Születésnapok ma
 

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

 A női csapat a dobogó második fokára állhatott fel.

DSC_0211

Világbajnoki bronzérmet nyert és olimpiai kvótát szerzett Gulyás Michelle, az Alekszejev Tamara, Gulyás Michelle, Guzi Blanka alkotta magyar csapat pedig a dobogó második fokára állhatott fel Kairóban.

Örömkönnyeket hullajtott Gulyás Michelle a kairói világbajnokság női döntője után, az UTE 20 esztendős versenyzője ugyanis bronzérmes lett a versenyben, ráadásul ez az eredmény olimpiai indulást is ért számára, hiszen dobogósként direkt kvótát szerzett Tokióra.

Michelle fantasztikus hat hónapon van túl, kőkemény sorozatterhelésen ment keresztül az olimpiai indulás érdekében, s a felépített munka gyümölcseként idén már világkupa-győzelmet, világkupa-döntő bronzérmet és most világbajnoki bronzot is ünnepelhetett. Sőt, ezüstöt is, hiszen Alekszejev Tamara 14. és Guzi Blanka 17. helyének köszönhetően második lett a magyar csapat a világbajnokságon.

“Rettentően boldog vagyok, el is sírtam magam, de nem bánatomban, hanem azért, mert még mindig hihetetlen számomra, hogy húsz esztendősen itt állhatok a dobogón. Rengeteget dolgoztunk ezért az eredményért, nagyon sok embernek tartozom köszönettel érte, ez a bronzérem igazi csapatmunka eredménye. Az elmúlt hat hónap sorozatterhelésében rendesen kimerültem, de szerencsére az olimpiáig most lesz időm pihenni egy picit, a magaslati edzőtáborban pedig felkészülni arra, hogy életem legjobb formájában utazhassak Tokióba” – mondta Gulyás Michelle a versenyt követően.

Kállai Ákos női szövetségi kapitány is csak dicsérni tudta a magyar versenyzőt, aki sokat vállalt a tavasz folyamán, és ez a sorozatterhelés és a nagy lehetőség izgalma talán most meg is látszott az utolsó számban, a laser runban – de nem ez a lényeg.

“Michelle teljesítményére nagyon büszkék lehetünk, kőkeményen megdolgozott ezért a vilgbajnoki bronzért és az olimpiai kvótáért. Most rövid pihenő jön és a profizmusát látva hiszem, hogy olyan formában áll majd rajthoz az olimpián, amellyel meglepetést tud okozni” – mondta a kapitány, aki női csapatunk ezüstérmét is nagy sikerként könyvelte el: ” Az a csapat, ahol van egyéni érem általában dobogós lesz, ez most is bejött. Csapatban ismét elkezdtünk stabilizálódni, jó képet alakítottunk ki magunkról a nemzetközi mezőnyben, ezt többen is hangsúlyozták a pálya mellett. Nagyon örülök ennek az eredménynek is.”

Részletes eredmények

 

Kiemelt kép: UIPM World Pentathlon/Filip

2021.06.12.

Friss hírek

Boldog születésnapot, Füredi Marianne!

Boldog születésnapot, Füredi Marianne!

Füredi Marianne, sportújságíró ma ünnepli kerek születésnapját. Füredi Marianne (többek között az MT...

Bronzérmes a junior férfi váltó, a lányok hetedikek lettek

Bronzérmes a junior férfi váltó, a lányok hetedikek lettek

A junorok világbajnokságát az egypitomi Alexandriában rendezik, melyet az első két napon váltó verse...

Közlemény – MÖSZ Iroda

Közlemény – MÖSZ Iroda

Tájékoztatjuk Önöket, hogy  2021. július 29-én és július 30-án a MÖSZ Iroda zárva tart, személyes üg...

Ötödik a vegyes váltó, a mieink az éremtábla élén

Ötödik a vegyes váltó, a mieink az éremtábla élén

Az ötödik helyen végzett a Simon Sarolta, Bereczki Richárd kettős vasárnap vegyes váltóban az oroszo...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.