Születésnapok ma
 

Tizenegy éremmel lett gazdagabb a magyar utánpótlás mezőny

Az U17-es és az U19-es öttusázók portugáliai Európa-bajnokságáról (Caldas da Rainha) öt éremmel tért haza a magyar csapat, míg az egyiptomi világbajnokságon (Alexandria) hat érmet szereztek. Az U17-esek mezőnyében világbajnoki címmel lett gazdagabb Tamás Botond, aki vegyes váltóban Bauer Blankával párban is győzött, csapatban pedig Jassó Zalánnal és Tóth Ákossal lett bronzérmes.  

Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány elégedetten nyilatkozott a lezajlott nemzetközi versenyekről:

“Hosszú és fárasztó versenysorozaton vagyunk túl. Az egyik legsikeresebb évet tudhatjuk magunk mögött az utánpótlás korosztályban. A világbajnokságon nem számoítottam 5-6 éremnél többre, ez volt a reális. Az U17-esek azt hozták, amire számítani lehetett, csupán az érmek színe volt kérdéses. Az Eb-n azonban volt egy kis hiányérzetem az U17-es fiúknál, hiszen nem tudott dobogóra állni senki, ráadásul úgy, hogy jól szerepeltek. Ebből is levonhatjuk a következtetést, miszerint nagyon erős mezőnyben mérettettek meg a fiatalok.

A fiatal váltósok, mixesek azt hozták, amit tudtak és elvártam tőlük, nagyon szépen küzdöttek. Az idősebb korosztálynál viszont a Dobronyi Dorina-Marschall Réka duó meglepetés volt a számomra. A fiú érem ebben a korosztályban is elmaradt sajnos, bár nagyon bíztam Gáll András teljesítményében. Ha a vívása jobban sikerült volna, dobogóra is állhatott volna. Nem sokon múlt. A többi versenyző még nem érett meg arra, hogy esélyesek legyen az éremszerzésre. Magukhoz képest nagyon jól szerepeltek. Összeségében elégedett voltam a teljesítményükkel.

A világbajnokságon azok a versenyzők “értek oda” akik az Eb-n is dobogóra állhattak. Bár láttuk, hogy a belorusz, egyiptomi és orosz versenyzők elég erősek, és nem lesz könnyű velük felvenni a versenyt, itt is sikerült érmeket szereznünk. A fiatal fiúknál Tamás Botondnak, ami nem jött össze az Eb-n, az megvalósult a Vb-n, így egyéni világbajnoki címet szerzett. Mix váltóban, kiegészülve Bauer Blankával, szintén VB aranyat érő versenyzést produkáltak. U19-ben vívásban erősödnünk kell, hogy potenciális éremesélyesekké váljunk az idősebb korosztályban is.”

Az U19-es fiúk döntőjét az utolsó napon rendezték meg, ahol Gáll Andrásért, Gulyás Richárdért és Tárkányi Zsomborért szoríthattunk. Az uszodában jól teljesítettek a fiúk, amit egy hullámzó teljesítményű vívás követett, végül az utolsó számnak Andris a 13. helyről, Ricsi a 18.-ról és Zsombor a 24. helyről vághatott neki. Gáll András a 7. helyen, Ricsi a 27., míg Zsombor a 31. helyen ért célba.

“Örültem a gyerekek sikerének, nincs szégyenkezni valónk. A magyar csapat összesen 11 éremmel zárta a nemzetközi viadalokat.” – zárta az értékelést Szloboda József.

Részletes eredmények  vb U17

Részletes eredmények vb U19

Részletes eredmények Eb U19

Részletes eredmények Eb U17

 

2021.09.21.

 

Friss hírek

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Isten éltesse a ma 87 éves dr. Török Ferencet!

Ma 87 éves Dr. Török Ferenc kétszeres olimpiai bajnok öttusázó. Az Öttusa Magazin 2020. évi adásában...

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

Zárásként egy mix váltós 6. helyezés!

A Guzi Blanka, Bereczki Richárd alkotta mix váltó a 6. helyen zárta a Világbajnokságot! A mai versen...

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Elképesztő sikerek az egyéni és csapatversenyben!

Tegnap rendezték az öttusa-világbajnokság férfi és női döntőinek küzdelmeit, ahol óriási sikert arat...

Ketten a döntőben!

Ketten a döntőben!

Ma rendezték a hölgyek elődöntős küzdelmeit, ahol négy magyar résztvevőnek szurkolhattunk. A döntőbe...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.