Születésnapok ma
 

Értékes helyezések a döntőben!

A mai napon ért véget az Albenában megrendezett világkupa-forduló, ahol az egyéni verseny döntőjében nemenként 3 magyar versenyzőnek szurkolhattunk. A lányok küzdelmeiből Guzi Blanka legjobb magyarként a 4. helyen ért célba, míg Simon Sarolta a 12. és Réti Kamilla a 17. helyen zárta a versenyt. A fiúknál három olyan versenyzőért szoríthattunk, akik az elmúlt két világkupán a legjobb 13 atléta között végeztek és ez most sem volt máshogy. Szép Balázs a 4. helyet szerezte meg, míg Bereczki Richárd a 7. és Regős Gergely a 9. helyen ért célba.

Blanka a befutót követően dühös volt a teljesítménye miatt, de pár óra elteltével már másképpen látta a dolgokat és örült az elért negyedik helyezésének.

„Összegezve az eddigi világkupa teljesítményeimet gyakorlatilag az történt, mint amire számítottam. Az előző szezonokhoz hasonlóan sikerül idén is versenyről versenyre fejlődnöm, és bár a mai döntőn már eléggé érződött a fáradtság rajtam, rengeteg van még bennem. Egyik világkupa-fordulón sem állt össze egyszerre minden, de mindegyik szám sikerült már legalább egyszer nagyon jól. Próbálok rájönni, hogyan tudom ezeket a jobb eredményeket egy versenyen belül összegyúrni. A következő hét a regenerálódásé, hiszen most eléggé lemerült az elem, de megyünk is tovább, hiszen az ankarai világkupán is rajthoz állok pár hét múlva.”

Bazsi harmadik világkupáját egy 4. hellyel zárta, ami reméljük elegendő lesz számára, hogy meghívást kapjon a világkupa-döntőre, Ankarába.

„Nagyon boldog vagyok, nagyon örülök ennek a negyedik helynek, főleg abból kiindulva, hogy a vívás nagyon nehezen indult, de a végére egészen összeszedtem magam. Három világkupából egy 3., 4. és egy 13. hely szerintem nem rossz, ezt aláírtam volna az év elején. Elégedettek vagyunk és bízom benne, hogy a világkupa-döntőre meghívást kapok. Most egy kis pihi következik, ami már jól fog jönni, mert elég sok volt ez a sorozatterhelés. Aktív kikapcsolódást tervezek, beszéltem már a barátaimmal és valószínűleg elmegyünk majd kirándulni, biciklizni.”

A zárónapon rendezik a mix váltók versenyét, ahol Réti Kamilla és Regős Gergely képviseli hazánkat. Az élő közvetítés a váltók tekintetében természetesen nem maradhat el, így holnap ismét várunk a UIPM Tv oldalán.

Szívből gratulálunk mindenkinek!

2022.05.14.

Friss hírek

Simicskó István lett a hazai szövetség elnöke

Simicskó István lett a hazai szövetség elnöke

Dr. Simicskó Istvánt választotta meg elnöknek hétfőn a Magyar Öttusaszövetség (MÖSZ) tisztújító közg...

Értékes helyezések a döntőben!

Értékes helyezések a döntőben!

A mai napon ért véget az Albenában megrendezett világkupa-forduló, ahol az egyéni verseny döntőjében...

A szerencsés hármas!

A szerencsés hármas!

Három fiatal felnőttnek szurkolhatunk a holnapi férfi fináléban. Balázs, Ricsi és Reggie idén zsinór...

Schmitt Pál 80 éves

Schmitt Pál 80 éves

Schmitt Pál, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, egykori öttusázó, a MOB korábbi elnöke ma ünne...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.