Születésnapok ma
 

Marosi Ádám: A futásom extra volt

Marosi Ádám az előkelő nyolcadik helyet szerezte meg a székesfehérvári világkupa-döntő férfi fináléjában. Kardos Bence az 24., Kasza Róbert a 35. helyen fejezte be a versenyt.
Marosi Ádám újabb Top10-es eredményt tett le az asztalra – ezúttal a székesfehérvári Világkupa-döntőn. Olimpiai bronzérmesünk a csütörtöki rangsoroló vívás 16. helyéről menetelt be a legjobbak közé: úszásban a 9. időt érte el, 298 pontot hozott el a lovaspályáról, s a laser run során kissé bizonytalan lövészettel ugyan, de remek futással a 8. helyen fejezte be a versenyt.
„Elsődlegesen a legjobb hat hely valamelyikét tűztem ki célul, de nagyon örülök a nyolcadik helynek is, hiszen ezt egy pokolian erős mezőnyben vívtam ki. A lövészetem ezúttal kicsit gyengébb volt, az utolsó sorozatban nagyon kellett a hibátlan lövészet, és az is, hogy ma ilyen extra legyen a futásom. Nem is tudom mikor futottam így legutóbb” – értékelt a versenyző.
„Azt gondolom, hogy Ádám nagyon jó átlagot tud hozni a versenyeken, nem ér úgy oda a dobogóra, mint mondjuk tavaly a kairói világkupán, amit megnyert, de reméljük, hogy ez a jövőben még változni fog, hiszen még nincs száz százalékos formában. A kvótás helyét ezzel az eredménnyel bebiztosította, jó pozícióban várja a folytatást, a kairói világbajnokságot” – értékelt Martinek János férfi szövetségi kapitány.
A másik két magyar versenyző, Kardos Bence és Kasza Róbert rosszabb helyzetből kezdhette el a napot, hiszen ők 11-11 tussal, a mezőny hátsó részében zárták a csütörtöki rangsoroló vívást, de így is értek el szép részsikereket: Kardos Bence a második legjobb úszóeredményt, Kasza Róbert pedig hibátlan lovaspályát tudhatott a magáénak a nap során. Előbbi végül a 24., utóbbi a 35. helyen zárt.
A versenyt a francia Valentin Prades nyerte meg a brit Thomas Toolis és a kínai Luo Shuai előtt.

Fotó: Buza Virág
2021.05.15.

Friss hírek

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult az ötnapos országos bajnokság, amely több szempontból is különleges volt, miután az új, a N...

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

A szakosztályok részére szervezett edzőképzést a Magyar Öttusa Szövetség, ahol több érdekes téma ker...

New Format Országos Bajnokság/program

New Format Országos Bajnokság/program

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Országos Bajnokság az új formátum szerint

Országos Bajnokság az új formátum szerint

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.