Születésnapok ma
 

Négy magyar a döntőben!

Négy női versenyzőnk vette sikerrel a szerdai kvalifikációt, pénteken Gulyás Michelle, Guzi Blanka, Alekszejev Tamara és Kovács Sarolta is ott lehet majd a budapesti Világkupa döntőjében, amely az idei első olimpiai kvalifikációs pontot adó viadal a sportágban.

Az A csoportban Gulyás Michelle remek vívással alapozta meg a napját, 18 győzelmet szerzett, és úgy zárt 240 ponttal a negyedik helyen, hogy fegyverhiba miatt 10 pont büntetést levont tőle a zsűri. Az UTE versenyzője a folytatásban megnyerte csoportja úszását és egy magabiztos, energiatakarékos laser runnal az ötödik helyen kvalifikált a pénteki fináléra. A csoportból szintén továbbjutó lett Guzi Blanka, aki kiváló laser runnal a 14. helyről kapaszkodott fel a hatodik pozícióba.

A C csoportban a székesfehérváriak világbajnoka, Kovács Sarolta magabiztos napot fogott ki, úszásban az ötödik, vívásban a negyedik eredményt érte el a csoportjában így a laser runban az élről rajtolhatott. Ám sajnos pisztolygondjai adódtak, amely miatt visszacsúszott, de a továbbjutását nem veszélyeztette, a nyolcadik helyen érkezett célba. Alekszejev Tamara egy kicsit nehezebben melegedett bele a vívásba, ám végül ő is jó helyen, csoport hetedikként zárt, amelynek köszönhetően húsz másodperces hátrányban Kovácshoz képest az ötödik helyről startolhatott az utolsó számban. Alekszejev remekül futott, amelynek köszönhetően végül csoport harmadikként zárta a kvalifikációt.

A nap során két magyar versenyzőtől búcsúztunk el, a B csoportban Simon Sarolta a 17., Réti Kamilla a 19. helyen fejezte be a küzdelmeket.

GULYÁS Michelle:

„Remélem ezt a vívás mentalitást, amit most a selejtezőben nyújtottam, tovább tudom vinni a döntőbe is. A vívásnak köszönhetően visszavehettem a többi számban, tudtam tartalékolni a fináléra. Élveztem a futópályát, de mondhatom azt is, nekem az egész verseny hazai pálya, hiszen a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatója vagyok.”

GUZI Blanka:

„A lövészetemben hittem a legjobban, és megmondom őszintén ilyen hitet és akarást régen éreztem már a kombinált szám előtt. Örültem, hogy Michelle párjaként, egy csoportban csinálhattam végig ezt a napot, újra összeállt a mi régi párosunk a selejtezőben. Aminek igazából minden mozzanatával elégedett lehetek. A döntőre semmit sem változtatnék, ugyanezzel a mentalitással szeretnék odaállni a rajthoz.”

ALEKSZEJEV TAMARA

„Sajnos nehezen indult be a vívás, fejben voltak problémáim, mert túl sokat vártam magamtól. Szerettem volna, ha nagyon jól sikerül ez a szám és a futásban így spórolhattam volna, de nyilván ez nem úgy megy, ahogyan mi elképzeljük. Az úszással elégedett vagyok, mert az egyéni legjobbamat úsztam, és a futás is jól ment, bár a lövészetemben még mindig akadnak hibák. Remélem minden egy kicsivel jobb lesz majd a döntőben.”

KOVÁCS SAROLTA

„Ha az egész napot nézzük, az a lényeg, hogy bent vagyok a döntőben. Ha számonként vesszük, akkor biztosra veszem, hogy az edzőim annyira nem elégedettek velem. Úszásban biztosan jobbat vártak tőlem, vívásban is hagytam ott pontokat, de remélem, hogy ezek a pontok meglesznek a döntőben. És sajnos a laser runban volt egy kis izgalom, mert pisztolygondjaim lettek a verseny során. Azt tudom mondani, hogy ez jó főpróba volt a döntő előtt, amiben már most tudom, hogy egy kicsit taktikát kell váltani.”

Részletes eredmények

Fotó: Buza Virág

2021.03.24.

 

Friss hírek

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

Az éremtáblázat élén zárt a magyar csapat a kairói világbajnokságon

A hetedik helyen végzett a Guzi Blanka, Kardos Bence páros vegyes váltóban a kairói olimpiai kvalifi...

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Világbajnok és kvótát szerzett Marosi Ádám, aranyérmes a férfi csapat

Aranyérmes lett Marosi Ádám és a férfi csapat a kairói világbajnokságon. Olimpiai bronzérmesünk kima...

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

Világbajnoki bronzérmes és olimpiai kvótás lett Gulyás Michelle

 A női csapat a dobogó második fokára állhatott fel. Világbajnoki bronzérmet nyert és olimpiai kvótá...

Száz százalék a férfiaknál

Száz százalék a férfiaknál

 Alekszejev Tamara és Gulyás Michelle 22 tussal zárta a körvívást. Mind a négy magyar, vagyis Berecz...

Képgaléria

Junior OB 2021 Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03.