Születésnapok ma
 

Bereczki Richárd a 8. lett a budapesti Vk férfi döntőjében

Pavels Svecovs győzelmét hozta a budapesti Világkupa férfi döntője, a lett versenyző az egyiptomi Ahmed Hamedet és a német Patrick Dogue-t utasította maga mögé a versenyben. Magyar részről pályafutása legjobb világkupa-eredményét érte el Bereczki Richárd, aki a 8. helyen zárt, értékes pontokat hozott a tokiói kvótához a 13. hely Marosi Ádámnak, míg Demeter Bence és Kardos Bence nem volt ma acélos, előbbi a 28., utóbbi a 34. helyen zárt.

_INM9374

Értékelés számonként

ÚSZÁS. Reggel az úszás során Kardos Bence érte el a legjobb eredményt, aki a mezőny ötödik idejével (1:57.71) mászott ki a medencéből. Demeter Bence (2:00.00) a 11., Marosi (2:00.10) a 13., míg Bereczki Richárd (2:03.43) a 20. helyről folytathatta a versenyt.

„Kardos Bence kimagaslóan teljesített ebben a számban, közel volt az egyéni csúcsához, de a többiek is hozták a kötelezőt, azt, amire képesek. Nagy meglepetést senki sem okozott ebben a versenyszámban” – értékelt Martinek János férfi szövetségi kapitány.

VÍVÁS. A második tusában nem csak a magyarok, de a teljes élmezőny megszenvedett a páston. A mieink közül csak Bereczki Richárd tudott összeszedett maradni, 21 győzelmet hozott össze, amellyel a 10. helyen zárta ezt a felvonást. Sajnos legjobb vívóink, Marosi Ádám és Demeter Bence is csak küszködött a páston előbbi 15, utóbbi 14 találatot ért el, a fiatal Kardos Bence pedig 13 győzelmet könyvelhetett el, ezzel a három versenyzőnk a mezőny második felében zárt.

„Észrevehető volt, hogy nagyon kiegyensúlyozott a mezőny, sok körbeverés volt és ebből csak egy-két ember tudott kiugró eredményt produkálni, a többiek viszonylagosan átlag alatt teljesítettek. A mieink közül Bereczki Richárd tudott az élmezőnyhöz tartozó eredményt vívni, a többieknek végig hullámzó volt a teljesítménye. Ebben a számban csak az tud érvényesülni, aki fejben a legerősebb, a koncentráció, a fókusz most többekből hiányzott. Viszont Ricsit dicséret illeti ezért a teljesítményért” – mondta Martinek János.

LOVAGLÁS. Marosi Ádám a rossz vívóteljesítmény után vagy annak ellenére felszabadultan érkezett a folytatásra, ami meg is látszott az eredményén, hiszen 296 ponttal a mezőny hatodik legjobb eredményét lovagolta. Bereczki Richárd két veréssel és időtúllépéssel 280 ponttal zárta a számot, de összesítésben sikerült a 10. helyét megőriznie. Demeter Bence 278 ponttal a 29., Kardos Bence 248 ponttal a 35. helyen zárt.

„Igazából magyar szemszögből nézve Marosi Ádám próbált kunsztozni, feladatot csinált, levágta a kanyarokat úgy lovagolt, de ennek ellenére is egy picit lassabb volt, mert veszített négy másodperc időt, de hibátlanul teljesítette a pályát. Demeter Bencének volt egy viszonylag lassabb lova, amit folyamatosan kellett ösztökélni, nem volt olyan rossz a lovaglása. Kardos Bence nem volt szerencsés, mert nem a legjobb lovat kapta, ami az egyik akadálynál kétszer is cserben hagyta, míg Bereczki Ricsi kettőt vert, mert elrontotta a távolságot, de összességében nem veszített annyit, hogy ne induljon jó pozícióból a laser runon.”

LASER RUN. Bereczki Richárd gyenge lövészettel és hatalmas futással abszolválta ezt a számot, a hibák ellenére a 10. helyről a nyolcadikra tudott felfutni, esélye lehetett volna még fényesebb szereplésre. Marosi Ádám remek lövészetének köszönhetően tudott a pozícióján javítani, a 16. helyről a 13.-ra lépett elő. Demeter Bence a 31. helyről a huszonnyolcadikra küzdötte fel magát, míg Kardos Bence ezúttal a 34. helyet szerezte meg.

„Bereczki Ricsi a nyolcadik lett, sajnos a lövészetéből mindig később jött ki, mint szokott, ez most nem sikerült neki úgy, mint a selejtezőben, de nagy futással két helyet előre tudott lépni és ezzel az eredménnyel ő is bejelentkezett a tokiói kvótáért zajló versenyfutásba. Marosi Ádám is javított az eredményén, most ennyi van benne, de ez a 13. hely nagyon értékes az olimpia szempontjából, pontosan tudja ezt ő is. A másik két fiú megküzdött ezzel a nappal, sajnos számukra ez a verseny most nem jött össze.”

BERECZKI RICHÁRD (8. helyezett)

„Boldog vagyok és keserű is egyben, hiszen ha nincs ez a rossz lövészet, akár a dobogó is elérhető közelségbe kerülhetett volna számomra. A taktikám nem vált be, mert futásban beleadtam mindent, ami a csövön kifér, ez azonban a lövészetben megbosszulta magát. Egész nap nem gondoltam sem Tokióra, sem az olimpiára, a lövészet közepén mégis összenyomott a teher. A szófiai világkupán megpróbálok javítani.”

MAROSI ÁDÁM (13. helyezett)

„Katasztrofálisan indult a vívással a nap, mégis sikerült az olimpia szempontjából nagyon értékes helyre visszaküzdeni magam. A lövészetem ezúttal sem hagyott cserben, ez tartott versenyben és rettentően boldog vagyok, hogy ismét nagy lépést tudtam tenni Tokió felé.”

Részletes eredmények

 

Fotó: Buza Virág

2021.03.27.

 

Friss hírek

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult a New Format Országos Bajnokság

Lezárult az ötnapos országos bajnokság, amely több szempontból is különleges volt, miután az új, a N...

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

Sikeres edzőképzést rendezett az öttusaszövetség

A szakosztályok részére szervezett edzőképzést a Magyar Öttusa Szövetség, ahol több érdekes téma ker...

New Format Országos Bajnokság/program

New Format Országos Bajnokság/program

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Országos Bajnokság az új formátum szerint

Országos Bajnokság az új formátum szerint

2021. október 4-8. között kerül megrendezésre az az Országos Bajnokság Budapesten, ahol a  2024-es p...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.