Születésnapok ma
 

Három rutinos versenyző a fináléban!

Három lánynak szurkolhatunk a szombati döntőben, név szerint Blankának, Kamillának és Sacinak. Sajnos Rita nem jutott tovább a végső megmérettetésre, ennek ellenére is nagyon gratulálunk a teljesítményéhez.
 
Az „A” csoportból Kamilla a biztos továbbjutást jelentő 7. helyen ért célba.
„Ez a mezőny sokkal sűrűbb volt, nagyon közel voltak egymáshoz a versenyzők. Nem sikerült jól a bónusz és az úszás sem, de nagyon közel álltak az ellenfelek pontszámban, így vérszemet kaptam és csak mentem előre, ahogy csak bírtam. Nagyon összeszedtem magam a lövészetre, jól is sikerült. A lőállásoknál lévő fényviszony nem a legoptimálisabb, így mindenkinek nehezebben megy a célzás. A döntőben szeretném élvezni a versenyt, ez a fő célom, de persze mindent meg fogok tenni, hogy jól szerepeljek. Szeretnék egy jó lovaspályát menni és ott is ezt a fókuszált állapotot hozni.”
 
A „B” csoport küzdelmeiben Blanka a fix továbbjutást jelentő 5. helyen ért célba, míg Saci a 8. helyről pontszám alapján került a fináléba.
 
Blanka bosszúsan zárta az elődöntőt, de talált pozitív momentumot is a mai versenynapban.
„Tegnap szárnyaltam a boldogságtól a vívásom miatt, amit megkoronázott a mai bónuszvíváson elért plusz egy szúrt tusom. Végre a hátam mögött hagytam azt a negatív hullámot a bónusz tekintetében, hogy nem sikerül pontot szereznem. A mostani találatnak kifejezetten örültem, hiszen egy jó vívóval szemben sikerült nyernem. Az úszás már egy fokkal jobban ment ma, csak ismételni tudom magam, napról napra szeretnék erősödni ebben a számban, de még mindig harmatgyengének érzem. A kombinált számon belül a futás az fájt, mert ez a derékfájdalom elég jelentősen megvan és a pálya sem kedvez a sérülésemnek. A lövészetemről pedig ki kell mondjam, hogy magamhoz képest katasztrofálisan sikerült, ez felidegesít. A döntőben újra az a célom, hogy bebizonyítsam magamnak, hogy tudok lőni, mert ez így nincsen rendjén.”
 
Saci tegnap remekelt a páston, hiszen az elért pontszáma alapján csoportjában megnyerte a körvívást, így az élről várta a mai folytatást.
„Nem volt könnyű napom. A bónuszvíváson megnyertem az utolsó asszót, így tudtam, hogy értékes másodperceket nyerek ezzel. Az uszodában mondhatni hoztam a szokásos formámat, így inkább próbáltam a kombinált számra figyelni. A lövészetem nem sikerült túl jól, így a futássommal kompenzáltam, remélem a döntő jobban fog sikerülni, mert ennél több van bennem. Holnap pihenőnapunk lesz, így szeretném a lövészetet gyakorolni.”
 
Szép volt lányok! Hajrá magyarok!❤️
2022.05.12.

Friss hírek

Simicskó István lett a hazai szövetség elnöke

Simicskó István lett a hazai szövetség elnöke

Dr. Simicskó Istvánt választotta meg elnöknek hétfőn a Magyar Öttusaszövetség (MÖSZ) tisztújító közg...

Értékes helyezések a döntőben!

Értékes helyezések a döntőben!

A mai napon ért véget az Albenában megrendezett világkupa-forduló, ahol az egyéni verseny döntőjében...

A szerencsés hármas!

A szerencsés hármas!

Három fiatal felnőttnek szurkolhatunk a holnapi férfi fináléban. Balázs, Ricsi és Reggie idén zsinór...

Schmitt Pál 80 éves

Schmitt Pál 80 éves

Schmitt Pál, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó, egykori öttusázó, a MOB korábbi elnöke ma ünne...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.