Születésnapok ma
 

Kettős brit győzelem – Gulyás Michelle a 12. a budapesti Világkupán

Kettős brit győzelemmel zárult a budapesti Világkupa pénteki női döntője. Az első helyen Kate French, a második Joanna Muir zárt, míg a bronzérem a litván Gintare Venckauskaite nyakába került. A magyarok közül a legjobb eredményt Gulyás Michelle érte el, aki a 12. helyen zárt.

A lovaglásig egészen szépen alakult a magyar hölgyek versenye a budapesti világkupa női döntőjében, ám ahogy szinte az egész mezőny, így a magyarok dolgát is megnehezítették a négylábúak.

A reggeli úszást Gulyás Michelle a 3., Kovács Sarolta a 9. helyen zárta, és hozta a tőle várhatót Guzi Blanka és Alekszejev Tamara is, akik az első tusa után a 19. és a 23. pozíciót foglalták el.

„Az úszás könnyen belőhető szám, nagy meglepetések nem, csak apróbb hibák adódtak, de nagyjából mindenki hozta a tudásának megfelelő szintet” – értékelte a számot Kállai Ákos női kapitány.

A vívás – ahogyan az lenni szokott – jobban széthúzta a mezőnyt, a magyar versenyzők közül csak Kovács Sarolta tudta igazából hullámvölgyek nélkül abszolválni ezt a tusát, ő 23 győzelemmel az ötödik helyen zárt. Alekszejev Tamara rossz kezdés után állt fel és 19 győzelmet kapart össze a végére, és a felnőtt mezőny erejéhez képest jól szerepelt most is Gulyás Michelle, aki 18 találattal fejezte be a versenyt. A mieink közül talán Guzi Blanka vette a legjobb rajtot, ő azonban nem bírta el a terhet és végül 13 győzelem került a neve mellé.

„Voltak nagyon jó momentumai a vívásnak, de alapvetően egyik szám sem a momentumokra, hanem a végeredményre épül. A négy versenyző közül Kovács Saci hozott össze kimagasló eredményt, sajnos azt láttam, hogy Alekszejev Tamara az egyik legerősebb számában, a vívásban elveszítette a ritmust és nincs túl sok ideje keresgélni. Igenis vissza kell hozni azt a régi, tőle megszokott hozzáállást és attitűdöt a vívásában. Gulyás Michelle alapvetően jól vívott, de meg kell tanulnia a döntőben is ugyanazt az állapotot fenntartani, mint a selejtezőben. A győzelmeiben látszódott ugyanaz a tűz, mint a kvalifikáció során, azt hiszem, az ő esetében már csak idő kérdése, hogy mikor lép szintet a döntőben is. Guzi Blanka nagyon jól kezdett és bár alapvetően nem változtatott, mégis valami elveszett a folytatásban. Egy jó hír van: legalább tudjuk, hogy mit kell keresnie” – fogalmazott a kapitány.

A lovaglás nem csak a magyar lányokat, a nemzetközi mezőnyt is alaposan próbára tette, nagyon sok hibát láthattak a versenyzők és az edzők a nap során.

„Amikor a verseny előtt beszélgettünk bátran azt mondtam, a lovaglás lehet az egyetlen előnyünk a hazai rendezésben a lovak ismerete miatt. Mégis itt csúsztunk el a legjobban. Három nagyon fontos része van a pályának: az első ugrás, amit határozottan kell meglovagolni; az utolsó ugrás, amikor az ember már elhiszi, hogy vége a pályának és pontosan itt kell nagyon határozottnak maradni; a harmadik rész pedig az első és  az utolsó ugrás közötti szakasz. Sajnos, az utolsó ugrást mind a négy lány benézte, mert mindegyik elhitte, hogy már a vége a pályának” – értékelte a lovaspályán látottakat Kállai Ákos.

Az utolsó előtti tusa rendesen megviselte a mieinket, akik közül csak Gulyás Michelle tudott megújulni és a negyedik legjobb laser run eredményt nyújtva a 17. helyről a 12.-re lépett elő. Kovács Sarolta a 22., Alekszejev Tamara a 23., míg Guzi Blanka a 26. helyen fejezte be a versenyt.

„Nehéz értékelni ezt a versenyt, hiszen Kovács Saci kivételével a mezőny közepéről indultak a lányok, ott azért nagy a zűr és el lehet veszni a rendszerben. Gulyás Michelle nagyon jól futott és összességében nagyon jól mozgott, ez biztató a jövőre nézve, mert ha a vívását és a rossz lovaglását nézem rengeteg tartalék van még benne. És most ezzel a szerepléssel jó pontokat szerzett az olimpiai rangsorban. A többiek sajnos visszaestek több szempontból is, de egy ilyen lovaglás után nehéz felállni.”

GULYÁS MICHELLE

„Nagyon rosszul érintett az, ami a lovas pályán történt, mert végre a döntőben is jól sikerült a vívásom, össze tudtam magam szedni. De nyilván van ilyen, remélem, valahogy, valahol vissza adja majd az élet ezt a rossz lovaglást.”

 Részletes eredmények

_DSC3447

 

 

Fotó: Buza Virág

2021.03.26.

 

 

 

Friss hírek

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

A hetedik helyen végzett a Guzi Blanka, Kardos Bence páros vegyes váltóban a kairói olimpiai kvalifi...

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Aranyérmes lett Marosi Ádám és a férfi csapat a kairói világbajnokságon. Olimpiai bronzérmesünk kima...

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

 A női csapat a dobogó második fokára állhatott fel. Világbajnoki bronzérmet nyert és olimpiai kvótá...

Száz százalék a férfiaknál

Száz százalék a férfiaknál

 Alekszejev Tamara és Gulyás Michelle 22 tussal zárta a körvívást. Mind a négy magyar, vagyis Berecz...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.