Születésnapok ma
 

Az akaraterő diadala – Kovács Sarolta olimpiai bronzérmes

Kovács Sarolta olimpiai bronzéremmel tette fel pályafutására a koronát, Gulyás Michelle nem volt szerencsés a lovaglás során, s végül a 12. helyen fejezte be a versenyt.

Hogy micsoda akaraterő lakozik Kovács Saroltában? Mindenki láthatta pénteken magyar idő szerint úgy 13 óra magasságában, amikor a brit Kate French és a litván Laura Asadauskaite mögött mosolyogva, de erejével végletekig elkészülve bronzérmesként haladt át a célvonalon.

viber_kép_2021-08-06_13-55-04-584

Messziről indult. Nagyon messziről. Olyannyira, hogy az is kérdéses volt, egyáltalán ott lehet-e a tokiói olimpián. A budapesti világkupát követően meg kellett műteni a térdét, majd mivel nem kapott időben vérhígítót, így trombózis alakult ki a lábában. Ki kellett hagynia a további kvalifikációs versenyeket, a székesfehérvári világkupa-döntőt és a kairói világbajnokságot is. Sőt, az is kérdésessé vált, hogy egyáltalán az olimpiai rajtra felépül-e, s ha felépül ennyi megpróbáltatás után bizalmat szavaz-e neki Kállai Ákos szövetségi kapitány…

Az elmúlt évek eredményei, a sok megélt siker alapján a „megbízható Kovács Saroltának” adott lehetőséget a kapitány, s hogy milyen jól tette, láthattuk ezt pénteken, a női verseny során, amelyben a dobogó harmadik helyére kapaszkodott fel a székesfehérváriak 2016-os világbajnoka. Pedig egyik legjobb számában, a csütörtöki körvívásban annyira parádés szereplést nem nyújtott, saját bevallása szerint is több volt benne az elért 20 tusnál. De ez a húsz tus, a harcos úszása és a megdöbbentő lovasverseny, amelyet megéltek az öttusázók, s amelyben Saci megbízhatóan, szépen és ami nagyon fontos szerencsével lovagolt, megadta a lehetőséget számára, hogy versenyre kelljen az éremért.

És Saci állta az utolsó próbát! A laser runban majdnem tökéletes lövészettel biztosította helyét az élmezőnyben, volt, hogy vezetett, volt, hogy a második helyen haladt, végül a brit Kate French-csel és a litván Laura Asadauskaitéval már nem tudta felvenni a tempót, de minden erejét beleadva védte meg bronzérmes pozícióját az olasz Alice Soteróval szemben.

„Ráz a hideg. Úristen. Nem tudom ezt felfogni, nagyon jó érzés. Az utolsó körben mindenki bevillant, aki segített nekem, ők segítettek át az utolsó métereken – magyarázta Kovács Sarolta, aki kiemelte, igazi csapatmunka volt ez a siker.

Másik versenyzőnk, Gulyás Michelle is versenyben lehetett volna az éremért, ha lova nem húzza keresztül a számításait. A lovaglást követően éremesélyes helyről a 16. pozícióba csúszott vissza, 61 másodpercre volt elmaradva az élen álló orosz Batasovától. De nem adta fel, az utolsó leheletéig küzdött, s végül a 12. helyen fejezte be a versenyt.

 Részletes eredmények

2021.06.06.

Friss hírek

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult az ötnapos országos bajnokság, amely több szempontból is különleges volt, miután az új, a N...

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

A szakosztályok részére szervezett edzőképzést a Magyar Öttusa Szövetség, ahol több érdekes téma ker...

New Format Országos Bajnokság/program

New Format Országos Bajnokság/program

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Országos Bajnokság az új formátum szerint

Országos Bajnokság az új formátum szerint

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.