Születésnapok ma
 

Csodálatos pontszerzés

A hatodik helyen zárt Marosi Ádám a tokiói olimpián. 37 esztendős versenyzőnk büszkén csatlakozhatott a magyar olimpiai csapat pontszerzői közé.

37 év, 31 másodperc.
Vajon mire mennek egymással egy olimpián?
Vajon a 37 esztendős világbajnoki címvédő Marosi Ádám minden rutinját, tapasztalatát, az öttusa iránt érzett szerelmét egy lapra feltéve képes lesz-e ledolgozni 31 másodperces hátrányát a laser run során?
Ez volt a kérdés vasárnap 12.30-kor, amikor nekiindult a férfi öttusázók mezőnye az utolsó felvonásnak, a mindent eldöntő laser runnak.
A britek fiatalja Jospeh Choong az élről, Ádám 31 másodperces hátrányból a hetedik helyen.
Ahogy eljutott idáig abban az öttusa minden szépsége megmutatkozott. A körvívás során megmutatkozott a kiélezett küzdelem, a szokásos koreográfiával rángatta ki magát gödréből, s a páston a karizmatikus, szenvedélyes Marosit megmutatva 20 tussal zárta a számot. Úszásában benne volt a sok-sok év monoton munkája, a medencében hozta is a tőle várható számokat, lovaglásában pedig az a harmónia és magabiztosság, amellyel annyiszor menetelt már végig a pályán. Ezúttal Farome nyergében, amellyel egy nappal korábban a litván Gintare Venckauskaite 300 pontot ért el, mindössze 3 pontot veszített el időtúllépésért, vagyis mondhatjuk, a sorsolás során a szerencse is Ádám mellé szegődött annak érdekében, hogy Tokióban szombat este valóra válthassa álmát.
Hogy mi volt az?
A 2012-es londoni olimpiát követően természetesen ismét szeretett volna olimpiai dobogón állni!
A dobogó azonban ezúttal egy kicsit messzire került tőle, bár hihetetlen energiákat mozgósított annak érdekében, hogy előre küzdje magát, ma nem bírta el Joe Choong, a 13. helyről felkapaszkodó egyiptomi Ahmed Elgendy és a dél-koreai Jun Woongtae tempóját.
De fantasztikus teljesítményt tett le ismét az asztalra, s büszkén mondhatja el magáról: ismét pontszerző lett az olimpián!
“Mindent megtettem, ahogyan Londonban is, akkor a harmadik, most a hatodik helyre volt elegendő, de eredményes olimpiát zárt a magyar csapat és boldog vagyok, hogy pontszerzőként én is befértem ebbe a szűk körbe, mégha csak alulról is vagyok ott. A legbüszkébb talán arra vagyok, hogy három olimpián mindössze egy fám volt lovaglásban. Hosszú másfél év van mögöttem, és ez idő alatt rengeteget tanultam, elsősorban önmagamról. Érett versenyzőként álltam ide, és bár maradt bennem, úgy érzem, büszke lehetek” – mondta Marosi Ádám.

Kasza Róbert, aki a körvívás során gyengén kezdett, s ez küzdelmessé tette számára a versenyt, a 26. helyen fejezte be a versenyt.
“Fájdalmas volt ez a két-három nap, de mindent beleadtam. Hálás vagyok mindenkinek, aki segített az úton, de a sors nem akarta, hogy olimpiai bajnok legyek. Nem úgy jöttem ide, hogy meglehet, hanem úgy, hogy meglesz az olimpiai győzelem, de a sors valamiért nem enged be engem abba a csarnokba, ahova most az angol fiú beléphetett. Nem tört össze a világ, van két gyönyörű gyerekem, egy gyönyrű feleségem, boldog ember vagyok” – mondta Kasza Róbert.

 

Részletes eredmények

2021.08.07.

Friss hírek

Elhunyt ifj. Tóth Béla

Elhunyt ifj. Tóth Béla

81 éves korában elhunyt ifj. Tóth Béla Munkácsy Mihály-díjas szobrász, Tóth Béla világhírű öttusa-lo...

Pályázati felhívás Sportösztöndíj programban való részvételre

Pályázati felhívás Sportösztöndíj programban való részvételre

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM SPORTÖSZTÖNDÍJ-PROGRAMBAN VALÓ RÉSZVÉTELRE  ...

Bemutatkozik Dr. Kiss Marianna keretorvos

Bemutatkozik Dr. Kiss Marianna keretorvos

Kedves Sportolók, Edzők, Szülők! Dr. Kiss Mariannának, a MÖSZ új kertorvosának bemutatkozó levelét o...

EGYELŐRE A SÚLYEMELÉS, AZ ÖKÖLVÍVÁS ÉS AZ ÖTTUSA SINCS A LOS ANGELES-I OLIMPIA PROGRAMJÁBAN

EGYELŐRE A SÚLYEMELÉS, AZ ÖKÖLVÍVÁS ÉS AZ ÖTTUSA SINCS A LOS ANGELES-I OLIMPIA PROGRAMJÁBAN

A súlyemelés, az ökölvívás és az öttusa nem szerepel a 2028-as Los Angeles-i olimpia előzetes progra...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.