Születésnapok ma
 

Száz százalék a férfiaknál

 Alekszejev Tamara és Gulyás Michelle 22 tussal zárta a körvívást.

Mind a négy magyar, vagyis Bereczki Richárd, Demeter Bence, Kardos Bence és Marosi Ádám is ott lehet a férfi döntőben a kairói világbajnokságon, hiszen versenyzőink magabiztosan tudták le a selejtezős napot. Amelynek programját egy technikai hiba részben átírta: az A csoport laser runja előtt elromlott a tábla, a versenyzőknek a módosított programhoz igazodva háromszor is be kellett melegíteni, végül egy órás csúszással tudták megrendezni az utolsó felvonást, amelyben Demeter Bence a negyedik helyen érkezett a célba.

„Bence vívása nem volt tökéletes, úgy éreztem, hogy sokszor nem merte elindítani az akcióit, pedig remekelhetett volna a páston. A futásban igazából nem kellett különösebben megizzadnia a továbbjutó helyért, de azt láttam, hogy egy picit sántít. A verseny után szólt is, hogy érzékeny a lábfeje, nagyon bízom benne, hogy nincs komolyabb baja” – mondta Martinek János férfi szövetségi kapitány, aki szerint a B csoportban szereplő magyaroknak, Kardos Bencének és Marosi Ádámnak is „sima lett a bejutása”.

„Kardos Bence gyengén vívott, az vívás-úszás eredményei alapján a huszonkettedik helyről rajtolt, de egyszerűen megette a mezőnyt, a legjobb laser runos időt elérve a hetedik helyen érkezett célba. Marosi Ádám jól kezdett vívásban, a közepén egy kicsit megingott, de nem történt tragédia, sőt, a laser runban annyira könnyedén versenyzett, hogy az utolsó körben már szinte kocogott a pályán, semmi sem veszélyeztette a továbbjutását” – folytatta a kapitány.

A C csoportos Bereczki Richárd a vívásban jó kezdés után megtorpant, de így is két számot követően a kilencedik helyről kezdhette a laser runt, amelyben ismét érvényesült remek futóteljesítménye és három helyet lépett előre.

„Sajnos Ricsinek fáj a könyöke, ami miatt ezúttal gyengébben ment a lövészete, de futásban remekül kompenzált, az ő továbbjutása se volt kérdéses. Nagyon elégedett vagyok a fiúk teljesítményével, hiszen ritkán esik meg, hogy mind a négy versenyzőnk kvalifikálni tudja magát a döntőbe” – mondta Martinek János. A nők pénteken a döntő körvívását teljesítették, amelyben Alekszejev Tamara és Gulyás Michelle is 22-22 tussal zárt, míg Guzi Blanka 10 győzelemmel fejezte be a számot.

Férfiak, selejtező A csoport: 4. Demeter Bence 1101 pont

B csoport: 7. Kardos Bence 1079, 9. Marosi Ádám 1077

C csoport: 6. Bereczki Richárd 1107

Részletes eredmények

2021.06.11.

Friss hírek

Boldog születésnapot, Füredi Marianne!

Boldog születésnapot, Füredi Marianne!

Füredi Marianne, sportújságíró ma ünnepli kerek születésnapját. Füredi Marianne (többek között az MT...

Bronzérmes a junior férfi váltó, a lányok hetedikek lettek

Bronzérmes a junior férfi váltó, a lányok hetedikek lettek

A junorok világbajnokságát az egypitomi Alexandriában rendezik, melyet az első két napon váltó verse...

Közlemény – MÖSZ Iroda

Közlemény – MÖSZ Iroda

Tájékoztatjuk Önöket, hogy  2021. július 29-én és július 30-án a MÖSZ Iroda zárva tart, személyes üg...

Ötödik a vegyes váltó, a mieink az éremtábla élén

Ötödik a vegyes váltó, a mieink az éremtábla élén

Az ötödik helyen végzett a Simon Sarolta, Bereczki Richárd kettős vasárnap vegyes váltóban az oroszo...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.