Születésnapok ma
 

Közlemény

A Magyar Öttusa Szövetség a Nemzetközi Öttusa Szövetséggel (UIPM) egyetértésben az alábbiakról tájékoztatja a média képviselőit:

A Magyar Öttusa Szövetség és a Nemzetközi Öttusa Szövetség március 24. és 28. között Budapesten rendezte meg az koronavírus-járvány alatti első olimpiai kvalifikációs versenyét, a Világkupa első állomását. A viadalt zárt kapuk és szigorú Covid-19 protokoll mellett, a részvevő sportolók, edzők, technikai vezetők és a szervezők egészségét és biztonságát szem előtt tartva rendezték meg. Az esemény során 1150 antigéntesztet és több mint 450 PCR-tesztet végeztek el a részvevőkön. A verseny során azonosítottak egy pozitív esetet, az egyiptomi válogatott egyik tagja bizonyult fertőzöttnek, aki március 27-én a Világkupa vasárnapi mix váltójára érkezett, és egyedül utazott a versenyre. A sportoló a szállodába történő bejelentkezés előtt adott antigéntesztet, amely pozitív eredményt hozott, az ezt követően elvégzett PCR-teszt is ezt erősítette meg. A szervezők a versenyzőt azonnal elkülönítették és a magyar kormány protokollja szerint 10 napos karanténba helyezték Budapesten. Az egyiptomi öttusázón kívül a versenyt megelőző kötelező PCR-teszten egy versenybíró és a verseny ideje alatt egy szervező bizonyult pozitívnak.

A Nemzetközi Öttusa Szövetség az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat következő állomásán Szófiában is szorosan együttműködik a szervezőbizottsággal annak érdekében, hogy az eseményen a részvevők egészsége és biztonsága garantált legyen.

 

Magyar Öttusa Szövetség

2021.03.29.

Friss hírek

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

A hetedik helyen végzett a Guzi Blanka, Kardos Bence páros vegyes váltóban a kairói olimpiai kvalifi...

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Aranyérmes lett Marosi Ádám és a férfi csapat a kairói világbajnokságon. Olimpiai bronzérmesünk kima...

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

 A női csapat a dobogó második fokára állhatott fel. Világbajnoki bronzérmet nyert és olimpiai kvótá...

Száz százalék a férfiaknál

Száz százalék a férfiaknál

 Alekszejev Tamara és Gulyás Michelle 22 tussal zárta a körvívást. Mind a négy magyar, vagyis Berecz...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.