Születésnapok ma
 

Kasza Róbert bronzérmes! (VK II. Szófia)

 

Kasza Róbert a múlt heti ezüstérme után ezúttal bronzérmes lett a szófiai Világkupán. De bravúrosan teljesített a teljes férficsapat, hiszen mind a négy versenyzőnk a legjobb 9 között zárt. Kasza Róbert megőrizte a harmadik helyét, Kardos Bence a 13.-ról a negyedikre futott fel, Bereczki Richárd pedig a 15.-ről a nyolcadikra, míg a már olimpiai kvótás Demeter Bence a kilencedik helyet szerezte meg.
A versenyzők rettentően nehéz versenyen jutottak túl, hiszen az egész napi esőzés szinte elöntötte a lovaspályát, amely a laser run helyszínéül is szolgált. Tűzoltó szivattyúval kellett helyrehozni, ami csak úgy-ahogy sikerült, a versenyzőknek így igazi dagonyában kellett helytállni Szófiában.

KASZA RÓBERT, bronzérmes
„Horror egy nap volt, örülök neki, hogy egyáltalán célba értem. Végig csúszkáltunk a pályán, és megmondom őszintén, nagyon bosszantott, hogy nem tudtam befogni Palazkovot, akit az előző világkupán megelőztem. A célban nagy feszültség szakadt ki belőlem, mert nagyon nehéz időszak áll mögöttem, de azt hiszem, mindannyiunk mögött. Hogy mit érzek most? Hogy rettentően fáradt vagyok, elsősorban fejben, mert itt Szófiában mindent megtettem azért, hogy kvalifikáljam magam a székesfehérvári Világkupa-döntőre. Egyet szívből sajnálok, hogy valószínűleg pont a „kisöcsémet”, Bereczki Ricsit vágtam el az indulás jogától. Pedig nagyon megérdemelte volna.”

KARDOS BENCE, 4. helyezett
„Boldog vagyok nagyon, mert ez a negyedik hely számomra most olyan siker, mintha dobogós lettem volna. Érzem, hogy a csapatommal jó úton haladunk, vívásban apránként lépek előre, ami megnyugtató. A laser runban lehajtott fejjel küzdöttem, mindenkinek nehéz verseny volt ez, örülök, hogy így sikerült megoldanom.”

MARTINEK JÁNOS, férfi szövetségi kapitány
„Úszásban mindenki hozta a saját idejét, amit ebben a medencében úszni lehet. Aztán vívásban mind a négy srác remekül kezdett, de hárman visszaestek a mezőny elejéről, csak Kasza Robi tudott kiegyenlítetten vívni, de neki is akadt egy pici holtpontja, amikor felkapta a vizet a páston és ez pár asszójába került. Demeter Bence az utolsó harmadban hozta vissza magát ebben a számban. A lovaglásban mindenki magabiztosan teljesített, csak Bereczki Ricsi vert egyet, ez az a szám, amit nem kell magyarázni, abszolút elégedettek lehetünk a teljesítményekkel. A kombiban a lövészetben adódtak bizonytalanságok, de nagyon jól futottak a srácok, így a legjobb kilenc között zárt mindenki.

Nem is emlékszem rá, hogy mikor volt ilyen a világkupán. Egy biztos, az olimpiai pontok tekintetében nagyon izgalmasan alakult minden, hétfőn frissül a ranglista, akkor tisztább lesz a kép.”

 

 

 

1. helyezett: Joseph Choong (GBR)

2. helyezett: Ilya Palazkov (BLR)

3. helyezett: Kasza Róbert (HUN)

 

Részletes eredmények

Fotó: Buza Virág

2021.04.18.

 

Friss hírek

A székesfehérvári Világkupa-döntő jegyében készül Tatán a válogatott

A székesfehérvári Világkupa-döntő jegyében készül Tatán a válogatott

Hétfőtől a tatai edzőtáborban készül a magyar válogatott a soron következő nagy eseményre, a május 1...

Mizsér Attila 60 éves!

Mizsér Attila 60 éves!

Ma ünnepli 60. születésnapját Mizsér Attila olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó, aki jelenleg...

Elhunyt Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója

Elhunyt Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója

Hosszan tartó súlyos betegség után, április 24-én reggel elhunyt Monspart Sarolta világbajnok tájfut...

A francia Pierre Dejardin nyerte a New Format tesztversenyt

A francia Pierre Dejardin nyerte a New Format tesztversenyt

A francia Pierre Dejardin győzelmét hozta a budapesti New Format tesztverseny férfi döntős napja. A...

Képgaléria

Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03. New Pentathlon Format 2020.09.15.