Születésnapok ma
 

Elhunyt Malaczkó István

Malaczkó István

Sajnálattal tudatjuk, hogy a tegnapi napon elhunyt Malaczkó István, a Csepel, majd a BHSE egykori edzője

Benedek Ferenc (Főnök) tanítványa,  majd jobbkeze volt még a Csepel újraindításának hőskorától kezdve. Már fiatalon edző lett, így számos generáció sportolói köszönhették szakértő szemeinek, hogy az öttusában kiteljesedhettek (Villányi Zsigmond, Ifj. Benedek Ferenc, Maracskó Tibor, Dobi Ljaos, Pajor Gábor, Martinek János, Madaras Ádám).

Malaczkó szedte össze  a tehetségesnek ítélt fiatalokat a sportág számára. Így került például Martinek János (kétszeres olimpiai bajnok) a csepeli klubba, Ifj. Benedek Ferenc kezei alá.

Játékos embernek ismerte minden tanítványa. Legendásak foci-partikat szervezett és a Csaszi kis medencéjében ún. doppler-játékokat (https://www.dopplerbajnoksag.hu/about.html) rendezett a tanítványainak.

„…az egész csepeli csoportot ő szedte össze, ahová én magam is jártam, s szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy volt köztünk jó néhány tehetség. Mind a Csepelben, mind a Honvédban letette a névjegyét, s mivel én magam is ebben a két egyesületben sportoltam, folyamatos volt a kapcsolatunk, ha nem is túl szoros. Bár nekem edzőm sosem volt, amikor engem kiválasztott, egyből a nevelőedzőmhöz, Ifj. Benedek Ferenchez irányított, akinél jó kezekbe kerültem. Szerintem ez a lépés az egyik legjobb döntése volt, mert úgy érzem, ha nem így történt volna, talán sohasem futom be azt a pályát, amit később a már jól ismert sikerek öveztek. – nyilatkozta Martinek János.

Ifj. Benedek Ferenc így jellemezte: „Pistát mindenki szerette, tanítványok, edzőtársak egyaránt. Ő volt az az ember, akiről rosszat nem lehetett hallani senkitől, nem volt soha sem ellensége, sem rosszakarója.”

 

Búcsúztatására 2021. szeptember 22-én 16.00 órakor kerül sor a Szent Gellért-kápolnában.

Nyugodjon békében!

2021.09.07.

Friss hírek

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult az ötnapos országos bajnokság, amely több szempontból is különleges volt, miután az új, a N...

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

A szakosztályok részére szervezett edzőképzést a Magyar Öttusa Szövetség, ahol több érdekes téma ker...

New Format Országos Bajnokság/program

New Format Országos Bajnokság/program

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Országos Bajnokság az új formátum szerint

Országos Bajnokság az új formátum szerint

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.