Születésnapok ma
 

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

A szakosztályok részére szervezett edzőképzést a Magyar Öttusa Szövetség, ahol több érdekes téma került megvitatásra.
Elsőként Pécsi Gábor tartott történelmi visszatekintést egészen a kezdetektől az ókor öttusájáig. Érdekességként említette meg, hogy Pierre de Coubertin fejében már a legelejétől felmerült egy gyorsított versenyforma lebonyolítása, így nem is elképzelhetetlen a jelenlegi szabályváltoztatást, mivel 120 évvel ezelőtt is már 1 öltözéssel szerették volna lebonyolítani az öttusát.
A második előadást Geleta Károly „Az én öttusám” témája folytatta. Itt szó esett különböző edzésmódszertanokról, egy újfajta szemléletről. Fontosnak tartja, hogy már egészen kis korban bemutató jelleggel, de minden szakágát gyakorolják a gyerekek az öttusának. A lovasképzést megelőzően tornafeladatok gyakorlásával készíteni elő a mozgásformát, ezzel sajátíthatnák el a gyerekek a lovas szakág alapjait.
A következő előadást a Synlab prezentálta, mely céggel az olimpiára való felkészülésnél már dolgozott együtt a Szövetség és ezt a közös munkát a jövőben is szeretnénk folytatni egy sokkal tudományosabb formában. Szentmihályi István a SYNLAB Sportdiagnosztikai Üzletágának kereskedelmi és operatív vezetője kezdte és vezette fel a munkájuk alapjainak bemutatását, illetve működésük célját, majd Szász Máté biológus, a SYNLAB Sportdiagnosztika Üzletág szakmai vezetője elemezte az öttusasporthoz szükséges mérések jelentőséget.
A képzés befejezéseként Kármán Sándor, versenyigazgató beszélt a UIPM lovasbizottságában betöltött szerepéről, illetve az öttusasport lovasszakágát érintő változásokról. Gallai István főtitkár pedig vázolta a sportágat érintő új formációs rendszert, illetve a versenyrendszer nemzetközi és hazai változásainak főbb elemeit.
244079137_1937139493127076_7815170101144917076_n
Forrás: a Magyar Öttusa Szövetség facebook oldala
2021.10.05.

Friss hírek

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Ma 87 éves Dr. Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó. Az Öttusa Magazin 2020. évi adásában...

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

A Guzi Blanka, Bereczki Richárd alkotta mix váltó a 6. helyen zárta a Világbajnokságot! A mai versen...

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Tegnap rendezték az öttusa-világbajnokság férfi és női döntőinek küzdelmeit, ahol óriási sikert arat...

Ketten a döntőben!

Ketten a döntőben!

Ma rendezték a hölgyek elődöntős küzdelmeit, ahol négy magyar résztvevőnek szurkolhattunk. A döntőbe...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.