Születésnapok ma
 

A székesfehérvári Világkupa-döntő jegyében készül Tatán a válogatott

Hétfőtől a tatai edzőtáborban készül a magyar válogatott a soron következő nagy eseményre, a május 13-án kezdődő székesfehérvári Világkupa-döntőre.
Az olimpiai pontok tekintetében másfélszeres szorzójú viadalon a nőknél Alekszejev Tamara, Gulyás Michelle és Guzi Blanka, a férfiaknál Kardos Bence, Kasza Róbert és Marosi Ádám képviseli majd a magyar színeket.
„A mostani edzőtábor alapvetően az olimpiai felkészülést segítő tábor, amelyben nem csak a Világkupa-döntő részvevői, de a felnőtt válogatott keret tagjai és néhány junior korú versenyző is részt vesz. Rajtuk kívül pedig edzőpartnernek meghívtunk néhány párbajtőrözőt a Vasastól, a Volántól, a Debrecenből és a BVSC-től. Mivel valamivel több mint egy héttel vagyunk a Világkupa-döntő rajtja előtt, így nem sportágspecifikus, hanem rendes öttusa-felkészülés zajlik majd, a szakmaisága mellett összetartó, csapatépítő, a fiatalok szempontjából a jövő generációját menedzselő jellege is lesz a tábornak” – mondta Kállai Ákos női szövetségi kapitány, aki elmondta: erre a hétre franciaországi magaslati edzőtábort terveztek, de a koronavírus-járvány, az országban hatályos rendelkezések miatt ez az utazás nem valósulhatott meg, így a Font Romeu-ba tervezett edzőtábor koncepcióját át kellett fogalmazni.
„A férfiak esetében is a többség Tatán készül, a felnőtt válogatott tagjai mellett juniorjaink, valamint vívók is csatlakoznak a munkához – tette hozzá Martinek János férfi szövetségi kapitány. – Ma lovaglással nyitottuk és pénteken lovaglással is zárjuk ezt a közös hetet, amelynek a lényege, hogy a versenyzők jól ráhangolódjanak az előttük álló kihívásokra, finomítsák a felkészülést és tényleg legyen pár olyan napjuk, amikor csak magukkal, a felkészüléssel, a pihenőidővel, a regenerálódással foglalkoznak, és a napi ügyek nem viszik el a figyelmet, a fókuszpontot.”
2021.05.03

Friss hírek

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

A hetedik helyen végzett a Guzi Blanka, Kardos Bence páros vegyes váltóban a kairói olimpiai kvalifi...

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Aranyérmes lett Marosi Ádám és a férfi csapat a kairói világbajnokságon. Olimpiai bronzérmesünk kima...

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

 A női csapat a dobogó második fokára állhatott fel. Világbajnoki bronzérmet nyert és olimpiai kvótá...

Száz százalék a férfiaknál

Száz százalék a férfiaknál

 Alekszejev Tamara és Gulyás Michelle 22 tussal zárta a körvívást. Mind a négy magyar, vagyis Berecz...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.