Születésnapok ma
 

Négy magyar versenyző a budapesti Vk férfi döntőjében!

Négy magyar versenyző jutott be a budapesti Világkupa szombati férfi döntőjébe. Kardos Bence és Bereczki Richárd minden számában magabiztosan szerepelve, Demeter Bence és Marosi Ádám a vívással megszenvedve került be a legjobb 36 versenyző közé.
A férfi selejtezőből nem sikerült a fináléba jutnia Regős Gergelynek és a februári magyar bajnokságon hetedik aranyát ünneplő Kasza Róbertnek sem.
DEMETER BENCE
„Nagyon kellett futni ezért a döntőért, mert elég nehézkesen állt össze ez a nap. A vívásnál sajnos arra kellett összpontosítanom, hogy olyan állapotba hozzam magam, hogy a hullámvölgyekből ki tudjak kerülni és képes legyek normális eredményt elérni. A mozgásom kissé káoszos volt, de végül csak tudtam egy elfogadható eredményt abszolválni. Mindenkin nagy a nyomás, az olimpia évében vagyunk és nem csak a külföldi versenyzőkkel, a hazai riválisokkal is meg kell küzdeni. Lehet, hogy tudat alatt ez hátráltatott. Örülök, hogy bejutottam a fináléba, ráadásul egy ilyen jó futással. Szeretem az ehhez hasonló pályákat.”
KARDOS BENCE
„Hoztuk a kötelezőt.”
BERECZKI RICHÁRD
„Sikerült döntőbe jutnom, ami alapelvárás volt magamtól. Nem tudom, hogy ez hányadik világkupám, amelyen döntőbe kerülök, de igazából ez volt az első olyan, amit az elejétől a végéig kézben tudtam tartani és képes voltam végig magabiztosan versenyezni.”
MAROSI ÁDÁM
„Mint általában véve az öttusaversenyeknél, most is a vívás volt a kulcs a selejtezőben. Középen volt egy borzalmas szériám, nyolcat kaptam zsinórban, vagyis ismét megjártam a pokol összes bugyrát. Nagyon kellett a végén, hogy kijöjjek abból a gödörből és szerencsére sikerült plusz hárommal befejezni a vívást. Hiába van sportpszichológusom, amikor ilyen gödörbe kerül az ember, akkor nagyon sötét gondolatok tudnak átfutni a fejében. A laser runban a lövészetnek nagyon örülök, nem ez az első versenyem, amelyen stabilan, jól lőttem. Futásban az első három nyolcszáz métert azért közel a leggyorsabb sebességemen kellett futnom, de az utolsó körben a biztos továbbjutás tudatában már ki tudtam engedni.”

Fotó: Buza Virág
2021.03.25.

Friss hírek

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

A hetedik helyen végzett a Guzi Blanka, Kardos Bence páros vegyes váltóban a kairói olimpiai kvalifi...

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Aranyérmes lett Marosi Ádám és a férfi csapat a kairói világbajnokságon. Olimpiai bronzérmesünk kima...

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

 A női csapat a dobogó második fokára állhatott fel. Világbajnoki bronzérmet nyert és olimpiai kvótá...

Száz százalék a férfiaknál

Száz százalék a férfiaknál

 Alekszejev Tamara és Gulyás Michelle 22 tussal zárta a körvívást. Mind a négy magyar, vagyis Berecz...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.