Születésnapok ma
 

Négyen az elődöntőben!

Mind a négy lány elődöntőt fogott a bulgáriai világkupán. Az „A” csoport küzdelmeiből Erdős Rita a 11., míg Réti Kamilla a 13. helyen ért célba. A „B” csoportból Simon Sarolta a 8-ként, Guzi Blanka a 12-ként zárta a kvalifikációs napot. Mind a négy lány a direkt továbbjutást jelentő top 15-ben fejezte be a mai napot, így holnap a rangsoroló vívással a páston folytatják az elődöntős küzdelmeket.
Rita örül annak, hogy idén már harmadjára állhat rajthoz felnőtt világkupán.
„A mai napom elég nehézkesre sikeredett, fejben nem nagyon tudtam összerakni a vívást, illetve a lövészetet sem, így a futásomra kellett alapoznom a bejutásomat. Szerencsére azzal nem volt problémám, így végül sikerült továbbjutnom az elődöntőbe. Nagyon örülök, hogy a 3. világkupán is elindulhattam idén, jó, hogy tudok tapasztalatot szerezni mind az új formátumú versenyeken, mind pedig a felnőtt mezőnyben. Sajnos eddig még nem volt szerencsém kipróbálni, hogy milyen az, ha végig versenyzem az egész hetet egészen a döntő napjáig, de azt biztosra mondhatom, hogy nem egy könnyű dolog, ez a sorozatterhelés.”
Kamillának nehezen indult a napja, de fizikailag jó formában van.
„A budapesti világkupán is meggyűlt a bajom a vívással, ez a számom sajnos most is ugyanolyan nehezen indult. Holnapra megpróbálom magam sokkal koncentráltabb állapotba hozni, ami a lövészetnél is elkel. Fizikailag most egész jól érzem magam, és egy kicsit tudtam tartalékolni az elődöntőre is, úgyhogy bizakodva várom a holnapi napot. Innentől tényleg élvezni szeretném a versenyt.”
Saci Ritához hasonlóan hasznos tapasztalatszerzésnek tartja, hogy idén már 3. alkalommal versenyezhet világkupán.
„Jól sikerült a mai napom, minden számban kiegyensúlyozott teljesítményt tudtam hozni. A futás végére ki is tudtam engedni, ami remélem kifizetődő lesz a következő napokban. Várom már a holnapi vívást, szeretném élvezni a versenyt és megmutatni mire vagyok képes. Örülök a lehetőségnek, hogy ennyi világkupán eltudok indulni, hasznos tapasztalatszerzés szempontjából ez az év.”
Blanka nem túl pozitívan értékelte a mai napját, de reméli, hogy napról napra jobb állapotban lesz.
„Nem titok, én a mai napot a túlélésre mentem. Gyakorlatilag a budapesti világkupa után jött egy kihagyás, mivel elkaptam egy fertőzést és a lovasesést követő derek fájdalmam még ma is velem volt, szóval ideálisnak messze nem nevezhető az, ahogyan idejutottam. Ez sajnos elég erőteljesen érezhető volt ma. Nagyon legyengülten versenyeztem, remélem, hogy sikerül napról napra erősebbnek lennem most már.”
Szép volt lányok! Hajrá magyarok!
2022.05.10.

Friss hírek

Elhunyt Bodnár János

Elhunyt Bodnár János

79 évesen elhunyt Bodnár János, aki vízilabdában és öttusában is válogatottságig jutott, majd mindké...

Évi Rendes és Rendkívüli Tisztújító Közgyűlés – 2023. június 14. 11:00 óra

Évi Rendes és Rendkívüli Tisztújító Közgyűlés – 2023. június 14. 11:00 óra

A Magyar Öttusa Szövetség Elnöksége értesíti a Tisztelt Tagokat, hogy összehívja az Évi Rendes és Re...

MEGHÍVÓ – SPORTJUS konferenciára

MEGHÍVÓ – SPORTJUS konferenciára

SPORTJUS Magyar Sportjogász Társaság örömmel tájékoztatja a magyar sport szereplőit, sportolókat, sp...

Katonhajó-regatta – versenykiírás

Katonhajó-regatta – versenykiírás

Tisztelt Egyesületek!   A hétvégi csepeli MK 2. forduló alatt a Strand területén sport és csalá...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.