szintén május 23-án született Földi László, a Csepel SC kiváló öttusázója,  a sikeres Balczó – Németh – Földi – Fáklya csapat tagja. Tartalékként részt vett felnőtt világbajnokságokon is. Később eredményes edző , aki óriási  erőfeszítéseket tett az öttusa terhelésének objektív mérésére, mely a mai napig használatos az edzők körében.  Sokáig volt a Csepel SC edzője, majd a junior és felnőtt válogatottal is dolgozott, azonban szíve mindig csepeli maradt.

Földi

 

Borlai a Csepel egykori versenyzője ma ünnepli 73. születésnapját. Németh Ferenc tanítványa volt, amikor junior világbajnokságot nyert.

BORLAI_GYÖRGY_LOC_GUEST

A mai nap szülötte még a kétszeres olimpiai-, négyszeres világ- és egyszeres Európa-bajnok öttusázó Martinek János,aki  2013 és 2017 között a Magyar Öttusa Szövetség főtitkára volt, 2017-től pedig férfi szövetségi kapitányaként dolgozik.

martinek

Isten éltesse őket!

 

2022.05.23.

Friss hírek

Szépen zárult a juniorok kontinensviadala is

Szépen zárult a juniorok kontinensviadala is

A Junior Európa-bajnokság befejezéseként az Eszes Noémi, Gyurka Márk Manó összeállítású mix váltóért...

Zárásként egy parádés aranyérem

Zárásként egy parádés aranyérem

A világkupa-döntő befejező napján rendezték meg a mix váltók versenyét, ahol a Gulyás Michelle, Szép...

A pontosság, távolság, taktika, sebesség mind helyreállt!

A pontosság, távolság, taktika, sebesség mind helyreállt!

A Koleszár Mihály, Viczián Bence alkotta férfi váltó a dobogó harmadik fokára állhatott fel a tegnap...

Bőhm Csaba bronzérmes az ankarai világkupa-döntőn!

Bőhm Csaba bronzérmes az ankarai világkupa-döntőn!

Csabi első éves felnőttként valósággal berobbant a férfi mezőnybe és máris 3 éremmel gazdagította az...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.