Születésnapok ma
 

2 nap múlva rajt a budapesti Világkupán!

Újra éhesen

A visszaszámlálás megkezdődött! Már csak 2 nap és elrajtol a 2021-es világkupa-sorozat, március 24. és 28. között Budapest ad otthont a koronavírus-járvány utáni első olimpiai kvalifikációs versenynek, amelyen természetesen a világ legjobbjai mérik össze tudásukat.

Az eseményre 37 ország 80 női és 92 férfi versenyzője nevezett, akik meglehetősen hosszan várakoztak a startpisztoly hangjára, hiszen a koronavírus-járvány miatt több mint egy esztendeje nem rendeztek rangos nemzetközi versenyt. Legutóbb 2020 februárjában Kairóban osztottak érmeket – az egyiptomi fővárosban megrendezett viadal a brit Joanna Muir és a magyar Marosi Ádám győzelmével zárult.

Hogy miként töltötték az elmúlt 12 hónapot a világ legjobbjai?

Erről Joanna Muir mesélt nekünk, aki néhány héttel ezelőtt a vírushelyzet miatt még szomorú videóüzenetben mondta le a brit válogatott szereplését a februári Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyre, de most ő is eljön Budapestre és ott lesz a szerdai női kvalifikációs verseny rajtjánál.

Kasza Róbert, a február végi Peridot magyar nyílt fedett pályás verseny ezüstérmese is hasonlóan vélekedett a nemzetközi nyitásról.„Az elmúlt tizenkét hónapban folyamatosan edzettem, 2020 júliusától tértem vissza a teljes edzésprogramhoz a bathi nemzeti edzőközpontban, így nagyon jó formában érzem magam. Tavaly az olimpia közeli zárás és a halasztás megváltoztatta az életemet. Nem volt egyszerű alkalmazkodni az új napi rutinhoz, és nehézséget okozott a motiváció megtartása is, úgy hogy nem láttam más versenyzőket. Ellenben azt élveztem, hogy többet tudtam együtt lenni a családommal és a barátaimmal Skóciában. Most nagyon örülök annak, hogy visszatérek Budapestre, ami számomra szimbolikus helyszín, hiszen tavaly megnyertem a fedett pályás nemzetközi versenyt. Nagyon izgatott vagyok attól, hogy visszatérünk a régi kerékvágásba a nemzetközi versenyeken, és hogy folytatni tudom a felkészülést Tokióra” – árulta el a brit sportoló.

„Jó lesz újból az ismerős versenyzőtársakkal megmérettetni magam. Biztosan mindenki felkészülten érkezik Budapestre, de a hazai pálya miatt nekem különösen fontos lesz majd a jó szereplés. Úgy érzem, az elmúlt egy évben fizikálisan megcsináltam azt a munkát, ami szükséges ahhoz, hogy bátran, magabiztosan álljak fel a pástra és a startvonalhoz, mentálisan pedig frissnek, pihentnek és erősnek érzem magam. A 2019-es budapesti világbajnokság óta elég idő telt el, hogy újra éhesen tudjak versenyezni” – mondta Kasza Róbert, aki elárulta: jót tett a lelkének a fedett pályás versenyen elért siker is.

A magyar csapat házigazdaként 6-6 versenyzővel vesz részt a világkupán.

Nők: Alekszejev Tamara, Gulyás Michelle, Guzi Blanka, Kovács Sarolta, Réti Kamilla, Simon Sarolta

Férfiak: Bereczki Richárd, Demeter Bence, Kardos Bence, Kasza Róbert, Marosi Ádám, Regős Gergely

A program

Március 24.: női kvalifikációs verseny

Március 25.: férfi kvalifikációs verseny

Március 26.: női döntő

Március 27.: férfi döntő

Március 28.: vegyes váltó

A helyszín: Nemzeti Közszolgálati Egyetem (https://www.uni-nke.hu/)

https://goo.gl/maps/xSc3vTBSK8jg6Ny78

Élő közvetítés: https://www.uipmtv.org

Eredmények: https://info.pentathlon.hu/

UIPM media guide: bit.ly/3tAVJFi

Az esemény zárt kapuk mögött zajlik.

 

Fotó: Buza Virág

2021.03.22.

Friss hírek

A székesfehérvári Világkupa-döntő jegyében készül Tatán a válogatott

A székesfehérvári Világkupa-döntő jegyében készül Tatán a válogatott

Hétfőtől a tatai edzőtáborban készül a magyar válogatott a soron következő nagy eseményre, a május 1...

Mizsér Attila 60 éves!

Mizsér Attila 60 éves!

Ma ünnepli 60. születésnapját Mizsér Attila olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó, aki jelenleg...

Elhunyt Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója

Elhunyt Monspart Sarolta, a Nemzet Sportolója

Hosszan tartó súlyos betegség után, április 24-én reggel elhunyt Monspart Sarolta világbajnok tájfut...

A francia Pierre Dejardin nyerte a New Format tesztversenyt

A francia Pierre Dejardin nyerte a New Format tesztversenyt

A francia Pierre Dejardin győzelmét hozta a budapesti New Format tesztverseny férfi döntős napja. A...

Képgaléria

Peridot Magyar Nyílt Fedett Pályás verseny fotói U24 Európa-bajnokság 2020 Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.04. Nu Skin Felnőtt OB  – 2020.10.03. New Pentathlon Format 2020.09.15.