Születésnapok ma
 

Mizsér Attila 60 éves!

Ma ünnepli 60. születésnapját Mizsér Attila olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó, aki jelenleg felső vezetői coachként, motivációs trénerként dolgozik a szervezetfejlesztés területén.

Csaknem harminc éve fejezte be sportolói pályafutását Mizsér Attila, aki Fábián László és Martinek János társaságában a nyolcvanas-kilencvenes évek legendás aranycsapatának volt tagja. Pályafutása családi gyökereknek köszönhetően kezdődött, hiszen édesapja, Mizsér Jenő korszakos edzője volt a sportágnak, „Rizsa” kilenc és fél évesen tette meg az első lépéseit az öttusában, 16 évesen más serdülő bajnoki címet ünnepelhetett. Az Újpesti TE versenyzője később esélyesként rajtolhatott volna a magyar csapat által bojkottált Los Angeles-i játékokon, de négy esztendővel később a szöuli olimpián felérhetett pályája csúcsára, csapatban olimpiai aranyat, majd újabb négy év múlva az 1992-es barcelonai játékokon ezüstérmet nyert. Pályafutása során 13 felnőtt világ- és Európa-bajnoki érmet nyert, amelyek közül hét aranyérem lett.

Az aktív karrierje végén a bankszektorban helyezkedett el, majd 53 esztendősen váltott és a szervezetfejlesztésben coachként, mentorként kezdett el tevékenykedni, hiszen vallja, az élet folyamatos változás és tanulás, amelyhez megvan a nyitottsága, kreativitása és az élet megadja számára a folyamatos motivációt.

„Az a típusú ember vagyok, aki az élete végéig tanulni fog, nem tudok megülni a fenekemen. Ezért is ugrottam ki annak idején, ötvenhárom évesen a bankszakmából és kezdtem bele a szervezetfejlesztésbe. Ma mentorként, coachként segítem több vállalat, szervezet munkáját. Ez pontosan az a terület, ahol nincs befejezett tudás, az én eszköztáram is folyamatosan gyarapszik és minden új történet egyben egy újabb tanulási lehetőséget is ad” – mondta Mizsér Attila, aki úgy véli, rendkívül összetett sportágának, az öttusának köszönheti a civil sikereit is.

„Az öttusa a múltam, de végigkíséri az életemet, a jelenemben is benne van. A sportban szerzett tapasztaltakból, az ott megtanult rendszerekből és megélt érzésekből sokat átemeltem a civil életembe is, ennek köszönhető, hogy sikeresnek vallhatom magam az élet más területein is” – tette hozzá a versenyző, aki 5 gyermekes családapa. Gyerekei mind sportoltak, sportolnak, fia, Márk ígéretes kajakozó, legkisebb lánya, Norina pedig tornászik. Pár évvel ezelőtt a sportpálya mellett szülőként megélt tapasztalataiból merítve írta meg a Sportháromság című könyvet, amely segítséget nyújt abban, hogy az edző-szülő-gyermek háromszögben miként lehet sikeresen kezelni a felmerülő konfliktushelyzeteket.

Hogy a sport mennyire maradt az élete része?

„Örülnék neki, ha az a típusú ember lennék, akinek a naptárjában pontosan be van jegyezve a heti három-négy edzés, de sajnos nem ilyen vagyok. Az azonban fontos, hogy nem telik el úgy hét, hogy ne mozognék valamit. A pandémia alatt a feleségemmel, Edinával felfedeztük, hogy remek helyek vannak a lakóhelyünk közelében. A séta lett a hobbink, van egy három kilométeres körünk, amit egyszer vagy kétszer megteszünk együtt. Néha elmegyek úszni, kocogni, vagy a kislányommal, Norinával bringázunk a környéken. A lényeg, hogy a jóleső fáradság és az öröm érzése meglegyen a végén” – vallotta meg olimpiai bajnokunk, akinek ezúton is boldog születésnapot kívánunk!

 

 

2021.04.28.

 

Friss hírek

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

A hetedik helyen végzett a Guzi Blanka, Kardos Bence páros vegyes váltóban a kairói olimpiai kvalifi...

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Aranyérmes lett Marosi Ádám és a férfi csapat a kairói világbajnokságon. Olimpiai bronzérmesünk kima...

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

 A női csapat a dobogó második fokára állhatott fel. Világbajnoki bronzérmet nyert és olimpiai kvótá...

Száz százalék a férfiaknál

Száz százalék a férfiaknál

 Alekszejev Tamara és Gulyás Michelle 22 tussal zárta a körvívást. Mind a négy magyar, vagyis Berecz...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.