Születésnapok ma
 

Zárásként csodás ezüst – Szép Balázs és Simon Sarolta a dobogón!

Nem múlt el magyar siker nélkül a budapesti Világkupa: Szép Balázs és Simon Sarolta ezüstérmes lett a brit Joseph Choong és Olivia Green duója mögött a mix váltóban, míg a magyar fiatalok, Gyurka Márk Manó és Erdős Rita az előkelő hatodik helyet kaparintották meg.

Volt izgalom és nagy magyar öröm a budapesti Világkupa utolsó napján, hiszen Szép Balázs és Simon Sarolta jó egyéni teljesítményt nyújtva és remekül összedolgozva szerezte meg a mix váltó ezüstérmét.

A magyar versenyzők a 14 váltót felvonultató versenyen a középmezőnyben nyitották meg a napot,  a kilencedik helyen zártak úszásban. A folytatásban Simon Sarolta vívása egy kicsit döcögősen indult, ám végül 16 győzelemmel a szám második helyén zárt a magyar duó, amely a bónuszvívás során még két plusz pontot is szerezett, így a lovaglásra a guatemalai váltó mögött a második helyről készülődhetett.

Szép Balázs sorsolt lova, Don Juan az első körben nem kényeztette el kazah lovasát, Jevgenyij Malahovot, aki négy kitörés után, nulla ponttal hagyta el a pályát, így a magyar csapatvezetők éltek a szabályok adta lehetőséggel és lócserét kértek, Balázs pedig River Side nyergében hibátlanul teljesítette a pályát. Előtte Simon Sarolta is magabiztos produkciót tett le az asztalra, egy verőhibája volt csak, így a mieink összetettben átvették a vezetést, egy másodperccel a britek előtt rajtolhattak a laser runban.

Simon Sarolta hibátlan lövészettel kezdte ezt a számot, a második sorozatban azonban Olivia Green kihasználta a magyar öttusázó bizonytalanságát és átvette a vezetést, jó tíz méteres előnnyel tudta indítani párját, Joseph Choongot. Akivel nagyjából tartotta is a lépést Szép Balázs, ám nem véletlenül világelső Choong, aki ismét megvillantva egyedülálló hajráját nyerte meg a briteknek az aranyat a magyar és a dél-koreai váltó előtt.

A másik magyar csapat, Gyurka Márk Manó és Erdős Rita párosa sem vallott szégyent, fiataljaink szép versenyt produkálva végeztek a hatodik pozícióban. Minden dicséret megilleti őket is a szereplésükért!

MARTINEK JÁNOS SZÉP BALÁZSRÓL

„Balázs nagyon jól úszott száz méteren, ötvenöt körüli eredményt ért el, ami jó alapot adott a napjához. Vívásban is látszik már rajta a fejlődés, véleményem szerint nagyon élvezte ezt a mai napot és pont ezt kell elérni nála, hogy minél jobban szeresse ezt a számot is az öttusában. Lovaglásban szépen hozta a kötelezőt, míg laser runban a második helyről vette át a stafétát, jól lőtt, talán esélye is lehetett volna az első helyre, de Choong olyan gyors és olyan hajrája van, hogy nagyon nehéz őt megfogni. Örülök, hogy a zárónapon egy érmes produkciót értékelhetünk!

KÁLLAI ÁKOS SIMON SAROLTÁRÓL

„Ha így lőtt volna Saci az egyéni versenyben, akkor valószínűleg döntős lett volna, vagyis most bebizonyította magának, hogy megy ez. Nagyon jó versenyt csinált ma, csak a vívásra hozta át három csapat erejéig az egyéni selejtezőjének a kudarcát és rossz érzését. Örülök, hogy kilábalt ebből és megint a régi Saci vívott a páston. Összességében nagyon elégedett vagyok a teljesítményével, legfőképpen azért, mert helyre tudta tenni magát. De most már jó lenne, ha ez így is maradna!”

SIMON SAROLTA

„Ma főleg vívásban akadt gondom, ami azért is érintett rosszul, mert ez a legjobb számom. Feszült voltam, de láttam, hogy Bazsi jól halad és ez erőt adott nekem, hogy van esélyünk, nem veszett el minden. Nagyon örülök ennek az eredménynek, hiszen az elmúlt években sokat voltam sérült, és ez nem csak fizikailag, lelkileg is megviselt. Most ez az ezüstérem kárpótolt ezekért az évekért, és azért is, mert nem sikerült egyéniben a döntőbe jutnom.”

SZÉP BALÁZS

„Örültem, hogy Sacival indulhattam ebben a versenyben, szerintem nagyon jól együtt tudtunk működni végig, de főleg a víváson. Ha valamelyikünk hullámvölgybe került, akkor jött a másik és kihúzta őt a gödörből. Úgy gondolom, egyik számunk sem volt extra ezen a napon, de mégis mindegyik számban egy kicsivel az átlag felett teljesítettünk. Nekem személy szerint nagy önbizalmat adott a vívás és ez az érem is. Azt mutatja, nem szabad feladni, mert vezet út felfelé!”

Részletes eredmények

Fotó: Buza Virág

2021.03.28.

Friss hírek

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult az ötnapos országos bajnokság, amely több szempontból is különleges volt, miután az új, a N...

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

A szakosztályok részére szervezett edzőképzést a Magyar Öttusa Szövetség, ahol több érdekes téma ker...

New Format Országos Bajnokság/program

New Format Országos Bajnokság/program

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Országos Bajnokság az új formátum szerint

Országos Bajnokság az új formátum szerint

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.