Születésnapok ma
 

Gulyás Michelle bronzérmes a Világkupa-döntőn!

Újabb remek eredménnyel rukkolt elő Gulyás Michelle, juniorkorú versenyzőnk a szófiai világkupaverseny megnyerése után ezúttal a székesfehérvári Világkupa-döntőn állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Tibolya Péter tanítványa a csütörtöki rangsoroló vívás során 21 tust ért el, amelynek köszönhetően a nyolcadik helyen folytathatta a pénteki versenynapot. Úszásban az ötödik legjobb időt úszta, míg a lovaglásban egy verőhibával a 16. helyen zárt, ám összetettben holtversenyben a brit Kate French-csel sikerült a második helyre feljönnie, s 25 másodperces hátrányban az egyiptomi Amira Kandilhoz képest rajtolhatott el a laser runban.

Fején a megszokott piros sapkában vágott neki az utolsó számnak, amelyben ismét elképesztő teljesítményt nyújtott – főként annak tudatában, hogy a fegyverével technikai gondjai adódtak.

„Nagyon bosszantott, hogy a pisztolyom kibabrált velem a második-harmadik sorozatban, de ami itt elment azt a futásban dacból, küzdésből beleadtam. És bár zárt kapus volt ez a verseny, jólesett, hogy a pálya minden pontján hallottam a nevem. Buzdítottak edzők, versenytársak, mindenki, aki ma bejöhetett erre a versenyre. Nem tehettem meg, hogy nem nyerek nekik érmet” – mondta mosolyogva a pályafutása első világkupa-döntőjén szereplő Gulyás Michelle a versenyt követően.

„Michelle ismét fantasztikus teljesítményt nyújtott, s biztosan állítom, hogy az aranyért csatázott volna, ha a pisztolyával nincsenek problémái. Nagyon éretten oldotta meg ezt a helyzetet, csak azt tudom mondani, hogy ígéretes hónapok elé nézünk” – értékelt Kállai Ákos női szövetségi kapitány.

A másik két magyar versenyző közül Guzi Blanka a 21. helyre futott fel a laser runban, Alekszejev Tamara azonban csalódottan zárta a napot, mert 0 pontos lovaglása miatt elszálltak az esélyei a jó szereplésre, s végül a 35. lett.

 Részletes eredmények

Fotó: Buza Virág

2021.05.14.

Friss hírek

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult az ötnapos országos bajnokság, amely több szempontból is különleges volt, miután az új, a N...

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

A szakosztályok részére szervezett edzőképzést a Magyar Öttusa Szövetség, ahol több érdekes téma ker...

New Format Országos Bajnokság/program

New Format Országos Bajnokság/program

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Országos Bajnokság az új formátum szerint

Országos Bajnokság az új formátum szerint

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.