Születésnapok ma
 

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Aranyérmes lett Marosi Ádám és a férfi csapat a kairói világbajnokságon.

Olimpiai bronzérmesünk kimagaslóan szerepelt a döntőben, a szombati körvívást 26 tussal a második helyen zárta, úszásban a 11. legjobb időt teljesítette, s így összetettben átvette a vezetést, a lovaspályán hibátlan produkciót nyújtott, míg a laser runban a gyengébb lövészet ellenére is sikerült megtartania vezető pozícióját.

A 36 esztendős versenyzőnk ezzel a szerepléssel ötkarikás kvótát is szerzett, így Tokióban pályafutása harmadik olimpiájára készülődhet. „A döntő már szombaton elkezdődött egy briliáns vívással, ami életem legjobb eredményét hozta. Szárnyaltam, végig flowban voltam, szinte minden sikerült a páston. A lovaglást nagyon élveztem ezen a napon, de a laser run életem legkeményebb versenye lett, mert az első helyről menni nem egyszerű feladat, ilyen talán még sosem volt a pályafutásomban. Boldog vagyok, hogy sikerült direkt kvótát szereznem, hogy 12 év után ismét világbajnoki címet ünnepelhetek. Nagyon nehéz volt ez a kvalifikációs időszak, elfáradtam testben és fejben is, mert harminchat esztendősen már nem egyszerű a fiatalokkal felvenni a versenyt. De bebizonyítottam, hogy még mindig képes vagyok arra, hogy a legjobbak között legyek. Most pihenek egy hetet, aztán elkezdhetem a felkészülést a tokiói olimpiára” – nyilatkozta Marosi Ádám, aki hangsúlyozta, hálás stábjának, edzőinek, egyesületének, a családjának és a barátainak, akik ehhez a világbajnoki címhez segítették.

A verseny végén kiderült, hogy nem egy, hanem két arany kerül a BHSE versenyzője nyakába, hiszen Demeter Bence 9. és Bereczki Richárd 25. helye, versenyzőink összpontszáma szintén első helyet ért. Legutóbb 2009-ben volt egyéni és csapataranyérme a férfi öttusának.

„Fantasztikusan szerepelt Ádám ebben a döntőben, a lövészetén látszódott, hogy megfogta az esélyesség, nem egyszerű az élről versenyezni, de futásban klasszis volt ismét. Hihetetlenül örülök annak, hogy a magyar öttusa ismét megmutatta az erejét, hogy 2009 után ismét a miénk mindkét aranyérem, és hogy beérett a munkánk gyümölcse, amelynek úgy hiszem, a jövőben lesz folytatása” – értékelt Martinek János férfi szövetségi kapitány.

 

Részletes eredmények

Fotó: UIPM World Pentathlon/Nuno

2021.06.13.

Friss hírek

Boldog születésnapot, Füredi Marianne!

Boldog születésnapot, Füredi Marianne!

Füredi Marianne, sportújságíró ma ünnepli kerek születésnapját. Füredi Marianne (többek között az MT...

Bronzérmes a junior férfi váltó, a lányok hetedikek lettek

Bronzérmes a junior férfi váltó, a lányok hetedikek lettek

A junorok világbajnokságát az egypitomi Alexandriában rendezik, melyet az első két napon váltó verse...

Közlemény – MÖSZ Iroda

Közlemény – MÖSZ Iroda

Tájékoztatjuk Önöket, hogy  2021. július 29-én és július 30-án a MÖSZ Iroda zárva tart, személyes üg...

Ötödik a vegyes váltó, a mieink az éremtábla élén

Ötödik a vegyes váltó, a mieink az éremtábla élén

Az ötödik helyen végzett a Simon Sarolta, Bereczki Richárd kettős vasárnap vegyes váltóban az oroszo...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.