Születésnapok ma
 

Három rutinos versenyző a fináléban!

Három lánynak szurkolhatunk a szombati döntőben, név szerint Blankának, Kamillának és Sacinak. Sajnos Rita nem jutott tovább a végső megmérettetésre, ennek ellenére is nagyon gratulálunk a teljesítményéhez.
 
Az „A” csoportból Kamilla a biztos továbbjutást jelentő 7. helyen ért célba.
„Ez a mezőny sokkal sűrűbb volt, nagyon közel voltak egymáshoz a versenyzők. Nem sikerült jól a bónusz és az úszás sem, de nagyon közel álltak az ellenfelek pontszámban, így vérszemet kaptam és csak mentem előre, ahogy csak bírtam. Nagyon összeszedtem magam a lövészetre, jól is sikerült. A lőállásoknál lévő fényviszony nem a legoptimálisabb, így mindenkinek nehezebben megy a célzás. A döntőben szeretném élvezni a versenyt, ez a fő célom, de persze mindent meg fogok tenni, hogy jól szerepeljek. Szeretnék egy jó lovaspályát menni és ott is ezt a fókuszált állapotot hozni.”
 
A „B” csoport küzdelmeiben Blanka a fix továbbjutást jelentő 5. helyen ért célba, míg Saci a 8. helyről pontszám alapján került a fináléba.
 
Blanka bosszúsan zárta az elődöntőt, de talált pozitív momentumot is a mai versenynapban.
„Tegnap szárnyaltam a boldogságtól a vívásom miatt, amit megkoronázott a mai bónuszvíváson elért plusz egy szúrt tusom. Végre a hátam mögött hagytam azt a negatív hullámot a bónusz tekintetében, hogy nem sikerül pontot szereznem. A mostani találatnak kifejezetten örültem, hiszen egy jó vívóval szemben sikerült nyernem. Az úszás már egy fokkal jobban ment ma, csak ismételni tudom magam, napról napra szeretnék erősödni ebben a számban, de még mindig harmatgyengének érzem. A kombinált számon belül a futás az fájt, mert ez a derékfájdalom elég jelentősen megvan és a pálya sem kedvez a sérülésemnek. A lövészetemről pedig ki kell mondjam, hogy magamhoz képest katasztrofálisan sikerült, ez felidegesít. A döntőben újra az a célom, hogy bebizonyítsam magamnak, hogy tudok lőni, mert ez így nincsen rendjén.”
 
Saci tegnap remekelt a páston, hiszen az elért pontszáma alapján csoportjában megnyerte a körvívást, így az élről várta a mai folytatást.
„Nem volt könnyű napom. A bónuszvíváson megnyertem az utolsó asszót, így tudtam, hogy értékes másodperceket nyerek ezzel. Az uszodában mondhatni hoztam a szokásos formámat, így inkább próbáltam a kombinált számra figyelni. A lövészetem nem sikerült túl jól, így a futássommal kompenzáltam, remélem a döntő jobban fog sikerülni, mert ennél több van bennem. Holnap pihenőnapunk lesz, így szeretném a lövészetet gyakorolni.”
 
Szép volt lányok! Hajrá magyarok!❤️
2022.05.12.

Friss hírek

Szövetségi összegzés a UIPM 72. Kongresszusáról

Szövetségi összegzés a UIPM 72. Kongresszusáról

A 72. UIPM Kongresszust 2022. november 12-13. között rendezték meg online, ahol több, a sportág jövő...

Dr. Pósta Sándor Emlékverseny – szabadidős egyéni párbajtőrverseny

Dr. Pósta Sándor Emlékverseny – szabadidős egyéni párbajtőrverseny

Tisztelt Egyesületek, Szakosztályok! A Bajai Vívó Sportegyesület 2022. november 27-én párbajtőrverse...

A 72. UIPM Kongresszuson magyar elismerés is született

A 72. UIPM Kongresszuson magyar elismerés is született

Az UIPM szombaton döntött a legfontosabb témában: a 2024-es, párizsi olimpia után a lovaglás helyére...

Veresegyház – vívóverseny

Veresegyház – vívóverseny

Tisztelt Egyesületek, Szakosztályok! A Veresegyház Városi Sportkör Vívószakosztálya több korosztályb...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.